חברת ההזנק ניאולוגי'ק מנתניה נבחרה ע"י מגזין Electronic Product Design & Test [EPDT] כאחת מהסטארטאפים המובילים בתחום המוליכים למחצה. זו כבר הפעם השניה שהחברה נמצאת בחבורה מכובדת של חברות בולטות בתחום השבבים לאחר שמוקדם יותר השנה נבחרה כאחת מהחברות המבטיחות ע"י המגזין הידוע EE Times (ElectronicEngineering Times)
באמצעות שימוש בטכנולוגיית Quasi-CMOS הייחודית שלה הצליחה ניאולוגי'ק לייעל יישומים מיקרואלקטרוניים מורכבים עם הפחתה משמעותית בצריכת החשמל בהשוואה למעבדים מקבילים.
בעוד שעבור CMOS קונבנציונלי, ה- fan-in מוגבל ל-4 כניסות בלבד, בפתרון של ניאולוג'יק ניתן להפיק תועלת מ Full-in- חד-שלבי של 8 או 16 כניסות. כך יוצא שכמות השטח הנדרש בסיליקון על ידי יחידות העיבוד המרכזיות (CPUs) קטן בהרבה. מדובר בירידה של 40% ביחס לתאי CMOS סטנדרטי ורמות ההספק נמוכות בעד 50% ביחס לתאי CMOS סטנדרטיים . התוצאה: שיפור בתפוקת המעבד והפחתת עלויות נלווית. התוצאות המרשימות מאפשרות לניאולוג'יק לייצר מעבדים המותאמים לעומסי העבודה של חישובים כבדים ביישומי למידת מכונה וראיית מחשב מודרניים עם נתוני צריכת מתח, ביצועים ושטח (PPA) משכנעים. פתרון של 16 ננומטר כבר שוחרר, ואילו פתרון בטכנולוגיית 3 ננומטר נמצא כעת בתכנון וככל הנראה יושלם במחצית השנייה של 2025 . באמצעות טכנולוגיה זו, ספקים יוכלו לממש עם מפות הדרכים השאפתניות שלהם להפחתת צריכת האנרגיה.
ניאולוג'יק שהוקמה על ידי ד"ר אבי מסיקה וזיו לשם בשנת 2021, גייסה עד כה 8 מיליון דולר במימון ראשוני, מקרנות הכוללות את Maniv Mobility, Lool Ventures וM-Ventures-.
בשיחה עם EPDTאמר מסיקה; "בסביבות 85% מעומסי העבודה של מרכזי הנתונים של בינה מלאכותית עסוקים בהסקת מסקנות, ו-70% מעיבודי ההייסק פועלים על מעבדים. לפי אינטל, מעבדי שרתים כבר מייצגים כיום שוק של 110 מיליארד דולר והוא צפוי לשלש את עצמו בשנים הקרובות".
"כיום החברה מחפשת לבנות לעצמה רשת של שותפים אסטרטגיים כדי לעזור בפריסת הטכנולוגיה שלה וכבר התקשרה עם ספק שבבים גדול. החברה עסוקה כעת בגיוס הון נוסף ומתכננת להכפיל את הצוות שלה במהלך השנה הבאה. המטרה היא להיות בנקודת איזון עד תחילת 2027. "אם נעמוד ביעדים שלנו, נהיה אחת מחברות המוליכים למחצה המצליחות ביותר בעולם", סיכם מסיקה.
.