בצו שפרסם משרד המסחר האמריקני נאמר כי ארה"ב רוצה להרחיק את "הטכנולוגיות הרגישות" שלה משירותי הצבא והביטחון של סין. אך סין אמרה כי המהלך יפגע בעסקים משני הצדדים
משרד המסחר האמריקאי הציג ביום שישי האחרון בקרות חדשות שיגבילו את ייצוא השבבים המשמשים למחשבי-על. על פי ההצהרה ביום שישי, הם גם מעלים את הקריטריונים למכירת ציוד מוליכים למחצה. המטרה היא להרחיק טכנולוגיות רגישות עם יישומים צבאיים משירותי הצבא, המודיעין והביטחון של סין.
סין מייבאת מדי שנה שבבים ומערכות אלקטרוניות מתקדמות בשווי 300 מיליארד דולרים.
ההחלטה מזכירה את הצעדים של ארה"ב במהלך המלחמה הקרה. היא עלולה להותיר פגיעה משמעותית בהתקדמות הטכנולוגית והצבאית של סין. במשרד המסחר אומרים כי הצעדים הגיעו בניסיון להגן על הביטחון הלאומי של ארה"ב ועל האינטרסים של מדיניות החו.
ארה"ב טוענת כי ניתן להשתמש בשבבים כדי ליצור מערכות צבאיות מתקדמות הכוללות נשק להשמדה המונית, או שסין יכולה להשתמש בהם למטרות לא אתיות.
המהלך מגיע על רקע המתיחות הגוברת בין שתי המדינות. הייצור והייצוא של מוליכים למחצה תמיד היו בלב המירוץ הטכנולוגי שלהם. הקיץ העביר ממשל ביידן מהלך של 280 מיליארד דולר לחיזוק תעשיית המוליכים למחצה בארה"ב מתוכם 52 מיליארד דולר בהשקעה ישירה במפעלי ייצור שבבים..
גם סין הזרימה משאבים לאותו מגזר. עם זאת, היא עדיין לא מסוגלת לייצר שבבים מתקדמים משלה כדי לספק התקני מחשוב מתקדמים.
למחרת ההכרזה פרסם משרד החוץ הסיני כי "ההגבלות עולות לכדי ניצול לרעה של צעדי הסחר ונועדו לחזק את ההגמוניה הטכנולוגית של ארה"ב". דובר משרד החוץ מאו נינג הזהיר כי הצעד יפגע בעסקים בארה"ב יחד עם אלה הסיניים.
יצרנית הטלפונים הענקית הסינית וואווי ספגה אש אמריקאית בשנים האחרונות, כאשר ארה"ב מנעה מספקיות הסלולר לתת לה גישה לרשתות הדור הבא. היא גם פעלה למען הגבלות דומות בחלקים אחרים של העולם. זאת על רקע חששות שהממשלה תשתמש בטכנולוגיה של הטלפונים כדי לרגל אחר בעליהם.