כבר מגיל צעיר נמשך עופר לעולם עשיר בצבעים, ריחות ומראות מרהיבים. כזהו העולם התת מימי המורכב מדגים צבעונים, שוניות עמוסות בבעלי דגים מגוונים וסביבה רוויה במראות שכאילו נלקחו מעולם האגדות והפנטזיה.
למרות גילו הצעיר (יחסית) הספיק עופר לעבוד כמעט בכל חברת טכנולוגיה מובילה בארץ ובארה"ב בינהן יבמ, גוגל, אנווידיה, פייסבוק ואחרות. לאחר שירותו הצבאי בחיל הים נרשם עופר ללימודי הנדסת אלקטרוניקה ומדעי המחשב באוניברסיטת ת"א. במקביל ללימודיו ניצל את כישוריו כצוללן כדי להדריך בני נוער משכונות מצוקה כמדריך במועדון הצלילה "דוגית אוקטופוס" בהרצליה. בנוסף הצטרף למרכז המו"פ של חברת יבמ בישראל שם עבד בקבוצת פיתוח ה שבבים ( (ASICS. באותה עת טרם ידע כי מהלך זה יכוון אותו ואת הקריירה שלו לתחום השבבים .
עם קבלת התואר הראשון החליט להמשיך לימודיו בארה"ב . הוא התקבל ללימודי תואר שני באונב' סטנפורד היוקרתית וסיים שם תואר MA בהנדסת אלקטרוניקה. עם סיום לימודיו הצטרף לחברת NVIDIA אך לאחר כמה חודשים "נדבק" בחיידק היזמות והיה אחד ממקימי חברת CA$HSTREAM שפיתחה פלטפורמה רבת עוצמה להאצת ביצועי ישומים פיננסים. במקביל נרשם ללימודי דוקטורט אצל פרופ' מרק הורוביץ, ממקימי חברת Rambus ואחד המומחים הידועים לתחום השבבים באונב' סטנפורד.
כשסיים את הדוקטורט הרגיש בשל להקמת סטרטאפ נוסף והקים את Chip Genesis. חברת הזנק שיצאה ממעבדות סטנפורד ואיפשרה לפתח שבבים דיגיטלים תוך חסכון משמעותי בצריכת אנרגיה ועלויות פיתוח. במקביל לחברתו המשיך שחם לשמש כחוקר באונב' סטנפורד וכמנהל מעבדת ה- VLSI של פרופ' הורוביץ. תוך פחות משלוש שנים מאז הקמתה נרכשה Chip Genesis ע"י גוגל ושחם מצא עצמו מצטרף לגוגל. בגוגל הוביל שחם את פיתוח ליבת העיבוד המרכזית של הטלפון החכם של גוגל (הידוע בשמו PIXEL) משלב הרעיון ועד להטמעת השבב בכל הטלפונים של גוגל.
לפני כשנה קיבל הצעה שלא יכול היה לסרב לה. להוביל פרויקט חדשני ויוקרתי של פייסבוק לפיתוח הדור הבא של משקפי מציאות מדומה. שחם מנהל כיום את כל פעילות פיתוח הסיליקון של פייסבוק ומתמקד בפיתוח מוצרי חב' פייסבוק לתחום מציאות מדומה ורבודה.
ד"ר עופר שחם יגיע לישראל ב-23 בספטמבר, כדי להשתתף כמרצה במפגש הרבעוני של הסיליקון קלאב אשר יתמקד הפעם בישומים מסחרים לתחום המציאות המדומה והרבודה. בנוסף לשחם צפויים להשתתף במפגש נציגי חברות אפל, מג'יק ליפ, מיקרוסופט ו- TSMC.
{loadposition content-related} |