המכירות של כל הענף הגיעו ל-41 מיליארד דולר. חברת טקסס אינסטרומטנס שמרה על מקומה הראשון, אך במקום השני חלו חילופים מפתיעים
גרטנר |
המכירות הגלובליות של ציוד למפעלי ייצור שבבים גדלו ב-143% בשנת 2010 והגיעו כמעט ל-41 מיליארד דולר, כאשר ענף השבבים החל להתאושש מההאטה בשנתיים שקדמו לכך. כך עולה ממחקר שפרסמה השבוע חברת גרטנר.
מהמחקר עולה כי מרבית המגזרים צמחו באופן משמעותי ב-2010 כאשר מגזר ציוד הבדיקות האוטומטיות (ATE) גדלו ב-149%, הציוד למפעלי פרוסות (WFF) גדלו ב-145% ומכירות ציוד האריזה (PAE) גדלו ב-127%.
שוק הציוד צמח ב-2010, והובל בידי הביקוש שהיה עצור בשנתיים שקדמו בשל המיתון, וכן צמיחה כלכלית חזקה מהצפוי בשנת 2010, אומר קלאוס רינן, סגן נשיא גרטנר. הוצאות יצרניות השבבים והזכרונות היו מניע עיקרי אף כי כל התחומים הראו צמיחה משמעותית.
במשותף עשר החברות המובילות בציוד לענף השבבים הגדילו את נתח השוק שלהם בממוצע ב-2% כאשר הם אחראים כיום ל-63.4% מכלל ההכנסות.
מובילת השוק היא אפלייד מטיריאלס ששמרה על מקומה אך לא הגדילה את חלקה משום שלה ניצלה את הביקוש החזק לליתוגרפיה ב-2010. ASML היא החברה שצמחה הכי הרבה מבין עשר הגדולות. החברה עלתה מהמקום השלישי למקום השני בזכות יטכנולוגית הליתוגרפיה לתבניות כפולות (lithography for double patterning) שאיפשרה לה להגיע לנתח שוק של 13%. טוקיו אלקטרון צנחה למקום השלישי למרות שצברה נתחי שוק חדשים, אך זו סבלה מירידה בהוצאות ההון של לקוחותיה החשובים.
להערכת רינן, רעידת האדמה הגדולה ביפן תהיה בעלת השפעה בטווח הקצר על השוק, כשהיא תמתן את ההכנסות ברבעון השני של 2011. ואולם האנליסטםי של גרטנר אומרים כי יצרני ציוד ההון לשבבים עשויים להתחזק בחזרה במחצית השניה של השנה.