השותפות בין החברות תאפשר לחבר בין כלי ההדמיה המתקדמים של NVIDIA Omniverse לבין פלטפורמת Siemense Xcelerator, כדי ליצור תאומים דיגיטליים עשירים ונאמנים לחוקי הפיזיקה, משלב העיצוב ועד שלב התפעול וכך ניתן יהיה לחזות התנהגות של מפעל או מוצר בעולם הוירטואלי ולדעת כיצד ינהג בעולם האמיתי * וגם איך יתכננו שבבים בתאום דיגיטלי (בתשובה לשאלת CHIPORTAL)
Siemsne, החברה הגדולה בעולם באוטומציה תעשייתית ותוכנה (כולל EDA בזכות רכישת מנטור), תשתיות, טכנולוגיית בנייה ותחבורה, יחד עם NVIDIA החלוצה בתחום הגרפיקה מואצת ובינה מלאכותית, הודיעו היום על הרחבת השותפות שלהם כדי להצעיד קדימה את תחום המטאברס התעשייתי, ולהגביר פיתוח של תאומים דיגיטליים מבוססי בינה מלאכותית שיסייעו לקדם אוטומציה תעשייתית לרמות חדשות.
כצעד ראשון בשיתוף פעולה זה, החברות מתכננות לחבר את סימנס Xcelerator לפלטפורמת NVIDIA Omniverse. החיבור יאפשר ליצור עולמות וירטואליים (מטאברס) תעשייתיים, הכוללים מודלים המבוססים על חוקי הפיזיקה, עם יישומי בינה מלאכותית מבית אנבידיה, שיאפשרו לחברות לקבל החלטות מהירות ועם ביטחון רב יותר.
סימנס ממוקמת כיום בצומת שבין העולם האמיתי והדיגיטלי, פיתוח טכנולוגיית מידע וטכנולוגיה תפעולית. פלטפורמת Siemens Xcelerator – הפלטפורמה העסקית הדיגיטלית הפתוחה של החברה – מחברת בין תחומים מכניים, חשמליים ותוכנה בתהליכי המוצר והייצור, ומאפשרת סינרגיה בין IT (ר"ת Information Technologies) ל-OT (ר"ת Operational Technologies).
פלטפורמת NVIDIA Omniverse היא המנוע ליצירת עולמות וירטואליים מבוססי בינה מלאכותית, מדמה את חוקי הפיזיקה ומאפשרת יצירה ושיתוף של פרויקטים בתלת מימד ובקנה מידה תעשייתי. בין היתר הפלטפורמה מאפשרת בניית תאומים דיגיטליים ומודלים תלת ממדיים הנאמנים לחוקי הפיזיקה. NVIDIA AI, המשמשת יותר מ-25 אלף חברות ברחבי העולם, היא פלטפורמת הבינה המלאכותית הפופולרית ביותר בעולם ומניעה את Omniverse בענן ומערכות אוטונומיות בקצה.
כתוצאה מהחיבור יוכלו השותפים של סימנס Xcelerator למנף את טכנולוגיות NVIDIA Omniverse ו-NVIDIA AI כדי להאיץ את השימוש בתאומים דיגיטליים שיכולים לשפר יעילות של תהליכים לאורך מחזורי הייצור והמוצר. החברות יוכלו להשתמש בתאומים דיגיטליים כדי לקבל נתוני ביצועים בזמן אמת, לייצר פתרונות IoT תעשייתיים חדשניים, ליישם תובנות מניתוח של נתונים הקיימים בענן, או נתוני חיישנים במחשוב קצה, ולהתמודד עם האתגרים ההנדסיים של המחר על ידי בניית מודלים והדמיות עשירות והפיכתן לנגישות יותר.
רולנד בוש, נשיא ומנכ"ל Siemens AG, אמר: "לתאומים דיגיטליים נאמנים למציאות, המבוססים על חוקי הפיזיקה ומוטמעים במטאברס התעשייתי יש פוטנציאל עצום לשנות את הכלכלות והתעשיות שלנו. הם מציעים למעשה עולם וירטואלי שבו אנשים יכולים לקיים אינטראקציה ולשתף פעולה כדי לפתור בעיות בעולם האמיתי. באמצעות השותפות הזו, נהפוך את המטאברס התעשייתי למציאות עבור חברות מכל הגדלים. במשך למעלה מעשור, טכנולוגיית התאומים הדיגיטליים שלנו, שהיא המקיפה ביותר הקיימת כיום, עוזרת ללקוחות בכל ענפי התעשייה להגביר את היעילות שלהם. באמצעות החיבור בין סימנס Xcelerator ל-Omniverse, נאפשר מטאברס סוחף בזמן אמת, המחבר בין חומרה ותוכנה, מהקצה לענן עם נתונים עשירים מהתוכנות והפתרונות של סימנס".
ג'נסן הואנג, מנכ"ל ומייסד אנבידיה, אמר: "סימנס ואנבידיה חולקות חזון משותף במסגרתו המטאברס התעשייתי יניע את הטרנספורמציה הדיגיטלית. זהו רק הצעד הראשון במאמץ המשותף שלנו להפוך את החזון הזה לממשי עבור הלקוחות שלנו וכל ענפי תעשיית הייצור העולמית. החיבור ל-Siemense Xcelerator יפתח את אקוסיסטם השותפים של Omniverse ו-NVIDIA AI לעולם חדש לגמרי של אוטומציה תעשייתית שנבנה באמצעות פתרונות מכניים, חשמליים, תוכנה, IoT ופתרונות הקצה של סימנס".
"חור תולעת" בין העולם הפיזי לוירטואלי
במסיבת עיתונאים שהתקיימה הערב (ד') אמר הואנג: "נוכל לבצע שינויים במוצר מורכב על התאום הדיגיטלי ואם הוא יעבוד שם הוא גם יעבוד במציאות ואם הוא ייכשל בתאום הדיגיטלי הוא ייכשל גם בעולם הפיזי. זו הסיבה שהעבודה שאנחנו עושים שונה כל כך ממשחק וידאו. זו סימולציה. הייצוג הוא בתלת-ממד, המתמטיקה היא בתלת-ממד. אולי ההקרנה למשתמש בשלב זה היא בדו-ממד. עם זאת, בעתיד, נלך לעולם הזה. אתה יכול להיכנס לעולם הזה באמצעות חור תולעת, שער שיאפשר למשתמש להכנס לתוך המטאוורס באמצעות מציאות מדומה או רובוטים שייצאו מהמטהוורס לעולם הפיזי דרך חור תולעת – טכנולוגיה שנקראת AR."
CHIPORTAL: כיצד הפיתוח החדש – המטאוורס התעשייתי יאפשר לשפר את תכנון וייצור השבבים?
מהלך מסיבת העיתונאים על הכרזת המטה-וורס התעשייתי – בשיתוף פעולה בין סימנס לאנבידיה שאל עורך CHIPORTAL את מנכ"לי שתי החברות – רולנד בוש מנכ"ל סימנס וג'נסן הואנג מנכ"ל NVIDIA f כיצד התאום הוירטואלי של העולם האמיתי יסייע לתחום פיתוח השבבים.
רולנד בוש: כן, אני חושב שכן. יש לנו תוכנת EDA המשמשת לתכנון שבבים. באמצעות התאום הוירטואלי אנחנו יכולים עכשיו לדמות כיצד תפעל התוכנה בעולם האמיתי (של ייצור השבבים). תוכנות EDA הן מרכיב חשוב של תכנון שבבים מודרני.
ג'נסן הואנג: אנו משתמשים כיום בהרבה כלים של סימנס, בתכנון השבבים שלנו, מפתחים גם מספר לא מבוטל של מערכות AI. השבבים שלנו מריצים בינה מלאכותית, אבל אנחנו גם משתמשים בבינה מלאכותית כדי לתכנן את השבבים שלנו. לדוגמה, המנוע של AI כולל הרבה מתמטיקה. נתיב הנתונים, או העיצוב של המתמטיקה הוא מאוד מאוד מאוד מסובך ויש את מספר האפשרויות כיצד להגדיר את ה-AI, כמעט אינסופי ולכן אנו משתמשים בבינה מלאכותית כדי לעצב את השבבים. כך הצלחנו להגיע לעיצובים שהם פשוט בלתי אפשריים עבור אדם.
אנחנו משתמשים בבינה מלאכותית כדי לעזור לנו להבין כיצד לתכנן את השבב. כך שהוא מודע לכוח, לתפוקה ולתזמון, וכל זה בעת ובעונה אחת. כך יכולה הבינה המלאכותית להגיע למרחב עיצובי הרבה יותר גדול ממה שאדם לכל. בנוסף לכלים של סימנס, היינו מפתחים תבונה מלאכותית כדי להניע את כלים ה=EDA של סימנס, כדי שנוכל לחקור מרחב עיצובי הרבה יותר גדול. אז בינה מלאכותית מפעילה בינה מלאכותית. ואז אנחנו משתמשים בבינה המלאכותית כדי לתכנן, שבבים לריצה.