בשנה האחרונה סיפקה MIPS כמה וכמה כותרות אבל לאוו דווקא בתחום מוצרים חדשים או לקוחות שנוספו לה. החברה שמצאה עצמה בידייה של חברת קנין רוחני בריטית סבלה בשנים האחרונות ממצבה המידרדר של הרוכשת עד שהגיע דדו בנטאו (המוכר לאנשי התעשיה בישראל מביקורו בכנסChipEx2018 בו הוענק לו פרס מוביל התעשיה הגלובלית).
אז לפני שנגיע למעלליו של בנטאו הנה הסטוריה קצרה. חברת MIPS נולדה בעמק הסיליקון ב1984. ב-1988 החליטה חברת סיליקון גרפיקס לאמץ את הארכיטקטורה של MIPS למחשביה ושנה מאוחר יותר חברת דיגטל (DEC) הכריזה על תחנת עובדה מסוג UNIX אשר היתה מבוססת על תכנוניה של חברת MIPS . עסקאות אלה הפכו את MIPS לחברה משמעותית בתעשיה וב– 1989 הנפיקה מניותיה לראשונה לציבור.ב-2008 כבר העסיקה MIPS כ-500 עובדים . זה היה תור הזהב של החברה אך מאז, העולם הטכנולוגי שעט קדימה ו- MIPS לא ידעה לנצל את המומנטום כדי להפוך לספקית הארכיטקטרוה המרכזית של שבבים לישומים חדשים כמו טלפונים חכמים, אטומוטיב ואחרים.
בשנת 2013 נמכרה MIPS לחברת Imagination הבריטית שתכננה להפוך אותה לאחד ממנועי הצמיחה המרכזים שלה. שלוש שנים מאוחר יותר נקלעה Imagination לקשיים כאשר אפל שהיתה הלקוח המרכזי שלה החלה להקטין הזמנות, ואף החלה לפתח IP מקביל משלה תוך שהיא מגייסת כמה מאנשי הפיתוח המרכזים של Imagination. ב-2017 הודיעה אפל רשמית כי בתוך שנתיים תפסיק כליל את השמוש בקנין הרוחני של Imagination דבר שגרם לצניחה של 70% ממניות Imagination ולמשבר חריף בחברה. לקראת סוף 2017 כבר נרכשה Imagination ע"י קרן השקעות סינית בשם Canyon Bridge אך מסיבות שונות החליטה Canyon Bridge לא לכלול ברכישה את חברת MIPS. קרן השקעות אמריקאית בשם Talwood זיהתה את ההזדמנות ורכשה את MIPS בתמורה ל-65 מליון דולר בלבד. באותה עת הכריז דדו בנטאו, מייסד Talwood (ומי שהוביל את המהלך לרכישת (MIPS כי בכוונתו "להחזיר עטרה ליושנה" וכי הוא מאמין כי אפשר לשקם את MIPS ולהפוך אותה לחברת IP מובילה. עם הרכישה הפך בנטאו ליו"ר חברת MIPS והיה מעורב בתוכניותיה לעתיד. במקרה (או שלא) חברת Wave Computing קשורה אף היא לבנטאו המשמש כיו"ר Wave. אך לפחות לפי מה שפורסם בעיתונות האמריקאית, זה לא היה בנטאו שהוביל את המיזוג בין חברת ההזנק הצעירה העוסקת בפיתוח מערכת מבוססת בינה מלאכותית ומעסיקה כ-100 עובדים לבין חברת MIPS הותיקה בעלת מספר עובדים דומה.
האיש שהוביל את המיזוג/רכישה היה דרק מאייר, מנכ"ל Wave Computing. ומדוע החליט מאייר על ביצוע מהלך נועז ובלתי שגרתי שכזה? ובכן להלן העובדות המפתיעות!!!
דרק מאייר, שימש בעברו ((1996-2002 כסמנכ"ל השיווק והמכירות של חברת MIPS . מייק אוהלר, סגן נשיא של Wave לתחום תפעול היה בעבר ה- CTO של MIPS, דארן גו'נס, סגן נשיא לפיתוח של Wave שימש בעבר בתקפיד דומה ב- MIPS, ופול אלפרן, היועץ המשפטי של Wave שימש כיועץ המסחרי המוביל של MIPS.
אז כאשר לשורה ארוכה של מנהלים בכירים ב- Wave יש את ה- DNA של MIPS אין פלא שרכישתה של MIPS ע"י דדו בנטאו הציתה בדמיונו של דרק מאייר את האפשרות לשתף עימה פעולה. אך בשלב הראשון הוא החליט כי עדיף לחברתו להתמקד בפיתוח העצמי שלה. לאחרונה כאשר Wave הגיעה לשלב בו היא קרובה לסיום פיתוח המוצר שלה פנה מאייר לבנטאו ואמר לו כי הגיע הזמן לאיחוד החברות . לדברי מאייר בנטאו היה מופתע מהמהלך אך נתן למאייר את ברכתו ולאחר שמועצת המנהלים של Wave אישרה את הרכישה היא אכן בוצעה. שתי החברות לא פרסמו את המחיר ששילמה Wave עבור MIPS וכרגע רב הנסתר על הנגלה אך אין ספק שעם בעלות על ארכיטקטורת מעבדי RISC באמתחתה Wave יוצרת לעצמה יתרון טכנולגי חשוב אשר עשוי לסייע לה למכור את מוצריה מהר יותר ולבסס מעמדה בשוק הבינה המלאכותית הגדל במהירות תוך מאמץ להפוך את מעבדי MIPS לתקן של התעשיה. בנוסף לשימוש הפנימי מתכוונת Wave למכור רשיונות שימוש בקנין הרוחני של MIPS לכל דורש ומי יודע? אולי בעוד עשור או פחות תחזור MIPS להוביל את שוק ה-IP למעבדים.
{loadposition content-related} |