מדובר בתביעת נגד לתביעות שהגישה גלובל פאונדריז באוגוסט האחרון בארה"ב ובגרמניה, בטענה כי TSMC מפירה 16פטנטים של גלובל פאונדריז.
ההסדר השבוע בין TSMC ו-GlobalFoundries נראה כמו ניצחון של דוד על גוליית כשהיצרנית הקטנה יותר מקבלת גישה לפטנטים של TSMC למשך שנים.
ייתכן ש-TSMC פשוט "זרקה עצם" ל-GlobalFoundries (GF), שאין לה יכולת להשתמש בפטנטים בעלי הערך הרב ביותר מאלה כי היא פרשה מהמירוץ של חוק מור ב-7 nm, לדברי רוברט מייר, נשיא Semiconductor Advisors.
"GF השיגה את העיסקה הטובה יותר באמצעות רישוי צולב של פטנטים עם TSMC", אמר מייר ל-EE Times. "GF היא המנצחת, אם כי השימוש במונח מנצחת קצת מטעה. זה לא משנה אם TSMC זורקת לה עצם. GF מחוץ למשחק".
ההסדר מבטל את הסיכון שיוצאו נגד הלקוחות של TSMC כמו אפל, אנבידיה וקוואלקום צווי מניעה נגד המכירה בארה"ב של השבבים שלה שמיוצרים על ידי TSMC.
ההסדר הוא כמעט בוודאות קביעת שיא.
"זה אולי הקרב המשפטי הקצר ביותר בתולדות השבבים", אמר ביל מקלין, נשיא IC Insights. "GF הגישה את התביעה שלה נגד TSMC ב-26 באוגוסט, TSMC הגישה את התביעה שלה נגד GF חודש לאחר מכן ב-30 בספטמבר והחברות הגיעו להסדר חודש לאחר מכן ב-28 באוקטובר".
השלום הוא גם ניצחון של TSMC, סוג של.
ההסדר "מסלק הסחת דעת משפטית ועלויות משפטיות עבור TSMC", אמר האנליסט של קרדיט סוויס רנדי אייברמס בדוח שפורסם ונמסר ל-EE Times. "סוף ההתדיינות המשפטית הוא סנטימנט חיובי בסילוק הסחת דעת מההנהלה ותחום סיכון, עבור TSMC וגם הענף".
הרשויות בארה"ב נטו להגיע להחלטה לגבי TSMC שהייתה פוגעת בחברה ובלקוחות שלה, לדברי אחד האנליסטים שנסקרו על ידי EE Times וביקש להישאר בעילום שם.
"אני חושב שמנהל ה-ITC [נציבות הסחר הבינ"ל] כנראה היה בדרך לקביעה ראשונית שלא הייתה לטובת TSMC — שיש לה מחויבות להגן על הלקוחות שלה במקרה של פסיקה שלילית (כגון איסור על יבוא לארה"ב), אמר האנליסט.
ייתכן שגם TSMC הרוויחה קניין רוחני מועיל באמצעות ההסכם
"ל-GF יש הרבה פטנטים רבי ערך מרכישת IBM שלה כולל כמה מהפיתוחים של הברית של IBM — לדוגמה בתחומים כמו קניין רוחני של טרנזיסטורים עם שערים בכל הצדדים — של-TSMC יש עכשיו גישה אליהם אם תבחר במסלול הזה ל-3 nm", לדברי האנליסט.
הודעה משותפת
TSMC ו-GF אמרו בהודעה המשותפת שלהן שהן מבטלות את כל ההתדיינות המשפטית ביניהן או עם הלקוחות שלהן. החברות הסכימו על רישוי צולב רחב הדדי של חיי פטנטים לפטנטי השבבים הקיימים בכל העולם וגם לפטנטים שיוגשו לרישום בעשר השנים הבאות כששתי החברות ממשיכות להשקיע משמעותית במחקר ופיתוח של שבבים.
TSMC הודיעה כי הגישה בתאריך 30 בספטמבר 2019 כמה תביעות נגד מתחרתה גלובל פאונדריז בארה"ב, גרמניה וסינגפור בגין הפרה מתמשכת לטענתה של 25 פטנטים לפחות של TSMC בתהליכי ייצור 40,28,22,14 ו-12 ננומטר.
זאת לאחר שבאוגוסט השנה הגישה גלובל פאונדריז 25 תביעות משפטיות בארה"ב וגרמניה נגד 20 חברות גדולות בטענה של הפרת 16פטנטים טכנולוגיים בתחום ייצור השבבים בהם משתמשת לטענתה TSMC ונגד 19 חברות טכנולוגיה נוספות – כולן לקוחות של TSMC והן עוסקות בטכנולוגיות ה-7nm, 10nm, 16nm ו-28nm שלה, יחד עם מתכנני שבבים שלא מייצרים, מפיצי רכיבים אלקטרוניים ויצרני מוצרי צריכה. הנתבעים הנקובים בתביעות כוללים את אפל, אסוס, ברודקום, סיסקו, גוגל, הייסנס, לנובו, מדיה-טק, מוטורולה, אנבידיה, קוואלקום ו-Xilinx. המפיצים שנקובים בתביעה הם Avnet/EBV, Digi-key ו-Mouser. חברת GF אמרה אז כי היא מגישה את התביעות האלה כדי להגן על ההשקעות, הנכסים והקניין הרוחני שלה, וציינה שהפעולות שלה יבטיחו שייצור שבבים יישאר ענף תחרותי לטובת הלקוחות שלה.
{loadposition content-related} |