אורבוטק פיתחה מכונת ייצור המצפה תאים סולאריים בשכבת SiN בעובי של 70-80 ננומטר. השכבה מקטינה את החזרת האור מהתא הסולארי, ועל-ידי כך משפרת את הנצילות של תאים פוטו-וולטאיים. המכונה צפויה לצאת לשוק במהלך 2011
מערכת פאראגון של אורבוטק |
חברת אורבוטק (Orbotech) הישראלית הינה אחת מענקיות ציוד הבדיקה האופטי שהתפתחו בארץ. החברה פעילה בעיקר בתחומי בדיקת המעגלים המודפסים ובדיקת צגים שטוחים. כעת היא עומדת להכנס גם לתחום התאים הסולאריים. החברה מדווחת שהיא מעורבת בפיתוח פתרון לשוק ייצור התאים הסולאריים.
בפועל, מדובר בפרוייקט שהחל לפני שנתיים בעקבות רכישת חברת Photon Dynamics האמריקאית תמורת 296 מיליון דולר. לאחר העסקה התברר ש- Photon Dynamics היתה מעורבת בקבוצת מחקר ופיתוח שפעלה בתחום הייצור של תאים פוטו-וולטאיים. בעקבות זאת, החליטה אורבוטק להמשיך את הפרוייקט, והקימה בארה"ב את חברת Orbotech LT Solar והעמידה לרשותה תקציבי מחקר ופיתוח, אשר הגיעו לידי הבשלה לפני חצי שנה.
אורבוטק פיתחה מערכת שנועדה להשתלב בקו הייצור של תאים פוטו-וולטאיים מסוג Crystalline Silicon. המכונה מבצעת ציפוי של חומר מבודד מסוג SiN גאזים על שכבת הסיליקון בתא הסולארי.
מדובר בתהליך המתבצע בטכנולוגיית ציפוי גאזים (PECVD) ומביא לייצרת זכבה דקיקה של 70-80 ננומטר. שכבת הציפוי מאפשרת לתאם בין תכונות ההחזרה האופטית של הסיליקון לתכונות השבירה של האוויר. הדבר מקטין את כמות האור המוחזרת מהתא הסולארי ועל-ידי כך מגדיל את יעילות הפקת האנרגיה שלו. על-פי הערכות בשוק, הטכנולוגיה החדשה יכולה לשפר את נצילות התא הסולארי בעד 30%.