בפרט המצב קשה לאחר האזהרה האחרונה של קוולאקום כי היצרנית העיקרית של השבבים, TSMC לא השיגה עדיין את הנפח הדרוש לייצור הסנאפדראגון, המיוצר בטכנולוגית 28 ננומטר כדי לחסוך גודל ואנרגיה.
גידול חזק מהצפוי בביקוש להתקני LTE, בתוספת המגמות בתחום הטבלטים מעניקה את הכוח למספר מצומצם של ספקים
הגידול העצום בשימוש בטלפונים חכמים מפעיל לחץ על שרשרת האספקה בכל הקשור לרכיבים קריטיים כגון צגים, וכעת גם תחנות בסיס בטכנולוגית LTE. זאת בשל האימוץ המהיר מהצפוי של מערכות LTE. המחסור גבר גרם להעלאת מכירים בידי ה-OEM אך יכול להיות משמעותי יותר משום שהוא יוביל לריכוז כוח בידיהם של הספקים המובילים.
המחסור מורגש זה זמן מה בכל הקשור לשבבי LTE בפרט בשוק טלפוני הקצה. היצרנים מבקשים להפחית את עלויות המכשירים באמצעות מעבר משבבי מודם נפרדים של LTE לתחנות בסיס מרובות טכנולוגיות, ולשלב אותם בתוך המעבד.
עד כה, קוולאקום מובילה בייצור שבבים אחודים לטלפונים החכמים בטכנולוגית LTE. שאר יצרניות הסיליקון הנייד עדיין לא הציעו פתרונות על שבב בודד. הדבר גורם לדאגה בקרב יצרני הטלפונים החכמים והטבלטים באשר למחסור במודמים, בפרט לאחר האזהרה האחרונה של קוולאקום כי היצרנית העיקרית של השבבים, TSMC לא השיגה עדיין את הנפח הדרוש לייצור הסנאפדראגון, המיוצר בטכנולוגית 28 ננומטר כדי לחסוך גודל ואנרגיה.
הגידול בביקוש למכשירי קצה בטכנולוגית LTE מוערך ב-26-28 מיליון יחידות, גידול של כמעט פי 3 לעומת השנה שעברה, והרבה יותר גבוה מהתחזיות. מחשבי טבלט LTE אחראים ל-6% מכלל מכירות המודמים – כ-5.8 מיליון יחידות. המוכרת הגדולה ביותר של מוצרי הדור הרביעי, ורייזון ויירלס מכרה 2.9 מיליון יחידות LTE ברבעון הראשון. אם יצרני ה-OEM לא יוכלו להשיג מערכות על שבב בודד, הם יצטרכו להסתמך על מודדים בודדים של LTE מספקים כגון אינטל/אינפיניון ולהשתמש במודמי הדור השלישי למקרה שהמכשיר לא נמצא בטווח קליטת הדור הרביעי.
בין החברות שתרווחנה מהביקוש הזה תהיינה ברודקום, רנסאס ו-ST-אריקסון.