לפי התוכנית יישארו בשלב זה רק 20-30 אנשי מכירות * מורן עצמו השקיע בחברה 13.5 מיליון דולרים עד כה
דב מורן |
חברת מודו לא הצליחה לגייס כסף באמצעות הבורסה בת"א. דב מורן, היזם המצליח ומנכ"ל החברה הודיעה ביום חמישי לעיתונאים הכלכליים בשיחת ועידה כי יאלץ לפטר מאה מתוך כ-130 עובדי החברה.
מורן פנה לבורסה הישראלית כמוצא האחרון לאחר שנכשל בגיוס כסף מקרנות הון סיכון וגופי השקעה אחרים. בשלב זה לא ברור אם לאחר כישלון ההנפקה ופיטורי מרבית העובדים תצליח החברה לגייס הכספים הדרושים להמשך קיומה ממקורות אחרים. החברה מתכוונת להמשיך פעילותה בעזרת מיקור חוץ ותעסיק בעיקר אנשי מכירות.
"מודו תמשיך למכור את מוצריה. לחברה יש פוטנציאל. צר לי שהדרך לממש את הפוטנציאל לא התבצעה בבורסה הישראלית. נצטרך לגייס בבורסות אחרות. לא הצלחנו לשכנע את שוק ההון שלמודו יש פוטנציאל. זה כישלון שלי, אבל זה חלק מהחיים". "אין ספק שבוצעו שגיאות" אמר מורן בסוף דבריו הקצרים.
לאחרונה החברה הגישה תשקיף לגיוס הון במניות, איגרות חוב ואופציות, לפי שווי חברה של 120 מיליון דולר לפני הכסף. החברה תיכננה להנפיק כ-25% מהון המניות שלה, כאשר ההערכות בשוק ההון היו כי החברה תבצע הנפקה של כמה עשרות מיליוני שקלים.
עד כה הושקעו בחברה כ-123.5 מיליון דולר, כאשר בין המשקיעים הבולטים נמצאים דב מורן, מנכ"ל החברה, שהשקיע כ-13.5 מיליון דולר; רודיום השקיעה כ-15 מיליון דולר; ג'מיני, ג'נסיס, סופטבנק, שהשקיעו כל אחת כ-10 מיליון דולר; קוואלטקום השקיעה כ-7.5 מיליון דולר; ואילו לינב ספנות של עידן עופר השקיעה כ-25 מיליון דולר. יצרנית הזכרונות קינגסטון, השקיעה כ-5 מיליון דולר, קרן גריילוק השקיעה כ-5 מיליון דולר וחברת הביטוח ג'נראלי שהשקיעה 11.5 מיליון דולר. כ-20 מיליון דולר הושקעו בחברה בהלוואה שתומר למניות עם ההנפקה.
מהתשקיף שפרסמה מודו עולה כי החברה רשמה הפסד של 8.1 מיליון דולר על הכנסות של 1.7 מיליון דולר בלבד במחצית הראשונה של החברה. לפי התשקיף, ב-2009 היא הפסידה 45.7 מיליון דולר, ב-2008 היא הפסידה 51.6 מיליון דולר וב-2007, שנת ייסודה היא הפסידה 10.2 מיליון דולרים.
{loadposition content-related} |