מפעל ייצור השבבים הגדול בעולם ואוניברסיטת פורדו הודיעו על ההסכם בוושינגטון, במהלך כנס SelectUSA שנערך באמצע יוני. הכנס השנתי, שמארגן משרד המסחר, משלב כמה סוכנויות ממשלתיות בארה"ב במטרה להקל על ההשקעה בארה"ב.
TSMC ואוניברסיטת פורדו מאינדיאנפוליס הודיעו על הקמת מרכז באוניברסיטה שיחקור את הדרכים לשיפור האבטחה של המוליכים למחצה. המרכז למיקרואלקטרוניקה מאובטחת, זה שמו, נועד להגן על שרשרת האספקה ומוליכים למחצה משלב הייצור ועד לאריזה.
מפעל ייצור השבבים הגדול בעולם ואוניברסיטת פורדו הודיעו על ההסכם בוושינגטון, במהלך כנס SelectUSA שנערך באמצע יוני. הכנס השנתי, שמארגן משרד המסחר, משלב כמה סוכנויות ממשלתיות בארה"ב במטרה להקל על ההשקעה בארה"ב.
המהלך מגיע כאשר סוגיית האבטחה ברמת השבב מעלה דאגות חדשות, בין היתר בחשש מריגול סייבר, הופעתן של מערכות AI פותחות מגוון רחב של איומים בתחומים כגון הרעלת מערכות אימון קלט. ככל שמספר התקני הקצה עולה, פגיעויות מהסוג של Meltdown ו – Specter עוררו דאגות לגבי דליפת נתונים, גניבת נתונים והונאות.
"המוליכים למחצה ימשיכו להיות עמוד השדרה המוביל לצמיחה טכנולוגית וכלכלית במאה ה – 21, שיניעו התקדמות בתחומים כגון – IoT, , תחבורה אוטונומית, AI, ייצור מתקדם ויישומים רבים אחרים", אמר שר המסחר האמריקני, ווילבור רוס. "תחת הנהגתו של הנשיא טראמפ, הממשל ימשיך לעשות כל שביכולתו לקדם את הצמיחה ולהכשיר את כוח העבודה המיומן שלנו, לשמור על ההשקעה התחרותית שלנו, ועל הסביבה הרגולטורית\ ולתמוך באוניברסיטאות מחקר אמריקניות ברמה עולמית".
הדאגה לאבטחת השבבים ברמת הייצור היא זו שגרמה בין היתר לחרם שהטיל הנשיא טראמפ על ציוד דור חמישי של חברת ווואווי הסינית.
ארצות הברית שוקלת לחייב חברות אמריקניות שציוד 5G שלהן לשימוש הביתי ייוצר מחוץ סין, כך דיווח הוול סטריט ג'ורנל, בהתבסס על דברי מקורבים לנושא. המהלך, אם יצא לפועל, יהיה למעשה חזית נוספת שתפתח כחלק ממלחמת הסחר בין המעצמות, אך בפועל הוא יהווה הרחבתה של החזית שכבר נפתחה עם החרמת חברת הטלקום הסינית וואווי לפני כחודש.
לפי הדיווח, ממשלו של דונלד טראמפ נמצא בדיונים בשלבים ראשוניים, בנוגע בשאלה האם באפשרותו לדרוש כי מכלול הציוד בעבור הדור הבא של רשתות האלחוט במדינה – שיאפשרו חיבור מהיר במיוחד ושמכונות 5G – יגיע מחוץ לסין לפי הג'ורנל, גורמים רשמיים אמריקנים עסוקים כבר עתה בבירורים מול יצרניות ציוד טלקום ובתהייה האם הן יכולות לפתח או להשיג תוכנה וחומרה – כולל תחנות סלולריות, נתבים ומתגים – מבלי לרכוש את הללו מסין.
{loadposition content-related} |