יואל גת יוזם בשלישית
אתמול בערב, כש-200 מבכירי התעשיה התאספו בת"א למפגש הרבעוני של מועדון השבבים הישראלי הם היו שותפים לחשיפה ראשונה של עוד סטארט אפ חדש בתעשיה. יזם החברה החדשה הוא לא אחר מאשר יואל גת , מי שהיה שותף להקמת חברת גילת רשתות לווינים ומנכ"לה במשך 16 שנים (1987-2003).
יואל גת יוזם בשלישית
אתמול בערב, כש-200 מבכירי התעשיה התאספו בת"א למפגש הרבעוני של מועדון השבבים הישראלי הם היו שותפים לחשיפה ראשונה של עוד סטארט אפ חדש בתעשיה. יזם החברה החדשה הוא לא אחר מאשר יואל גת , מי שהיה שותף להקמת חברת גילת רשתות לווינים ומנכ"לה במשך 16 שנים (1987-2003). יואל אף הספיק להקים ולנהל סטאראפ נוסף בשם רייסאט שהוקם ב-2003 ועסק בפיתוח אנטנות לטלויזיה ברכב (ונרכש ע"י גילת ב2010 ב- 25 מליון דולר). אך בשנה שעברה לאחר כ-30 שנה בתעשיה ולאחר שחצה את גיל ה-60 הגיע יואל לתובנה כי הכל מתחיל בשבב ובמקום לבנות עוד חברת מערכות עדיף לרכז את כל הידע ונסיון שצבר בתחום הלווינים על גבי שבב אחד קטן שאותו תפתח החברה החדשה שהקים ושמה בישראל Satixfy.
הצוות המוביל של החברה כולל את דורון רייניש, איש פיתוח ותיק אשר לפני שהצטרף לחברת רייסאט עבד שנים רבות ב DSPC ובאינטל, מתי לבנדה, מומחה בתחום ישומי תקשורת מבוססי לווין וסימונה גת (אשתו של יואל) השותפה לכל מיזמיו ומלווה אותו עוד מימיו ביחידה הטכנולוגית של אגף המודיעין בצה"ל.
מטרת החברה לפתח שבב אשר ישמש לישומי תקשורת לווינים אך להבדיל ממה שנהוג לחשוב מדובר בישומים יומיומיים כולל תקשורת רחבת פס לבתים במקומות חסרי פריסת כבלי DSL, וכן תקשורת ברכבים אשר תאפשר שימוש באינטרנט ו/או צפיה בטלויזה בעת נסיעה. לדברי גת יש כבר היום כ-6 מליון מסופים הפועלים על תקשורת לווינים כולל 4 מליון ברשתות עסקיות ועוד 2 מליון מנויים פרטים לתקשורת רחבת פס המבוססת על תקשורת לווינים. נראה כי מדובר בשוק הנמצא עדיין בחיתוליו וזו גם ההזדמנות לפתח עבורו פתרונות חדישים ואטראקטיבים במחיר. גת צופה
כי ב-5-8 השנים הבאות יצטרפו עוד 100 מליון מנויים לתקשורת הלווינית רחב פס ו- Satixfy תהיה שם כדי לספק להם את השבב המתאים. שוק היעד העיקרי של החברה הוא סין, מדינת הענק המתפתחת בצעדים מהירים ודורשת תקשורת במהיריות גבוהות גם במקומות בהם חסרה תשתית תקשורתית ראויה. לבני הזוג גת נסיון רב בסין בעקבות פעילותם בחברת רייסאט שמכרה ציוד רב בסין וזו גם הסיבה לרישום חברת Satixfy דווקא בהונג קונג. (הרפתקאותיהם בשוק הסיני והתובנות שקיבלו במהלך עבודתם בשוק זה מתוארות בספר "סין, סיפור אהבה" שפרסם לאחרונה יואל).
חברת Satixfy שוקדת בימים אלו על פיתוח השבב החדש שלה שפיתוחו צפוי להסתיים בעוד כשנה. בינתיים הספיקה משפחת גת להשקיע כבר כמליון דולר מכספה הפרטי במיזם ובהמשך תמומן החברה מכספי משקיעי הון סיכון. בחברה יש כיום 8 עובדים והיא נמצאת במגמת גידול ומחפשת אנשי מקצוע שיצטרפו לצוות הפיתוח (כולל בני 45+).
יואל גת הוא רץ למרחקים ארוכים וגם הפעם מטרתו להקים חברה שתפעל לאורך זמן ותתווסף לשורה הארוכה של חברות ישראליות מצליחות מתחום השבבים.