כך עולה מדוח שהגישה רשות התחרות ל-OECD שסקר 21 חברות שנמכרו לחברות גוגל, אפל, פייסבוק, אמזון ומיקרוסופט. עם זאת הבדיקה הזאת כשלעצמה אינה שוללת בהכרח את הצורך להגביר את הפיקוח על רכישות של חברות "סטארט-אפ" על ידי חברות טכנולוגיה גדולות ואת הצורך לבחון מחדש את אופן הבדיקה המסורתי של מיזוגים
ענקיות הכלכלה הדיגיטלית מזמנות אתגרים חדשים לרשויות תחרות רבות בעולם. אחת השאלות שעלו, בעקבות התחזקות ענקיות הטכנולוגיה, גם בקרב אקדמאים וגם בקרב רשויות ברחבי העולם היא, האם יש צורך להגביר ולהחמיר את הפיקוח של רשויות תחרות על רכישות של חברות "סטארט-אפ" על ידי חברות טכנולוגיה גדולות. פיקוח כזה מציב לרשויות תחרות בעולם אתגרים מורכבים, בין היתר, בשל מורכבות ודינמיות התפתחות השווקים הטכנולוגיים ומכיוון שחברות "סטארט-אפ" נרכשות לעיתים, בשלבי פיתוח או פעילות מוקדמים. כתוצאה מכך בשלב שבו נרכשות חברות "סטארט-אפ", הן לעיתים נעדרות הכנסות, לקוחות, מודל עסקי מגובש ואינדיקציות נוספות שיש בהן כדי להנחות רשויות תחרות ביחס לפוטנציאל התחרותי שלהן.
לאחרונה נדונה השאלה, האם חברות הטכנולוגיה הגדולות רוכשות חברות "סטארט –אפ" על מנת למנוע, לחסל או להוציא מהשוק מוצרים או פיתוחים טכנולוגיים שעשויים בעתיד להתחרות בהם. תופעה זאת זכתה לכינוי 'Killer Acquisitions'.
ביוני 2020 נערך על ידי ועדת התחרות של ה- OECD דיון בנושא של "Start-ups, Killer Acquisitions and Merger Control".
לקראת ובהמשך לדיון זה ערכה רשות התחרות בחינה של רכישות של חברות "סטארט-אפ" ישראליות בין השנים 2014-2019 על ידי חמש חברות ההייטק הגדולות – גוגל, אפל, פייסבוק, אמזון ומיקרוסופט. מטרת הבחינה הייתה לבדוק אם בראיה רטרוספקטיבית ובדיעבד קיימות אינדיקציות לתופעה של Killer Acquisition, היינו רכישה שנעשית על מנת להפסיק פיתוח של מוצרים מתחרים. הבחינה כללה הסתכלות על 21 עסקאות לרכישת חברות "סטארט אפ" שנעשו על ידי חברות אלה בשנים הרלוונטיות.
במסגרת הבדיקה שנערכה לא נמצאה אינדיקציה להוצאת (או "חיסול") המוצר הנרכש מהשוק. כלומר, בדיקה בדיעבד של 21 העסקאות שנעשו במהלך חמש שנים לא תומכת בקיומו של חשש מפני Killer Acquisition. ממצאי הבדיקה הוגשו ל- OECD.
עם זאת הבדיקה הזאת כשלעצמה אינה שוללת בהכרח את הצורך להגביר את הפיקוח על רכישות של חברות "סטארט-אפ" על ידי חברות טכנולוגיה גדולות ואת הצורך לבחון מחדש את אופן הבדיקה המסורתי של מיזוגים.
לקריאת המסמכים המלאים שהוגשו על ידי רשות התחרות ל- OECD ראו באתר הרשות, ובאתר ה- OECD