הסיפור הלא מוכר של מעצמת ה- IOT הישראלית
השם Telit אולי כבר מוכר לכם אך גם אלו שכבר שמעו את השם לא בדיוק יודעים מה עושה החברה המעניינת הזו. למרות שהחברה ממצבת עצמה כחברה רב לאומית מדובר בחברה שנולדה באיטליה אך נמצאת כיום בבעלות ישראלית.
הסיפור הלא מוכר של מעצמת ה- IOT הישראלית
השם Telit אולי כבר מוכר לכם אך גם אלו שכבר שמעו את השם לא בדיוק יודעים מה עושה החברה המעניינת הזו. למרות שהחברה ממצבת עצמה כחברה רב לאומית מדובר בחברה שנולדה באיטליה אך נמצאת כיום בבעלות ישראלית.
טליט נוסדה בשנת 1986 בעיר טריאסט, האיטלקית כחברת פרויקטים לתחום הטלקום. בשנת 1997 החלה לייצר טלפונים סלולרים ומערכות תקשורת לרכב אך השינוי הגדול במיקוד העסקי ובהצלחת החברה קרה בשנת 2003 כאשר החברה נרכשה ע"י איש העסקים הישראלי עוזי כץ וע"י פולר השקעות . כבר אחרי שנתיים הונפקה בבורסת AIM בלונדון , גייסה 30 מליון יורו והחלה להתמקד בשוק ה- ((Machine to Machine M2M. למעשה מדובר במודולים סלולריים המיועדים לקישור אלחוטי בין מכשירים ומאפשרים העברת מידע בין שתי מערכות ממוחשבות מרחוק, דרך תקשורת נייחת או ניידת וללא התערבות אדם.
בשנת 2011 רכשה טליט את חברת מוטורולה m2m ממוטורלה ישראל (חברה בת של מוטורולה סולושנס). הרכישה איפשרה לטליט להפעיל מרכז פיתוח בישראל בנוסף ל-שמונה מרכזי הפיתוח של החברה הקיימים בחלקים נוספים של העולם. מדיניות הגידול באמצעות רכישות אפיינה את החברה גם בהמשך וכבר ב-2011 רכשה חברת שרותים בשם GlobalConect Ltd . ב-2012 רכשה את חברת הניווט Navman Wireless OEM Solutions בשנת 2013 רכשה את החברות CrossBridge Solutions ואת ILS Technology ובהמשך עוד מספר חברות שהשלימו את קוו המוצרים שלה.
לפני כשנה רכשה טליט את חטיבת הרכב של חברת NXP . הפלטפורמה הנרכשת מאפשרת לטליט להציע ליצרני רכב להטמיע שירותי טלמטיקה (שילוב של טלקומוניקציה ומידע ממוחשב) באמצעות מכשיר קומפקטי, ועל ידי כך להפחית את מורכבות הפיתוח ולהקטין את עלויות ההתקנה של מוצרים מסוג זה במכוניות. ככלל, מכוונת עצמה טליט בעיקר לשוק ה- IOT הצומח במהירות. חברת גרטנר מעריכה כי כבר ב-2015 ייצג תחום ה- IOT עסקים בהיקף של כ-70 מילארד דולר ואשר יגדלו ל-263 מילארד דולר עד שנת 2020.
את שנת 2014 סיימה החברה עם מחזר מכירות של 294 מיליון דולר, עלייה של 21% בהשוואה ל- 2013 והחברה צופה כי מגמה זו תימשך גם ב-2015. מי שמוביל את אסטראטגיית הצמיחה של החברה כבר למעלה מעשור כמנכ"ל החברה הוא עוזי כץ. כץ מאמין שהחברה תמשיך ותצמח גם בשנים הקרובות ותהפוך לשחקן משמעותי במיוחד בשוק ה-IOT הצומח במהירות.
עוזי כץ יהיה מרצה אורח בכנס ChipEx2015 וצפוי לחלוק עם קהל מאזיניו את ההתפתחיות הצפויות בשוק ה- IOT העולמי
{loadposition content-related} |