SMIC ו-Huawei הגישו פטנטים עבור שיטת ייצור שבבים הנקראת רביעיית דפוסים מותאמת אישית (SAQP) כדי לייצר בטכנולוגית 5 ננומטר
סין תאסור על שימוש במעבדי אינטל ו-AMD במחשבים המיועדים לשימוש הממשלה. כך עולה מהנחיות חדשות שפורסמו. בנוסף גם נכללות בהנחיות דרישות להעדפת מערכות הפעלה ותוכנות מסד נתונים מקומיות על פני המערכת Windows של Microsoft ותוכנות זרות. משרדי הממשלה מעל לרמת המועצה המקומית נדרשו לכלול במכרזים קריטריונים של עיבוד מידע "בטוח ואמין".
משרד התעשייה של סין הוציא בסוף דצמבר הודעה עם שלוש רשימות נפרדות של מעבדים, מערכות הפעלה ומסדי נתונים מרכזיים שנחשבים "בטוחים ואמינים" לשלוש שנים לאחר תאריך הפרסום, כולם מחברות סיניות. חברות אינטל ו-AMD לא הגיבו לבקשת התגובה מ-Reuter. ההודעה היא למעשה תגובת נגד למטרת חוק השבבים האמריקני של 2022, שנחקק על ידי ממשל ביידן, – לחזק את ייצור המוליכים למחצה בארה"ב ולהפחית את התלות בסין ובטיוואן, כולל סיוע כלכלי לייצור מקומי עם סובסידיות לייצור שבבים מתקדמים.
במקביל סין מתכננת לפתח את תעשיית השבבים המקומי שלה לטכנולוגית ייצור 5 ננומטרים. וואווי וחברת הייצור של מעגלים משולבים בסין (SMIC) הגישו פטנטים עבור שיטת ייצור שבבים הנקראת רביעיית דפוסים מותאמת אישית (SAQP). המטרה הסופית היא לייצר שבבים בטכנולוגיית תהליך ייצור 5nm, לפי דו"ח של Bloomberg. אותה שיטה הייתה סיבה עיקרית לכישלון של טכנולוגיית התהליך 10nm מדור ראשון של אינטל, אך ל-Huawei ול-SMIC אין ברירה אלא להשתמש ברביעיית דפוסים מכיוון שהן אינן יכולות לגשת לכלים מתקדמים ביותר לייצור בשל חוקי ייצוא של ארה"ב.
השימוש ב-SAQP עשוי לאפשר ל-SMIC לבנות שבבים בטכנולוגיות מתחת ל-10nm (קרוב לוודאי 5nm ) למרות ניסיונות ארה"ב להגביל את יכולותיה של סין בתחום ייצור השבבים המתקדם. במקרה של אינטל, טכנולוגיית ה-SAQP נועדה להסיר את התלות בליתוגרפיה מתקדמת, במיוחד מכונות ליתוגרפיה אולטרה סגולה קיצונית (EUV) של ASML. במקרה של Huawei ו-SMIC, רביעיית הדפוסים היא הטכניקה היחידה שמגדילה את צפיפות הטרנזיסטור