רעות ויזנברג, מהנדסת מו"פ ב-VAYYAR הציגה את ההתקן, בכנס משתמשי סימוליה שערכו דאסו סיסטמס ואדקום בהרצליה. לדבריה סימולציה של ההתקן באמצעות מערכת CST של סימוליה חוסכת ניסויים קליניים בנשים. ההתקן עצמו יהיה קל ונייד, בניגוד למכשיר הממוגרפיה התופס כיום נפח גדול בבתי החולים ובמרפאות
VAYYAR הציגה לאחרונה בכנס משתמשי סימוליה מבית דאסו סיסטם בישראל והמפיצה בישראל – אדקום, את מערכת ההדמיה 4D מבוססת גלי רדיו לגילוי סרטן שד שתייתר את בדיקות הממוגרפיה. הכנס התקיים במלון דניאל בהרצליה, אחרי שנתיים שבהם כנסים כאלה הועברו למרחב הוירטואל.
חיישני ההדמיה מבוססי הרדאר של VAYYAR משמשים במספר תחומים מגוונים אחרים, כולל הגנה בסביבת הבית עבור קשישים, בטיחות נוסעים ברכב ואיסוף של נתוני צרכנים בחנויות אבל מסתבר שיש להם גם יישומים רפואיים.
רעות ויזנברג, מהנדסת מו"פ ב-VAYYAR שהציגה את הפיתוח הראתה כיצד סימולציה של ההתקן חוסכת ניסויים קליניים בנשים, ההתקן יאפשר בסופו של דבר להבדיל בין רקמת שד בריאה לבין רקמה נגועה בסרטן. לכשיושלם פיתוחה תוכל המערכת לאפשר אבחנת סרטן שד תוך איתור גידולים ברקמת השד בצורה חסכונית יותר ובקלות יתרה לעומת ממוגרפיה
סרטן השד הוא הסרטן הנפוץ ביותר בקרב נשים בעולם, במדינות מפותחות ומתפתחות כאחד. מדי שנה מאובחנים כמיליון וחצי מקרים חדשים (50 אחוז מהם במדינות מתפתחות), וכחצי מיליון נשים (58 אחוז מהן במדינות מתפתחות) נפטרות מהמחלה. סרטן השד תוקף גם גברים והיחס בין גברים חולים לנשים חולות הוא כ-1 ל-100. ההערכה היא שאחת מכל תשע נשים תחלה בסרטן השד בשלב כלשהו בחייה.
Vayyar Imaging, משתמשת ביישומי סימוליה דרך המפיץ הישראלי – אדקום, כדי לתכנן, לפתח ולבדוק חיישני הדמיה 4D מבוססי רדאר לפני הייצור הפיזי שלהם. יכולות הסימולציה של שדות אלקטרומגנטיות של SIMULIA CST מאפשרות הערכת ביצועי תכנון מדויקת לפני הייצור, ומקצרות את הזמן מתכנון לייצור של חיישני הדמיה אלקטרומגנטיים.
לדברי ויזנברג, ההתקן הוא תוצר של גישה העושה שימוש ב-CST מידול וסימולציה של מערך אנטנות על גבי הדמיה של שד אנושי במטרה להחליף את מכשיר הממוגרפיה. "הדמיית שד באמצעות גלי היא תחום שמתפתח בשנים האחרונות באקדמיה ובחברות מסחריות. בהתבסס על תכונות הניגודיות בתדרי UWB בין שד בריא לבין שד המכיל גידולים סרטניים."
"השד הוא איבר מורכב, הוא מורכב רובו משומן ומנוקד בבלוטות חלב שהצינורות שלהן מסתיימות בפטמה. מכיוון שהוא אינו אחיד, קשה לבצע עליו הדמיה רפואית. במערכת מבוססת הרדאר של VAYYAR מקיפים את השד בחיישנים. מטרות סרטניות מחזירות את הגלים בצורה שונה מאשר רקמות בריאות. בעזרת תכונה זו ניתן לקבוע בדיוק את מיקום הגידול. מערך האנטנות הצפוף משמש לגילוי מטרות קטנות בתווך מורכב. הצלנו להפריד את פיתוח החומרה מחקר השד כתווך. אנו חוקרים את השד האנושי כתווך שדרכו עוברים גלי רדיו.
לדברי ויזנברג "המידול באמצעות CST לחקר רקמות אנושיות כתווך שדרכו עוברים גלי רדיו. המודלים מסוגלים להחליף את הניסויים הקליניים בבני אדם, מספקים את הידע הבסיסי ומאפשרים הבנה טובה יותר של היכולות הטכנולוגיות. השימוש ב-CST לתכנון מידול ולסימולציה של מכשיר ההדמיה מבוסס מיקרוגל נותן לנו הבנה טובה יותר של החלופות בין התכונות המכאניות של המכשיר וההיבטים האלגוריתמיים שלו, כאמור עוד לפני ייצורו."