השלישית של שלמה גדות
יש יושבי קפה מתמידים, יש נוסעים מתמידים ויש יזמים מתמידים או כפי שנהוג לקרא להם יזמים סדרתיים. כזה הוא גם שלמה גדות שהקים את מודם ארט ואת פרסלו וכעת עובד על הלהיט החדש בסדרה הנקרא "אינואיטיב טכנולוגיות" (באנגלית (Inuitive מילה המשלבת בתוכה גם אינטואיציה, וגם חדשנות.
השלישית של שלמה גדות
יש יושבי קפה מתמידים, יש נוסעים מתמידים ויש יזמים מתמידים או כפי שנהוג לקרא להם יזמים סדרתיים. כזה הוא גם שלמה גדות שהקים את מודם ארט ואת פרסלו וכעת עובד על הלהיט החדש בסדרה הנקרא "אינואיטיב טכנולוגיות" (באנגלית (Inuitive מילה המשלבת בתוכה גם אינטואיציה, וגם חדשנות.
את חברתו הראשונה "מודם ארט" הקים שלמה בשנת 1998. לאחר ששימש בתפקידי פיתוח וניהול בתדיראן ובמעבדות בל – T &AT. שותפו להקמת החברה היה ד"ר יוסי קאופמן ובשנת 2005 מכרו את החברה שפיתחה שבב לתקשורת סלולארית רחבת פס לחברת אגיר בתמורה ל-145 מליון דולר. שנתיים מאוחר יותר הקים שלמה ביחד עם רפי כרמון (כמנהל הפיתוח) ויואב וולוך (כמנהל המוצר) את חברת פרסלו שפיתחה שבבים לתחום הפמטוסל (Femtocell) . שבבי החברה איפשרו לשדר בתקשור סלולארית נפחי מידע גבוהים לטווחים קצרים אך ברמת קרינה נמוכה. תוך פחות משלוש שנים נמכרה החברה לחברת ברודקום. הפעם לא חיכה שלמה אפילו שנתיים ומיד עם סיום התחיביותיו לברודקום פרש מהחברה כדי להקים את אינואיטיב. אחד מתכונותיו החזקות של שלמה הוא יכולתו לקרא את השוק ולהבין לפני כולם לאן פניו וכך למרות שבפעמיים הקודמים הימר על טכנולוגיות תקשורת וטלפוניה החליט הפעם לפנות לתחום הצריכה. הטכנולוגיה עליה שוקדת אינואיטיב תסייע בזיהוי וניתוח תווי פנים ובזיהוי תנועת וצורת האישונים. הטכנולוגיה מיועדת לשימוש בסביבת מחשבים אישים ומבדיקות ראשונות שעשה שלמה יש ענין רב בטכנולוגיה מחברות מוצרי מחשוב הפועלות במזרח אסיה.
תהליך הגיוס הראשוני הסתיים די מהר עם גיוס מרשים של 8 מליון דולר מקרן ההשקעות הפרטית ( 7 Venture Capital של רות ורטהיימר-פיק (בתו של סטף ורטהיימר ואחותו של איתן ורטהיימר מבעלי ישקר). רות כבר מכירה את שלמה מאז השקיעה 6 מליון דולר בחברת פרסלו . חברת פרסלו שפיתחה נמכרה בתוך שלוש שנים בקרוב ל100 מליון דולר לאחר שהושקעו בה 18 מליון דולר בלבד ומשקיעיה ראו החזר של קרוב לפי חמש על השקעתם. עם החזר מצוין ומהיר שכזה אין פלא שוורטהיימר- פיק מיהרה להשקיע שוב ביזם המוכשר.
כאמור תעסוק החברה החדשה בפיתוח שבב לזיהוי תנועות וניתוח תווי פנים. לצורך פיתוח הטכנולוגיה החדשה צירף איליו גדות את דור צפניוק כסמנכ"ל פיתוח. לדור נסיון רב בתחום השבבים מחברות אינטל, מרוול, ואלווריון אך הנסיון הרלוונטי ביותר שלו בא דווקא מפריימסנס – החברה שנראה כי פרסלו נכנסת לתחום שלה. לשני היזמים צורפו עוד שני מנהלי פיתוח מנוסים בועז בן נון אשר ישמש כמנהל תחום ה-VLSI עבד בעבר בחברות DSPG, מלאנוקס, סטארקור ולאחרונה במרכז הפיתוח של LSI שהיה גם מרכז הפיתוח המשותף לחברת אגיר (רוכשת מודם ארט) שנרכשה בעצמה ע"י LSI. הצלע הרביעית בחבורה הוא אורי ריימונד, מומחה בפיתוח FPGA ו ASICs אשר רכש נסיונו בחברות מיניקום וסנדיסק. משרדי אינואיטיב ממוקמים ברעננה (כמו שני הסטאראטפים הקודמים של שלמה) ושם שוקדים הארבעה על פיתוח המוצר החדיש. שלמה עצמו הידוע כאיש של מעשים מסרב לנדב פרטים נוספים ומעונין לסיים את פיתוח המוצר לפני שירחיב עליו את הדיבור. למרות זאת, נודע ל- Chiportal כי לאחרונה ביקר גדות בטיוואן ונפגש עם מספר חברות ODMs (Original Design Manufacturer) המתמחות ביצור מוצרים שפותחו ע"י חברות טכנולוגיות. החברות גילו ענין רב במוצר החדש לש אינואיטיב וחלקן אף בוחנות אפשריות השקעה בסטאראט אפ החדש של גדות. ולנו לא נותר אלא לאחל לגדות וצוותו כי יצליחו להגשים עוד חלום ולהוביל עוד חברת שבבים מרעננה להצלחה.