מדובר ב-ASML ההולנדית, וכן בניקון וטוקיו אלקטרון היפניות
הולנד ויפן הצטרפו לארצות הברית בהגבלת הייצוא של חלק ממכונות שבבי המחשב לסין, על פי הדיווחים. המהלך נועד לרסן את טכנולוגיית ייצור השבבים המתקדמת, כולל אך לא מוגבל לכלי ליתוגרפיה מתקדמים.
חברת ASML ההולנדית, יצרנית מובילה של מכונות ליתוגרפיה, אומרת כי הגבלות אלה נמצאות בתהליך של גיבוש סופי ויישום בחקיקה, אם כי פרטיהן טרם נקבעו. ממשל ביידן כבר אסר על חברות סיניות לרכוש שבבים מתקדמים וציוד לייצור שבבים ללא רישיון, והגביל את התמיכה האמריקאית בפיתוח או ייצור שבבים במתקני ייצור סיניים מסוימים.
ההסכם שנחתם השבוע בבית הלבן אך טרם הוכרז רשמית, ירחיב חלק מההגבלות הללו לחברות הולנדיות ויפניות, כולל ASML, ניקון וטוקיו אלקטרון. בעוד ASML אומרת כי היא אינה צופה השפעה מהותית על התחזיות הפיננסיות שלה לשנת 2023, היא ציינה כי הידע שלה על הכללים החדשים עדיין מוגבל והיא תמשיך להיות בקשר עם הרשויות כדי להעריך את ההשפעה על שרשרת האספקה העולמית של מוליכים למחצה.
האיסור על מכירת שבבים לסין הוא תוצאה של מאמצי ממשלת ארה"ב להגביל ייצוא של ציוד וטכנולוגיה מתקדמים לייצור שבבים לסין, בשל חששות לביטחון לאומי ולתחרות טכנולוגית. ממשל ביידן הטיל מגבלות על חברות סיניות הרוכשות שבבים מתקדמים וציוד לייצור שבבים, וכן הגביל את יכולתם של אזרחים אמריקאים לתמוך בפיתוח או בייצור שבבים במתקני ייצור סיניים מסוימים. כעת מורחב האיסור על מדינות נוספות שארה"ב שכנעה.