לאחר כניסתה לתחום החומרה עם רכישת סאן, מבקשת אורקל של לארי אליסון, להעמיק את החדירה שלה בתחום. היעדים: חטיבת השבבים של יבמ, NVIDIA, AMD וגם מלאנוקס הישראלית .
לארי אליסון, מתוך ויקיפדיה |
אורקל, חברת התוכנה השלישית בגודלה בעולם, מתכננת לרכוש חברת שבבים וחברת תוכנה. כך הודיע השבוע מנכ"ל אורקל לארי אליסון בכנס של החברה בקליפורניה. אליסון אמר כי בכוונתו לאמץ את הגישה שהנהיג מנכ"ל אפל סטיב ג'ובס, לפיה יש לרכוש את הקניין הרוחני שמהווה את הבסיס לשבבי המחשבים. אפל רכשה יצרניות של מוליכים למחצה כדי לסייע לה לפתח מכשירים כמו האייפד והאייפון.
אנליסטים בתעשיה מסרו השבוע כי אורקל עשויה לרכוש חברה שמחזיקה בטכנולוגיה לייצור שבבים הנמצאים בלב השרתים. אותם אנליסטים הציגו כיעדים פוטנציאליים את AMD, חטיבת השבבים של יבמ ואת חברת NVIDIA.
לאורך חמש השנים האחרונות ביצעה אורקל מעל 65 עסקאות רכישה כשהבולטת שבהן היתה רכישת סאן שהחלה להתרקם באפריל 2009 והבשילה בתחילת 2010.רכישת סאן תמורת 7.4 מיליארד דולר הכניסה את אורקל לפיתוח חומרה ואף לפיתוח שבבים, ובמיוחד השבב SPARC. הכוונה היא להחזיק ב-IP של השבבים, בדיוק כמו שאפל מתחילה לעשות עם החברות שרכשה.
ובתוך כך העלו אנליטסים גם את שמה של מלנוקס הישראלית, כמועמדת פוטנציאלית לרכישה ע"י אורקל. מלאנוקס מתמחה בפיתוח מוצרי תקשורת מבוססי מוליכים למחצה בתקן אינפיניבנד (InfiniBand) , המותקנים במרכזי הנתונים של ארגונים ואשר מיועדים לקשר בין שרתי מחשב למערכות אחסון ולסייע בהעברת נתונים. אינפיניבנד הוא סטנדרט לארכיטקטורת מחשוב להאצת תעבורת נתונים בין רכיבי מחשב בסביבות רשת קטנות כ-WAN ,LAN ו-SAN. האינפיניבנד נועד לשפר את הביצועים, יכולת ההרחבה, האמינות, הזמינות והשמישות של שרתי הדור הבא. מוצריה משלימים את אלו של סאן, אולם איל ולדמן, מנכ"ל החברה, התבטא בעבר על כך שהוא מתעתד לבנות את מלאנוקס כחברה ישראלית עצמאית וכי אין בכוונתו למכור את החברה לכל המרבה במחיר. ביום שישי עלה ערכה של מניית מלאנוקס בשל ההערכה הזו בכ-8%.