אומר חבר הקונגרס מייק קלי שעמד בראש השדולה הדו מפלגתית שהציגה את הצעת חוק השבבים שעבר שלב נוסף לקראת חקיקתו * "תעשיית הרכב – המסתמכת במידה רבה על שבבים היא הלב והנשמה של אמריקה כבר יותר ממאה שנה. חוק השבבים יאפשר לה לשמור על כל שרשרת האספקה של שבבים לרכב בארה"ב"
חבר הקונגרס האמריקני מייק קלי, רפובליקני המייצג את פנסילבניה ומשמש כיו"ר משותף של שדולת הרכב של בית הנבחרים, וקבוצה דו-מפלגתית של חברי בית הנבחרים הציגו את חוק המוליכים למחצה שנבנה על ידי ארה"ב המכונה FABS, הצעת חוק שנועדה להניע השקעה ארוכת טווח בארצות הברית לתכנון וייצור של שבבי מוליכים למחצה.
"מדובר בעניין של ביטחון לאומי. בניית שבבי מוליכים למחצה כאן באמריקה מחזקת את שרשרת האספקה של ארה"ב, מפחיתה את ההסתמכות שלנו על מוצרים זרים, ויוצרת יותר מקומות עבודה כאן בבית", אמר קלי. "תעשיית הרכב – המסתמכת במידה רבה על שבבי מוליכים למחצה והיא הלב והנשמה של אמריקה כבר יותר ממאה שנה. חקיקה תומכת צמיחה זו היא win-win ותסייע להבטיח כי היא יכולה להימשך עד למאה הבאה."
"חוק FABS יספק זיכוי מס של 25% (RITC) לחברות מוליכים למחצה עבור השקעות במפעלי ייצור שבבים בארצות הברית. RITC יכול לכסות את עלויות הבנייה של מפעל אחד או ציוד ייצור לתפעול מפעל אחד. בנוסף, הצעת החוק תספק עידוד של 25% לחברות המשקיעות במחקר ובתכנון שבבים מהדור הבא. תמריץ זה יסייע להבטיח שאמריקה תמשיך להוביל את העולם בתכנון המוליכים למחצה. " הוסיף קלי.
"כפי שחוו האמריקאים במהלך המגפה, הסתמכות על יריבים לחומרים קריטיים או לטכנולוגיה היא פגיעה בביטחון הלאומי שלנו. שבבים נמצאים בכל דבר, החל מסמארטפונים וכלי רכב וכלה במערכות הנשק המתקדמות ביותר, והם ממלאים תפקיד בחייו של כל אמריקאי. במשך עשרות שנים, הייצור האמריקאי של מוליכים למחצה דעך לאיטו, בעוד ההסתמכות על מדינות זרות לטכנולוגיה קריטית זו גדלה. ככל שהתחרותיות העולמית לשליטה במוליכים למחצה התעצמה, מדינות כמו סין הקומוניסטית סיפקו תמריצים למשוך חברות לייצור מוליכים למחצה על אדמתן."
עם כניסתו של חוק FABS ותוכניות נוספות, אמריקה יכולה לספק חבילה מקיפה של תמריצים שישאירו אותנו תחרותיים בקנה מידה עולמי, יבטיחו את הגישה שלנו לטכנולוגיה קריטית זו, ויקדמו את המנהיגות האמריקאית במחקר ובעיצוב של שבבים מובילים. השותפים המקוריים של הצעת החוק כוללים את חברי הקונגרס הבאים: מייקל מק'קול (R-TX), דוריס מטסוי (D-CA), סוזאן דלבן (D-WA), אליס סטפניק (R-NY), דן קילדי (D-MI), ג'ון קטקו (R-NY), אליסה סלוטקין (D-MI) ופיטר מאייר (R-MI).