מכשיר קשר הדומה לזה שבו השתמשה נאס"א במשימת במשימה LADEE לירח, ישמש את SpaceIL; המכשיר יתוכנן וייבנה באופן ייעודי בשיתוף חברת Space Micro האמריקנית
משדר חללי iris xband . צילום: חברת space micro |
עוד אבן דרך הושגה בדרך לירח: עמותת SpaceIL וחברת ספייס מייקרו הודיעו על שותפות חדשה, במסגרתה ייפתחו במשותף מקלט- משדר (מקמ"ש) מסוג S-Band, שישמש לתקשורת עם החללית של SpaceIL. במסגרת החוזה שנחתם, השתיים יבצעו שיתוף פעולה הדוק בפיתוח המקלט-משדר ויבצעו בו התאמות מיוחדות לצרכי החללית של SpaceIL. בזכות המכשיר, תתאפשר התקשורת עם החללית בדרכה לירח, וכן מהרגע שבו תינחת על פני הירח.
SpaceIL בונה חללית ייחודית קטנה וחכמה במסגרת תחרות Google Lunar X-Prize. התחרות היא מרוץ בינלאומי שבו נדרשים הצוותים המתחרים לבצע שלוש משימות: להנחית בביטחה חללית בלתי מאוישת על הירח, לנוע 500 מטרים, ולשלוח תמונות ווידאו באיכות גבוהה בחזרה לכדור הארץ. החלק האחרון: העברת הנתונים בחזרה לכדוה"א באמצעות המקלט- משדר, הינו המאתגר ביותר מבין כל שלבי המשימה. זאת בשל המרחק הרב מכדור הארץ (384,000 ק"מ), יחד עם השיבושים הפיזיים והאלקטרומגנטיים שקיימים על פני הירח וכן בשל הדרישה לשליחת נתונים באיכות גבוהה. כל אלה הופכים את תפקידו ותיפקודו של המקלט-משדר לקריטי עבור הצלחת המשימה.
לדברי מנכ"ל SpaceIL, ד"ר ערן פריבמן, "SpaceIL שמחה להודיע על השותפות הטכנית עם ספייס מייקרו. הפתרון שהם מציעים הוא מוצר מוכח, שמותאם היטב לעמידה בדרישות הייחודיות של משימת SpaceIL. שותפות זו מחזקת את סיכוייה של SpaceIL להצליח באתגר ה-Google Lunar XPrize. זהו צעד משמעותי נוסף המקרב אותנו להנחתת החללית הישראלית הראשונה על הירח".
מנכ"ל ספייס מייקרו, דיוויד ג'יי סטרובל, אמר היום: "אנחנו מאוד שמחים שSpaceIL בחרה בספייס מייקרו בשל הביצועים הגבוהים של משדר ה- S-Band שלנו, ששימש גם במשימת LADEE של נאס"א (גם היא משימת חלל לירח) והוכיח שהוא עמיד ומתאים למשימות ירח. אנו נרגשים להצטרף לצוות SpaceIL ומצפים לשותפות חזקה מאוד".
השותפות עם ספייס מייקרו מגיעה בסיומו של ביצוע סקר תכן טכנולוגי (PDR) מוצלח לאנטנות של החללית, שגם הן חלק חשוב ממערכת התקשורת. קודם לכן נחתם חוזה לפיתוח מערכת ההנעה: המנוע ומיכלי הדלק, מערכת המהווה את החלק הגדול והמשמעותי ביותר בחללית.
{loadposition content-related} |