חמוש בנעלי ספורט, ג'ינס וחולצת טריקו (מתחת לז'קט) עלה פט גלסינגר, מנכ"ל אינטל לבמה וביצע כמה תרגילי כושר כולל שכיבות סמיכה וקפיצות באויר כדי להצביע על הגמישות ומהירות התנועה של אינטל תחת ניהולו וגם כדי להדגים מערכת תוכנה חדשה לתחום הכושר האישי המשתמשת במעבדי אינטל בשילוב בינה מלאכותית.
בינה מלאכותית (AI) היתה ללא ספק הנושא המרכזי של כנס החדשנות של אינטל אשר ארח את הצמרת הניהולית של אינטל ביחד עם לקוחות מרכזים, אנליסטים ועיתונאים מכל רחבי העולם שהתאספו כולם במרכז הכנסים של סן חוזה, בלב עמק הסיליקון , קליפורניה, כדי ללמד על התפתחיות הטכנולוגיות האחרונות של אינטל. כאמור בינה מלאכותית היתה הנושא המרכזי בפי כל וגם פט טרח להדגיש כי חברתו עובדת ללא הרף כדי להטמיע בינה מלאכותית במחשבי ה- Client, במרכזי נתונים, במחשוב ענן ובמחשבי EDGE .
בהמשך דבריו הציג גלסינגר מושג חדש בשם Siliconomy כלומר כלכלה מבוססת שבבים והסביר כי תפקיד המחשוב עובר כעת שינוי מהותי, וזהו הזמן שבו מחשבים משמשים כבסיס להזדמנות כלכלית גדולה יותר ולעתיד טוב יותר עבור כל אדם על פני כדור הארץ. "כיום תעשיית המחשוב יודעת לספק כוח עיבוד רב יותר, בעוצמה גדולה יותר ובמחיר סביר יותר וזהו מרכיב חיוני לכלכלות צומחות בכל מקום."אמר.
"הבינה המלאכותית מייצגת שינוי דורי במחשוב אשר מוביל לסיליקונומי. אני יכול להעיד כי כבר בשנות ה-80 דיברו על בינה מלאכותית אבל שום דבר לא קרה כעת הבינה המלאכותית באמת משנה את העולם וההתמקדות שלנו באינטל היא להביא בינה מלאכותית לכל מקום.
פט טרח לדבר על חוק מור (שהומצא כידוע ע"י גורדון מור, אחד ממיסדי אינטל – ש.ג.) וציין: "אנחנו במרדף בלתי פוסק אחר מחשוב חזק ויעיל יותר. חוק מור לא מת. הוא ממשיך להיות רלוונטי גם כיום".
במהלך הרצאתו הציג גלסינגר שורה של ישומים העושים שימוש במעבדי גאודי של אינטל (פרי פיתוחה של חברת הבאנה הישראלית – ש.ג.) . אחד הישומים המעניינים ביותר היה של חברתBiodesign Scala הישראלית העושה שימוש בביולוגיה חישובית וב-AI ג'נרטיבי כדי להאיץ באופן דרמטי את תהליך הנדסת החלבון. בסרטון שהציג גלסינגר מסבירות מייסדות סקאלה ד"ר רוית נצר (מנכ"לית) וד"ר עדי גולדנצוויג, ,CTO כי חלבונים מאפשרים חיים. אבל זה יכול לקחת שנים של פיתוח ומיליוני דולרים כדי לייצר חלבונים חדשים, שלעתים קרובות נכשלים. סקאלה לוקחת כעת את הנדסת חלבון מהמעבדה לעולם המחשבים ובעזרת בינה מלכותית מאיצה באופן דרמטי את פיתוח החלבונים למוצרים מסחריים.
בהמשך הזמין גלסינגר גם את ג'רי קאו, ה- COO של ענקית המחשבים האישים אייסר כדי להדגים את הטמעת הבינה המלאכותית במחשבים האישים בעזרת טכנולוגית Intel Core Ultra וערכת הכלים OpenVINO. ג'רי הציג תמונה מובנת ותלת מימדית הנעה במרחב שנוצרה בעזרת כלי הפיתוח המתקדמים שיצרה אינטל עבור Acer וחברות אחרות.
גלסינגר המשיך והציג מגוון ישומים העושים שימוש בטכנולוגיות של אינטל ולא פסח גם על התקדמותה בתחום טכנולוגיות היצור. הוא פרס בפני הקהל כמה מהטכנולוגית החדשות הצפיות להיכנס ליצור בשנים הבאות ולסיום הציג לראשונה פרוסת סיליקון העשויה מזכוכית שקופה.
בתום שעה וחצי של הרצאה בה הדגים מנעד רחב מאד של פעילויות בהן אינטל מעורבת ציין גלסניגר כי אינטל מתכוונת גם לשחק תפקיד קריטי באיזון מחדש של שרשרת האספקה וצפויה להשקיע לא פחות מ- 100 מילארד דולר במפעלים על אדמת ארה"ב.