עורך בקבוצת PC מגזין: "אינטל נמצאת במשבר בממדים קיומיים" * מנכ"ל אינטל סוואן קורא לביידן להשקיע בייצור שבבים בארה"ב
אינטל עומדת בפני דחיה נוספת בשידרוג מפעליה באירלנד ובישראל. כך נודע בלעדית ל-CHIPORTAL. מדובר במפעלים שהיו אמורים לסייע לה לעמוד באספקת יצור שבבים בטכנולוגיות 7 ננומטר אך בעקבות חוסר יכולתה לייצב את התהליך היא דוחה שוב את שדרוג המפעלים שלה.
בעקבות הדוחות הקשים שפרסמה אינטל בתחילת נובמבר שהראו נפילה מעבר לצפוי במכירות החברה, הביעו אנליסטים ספק אם החברה תוכל לעמוד אפילו ביעד הנוכחי שהציבה לעצמה בתחילת הייצור בטכנולוגית 7 ננומטר שנת 2022.
כך לדוגמה באתר מקבוצת PC MAGAZINE – שמשתמשיו הם צרכנים גדולים של שבבי אינטל, כותב אחד העורכים, ג'רמי ליארד, מאמר קשה על עתידה של אינטל, אמנם העילה היא יציאתם הצפויה של שבבי רוקט לייק בטכנולוגיית 14 ננומטר, אך הוא מתייחס לטכנולוגיות העתידיות המתעכבות:
"המעבד הקרוב של אינטל, רוקט לייק , מוכיח שהחברה נמצאת במשבר בממדים קיומיים. ששת החודשים הבאים יכריעו הן את גורלה והן את הכיוון העתידי של המחשב האישי כולו. "
ליארד ממשיך: "מוקדם יותר הקיץ הודתה אינטל הודה כי צומת 7nm שלה, שנחשב פעם כפתרון לכל צרות 10nm שלה, מפגר בלוח הזמנים אפילו לדברי אינטל עצמה – בשנה שלמה. להערכתנו, טכנולוגיות 7nm לא תגיע לייצור עד לפחות בסוף 2022 או אם להיות מציאותיים –2023 זה המועד המוקדם ביותר שנראה בו מעבדי Intel 7nm. ואם הייתי צריך להמר, אז ככל הנראה זה לא יהיה גם ב-2023."
אם הדחיה תימשך, ככל הנראה תיאלץ אינטל לוותר על ייצור המוני בטכנולוגיות המתקדמות ותעבור לייצר אצל יריבתה TSMC, כי רק לה ולסמסונג יש את היכולות ליצר בטכנולוגיות הללו ומכיוון שסמסונג לא תסכים לעבוד עם אינטל, נותרה TSMC האפשרות היחידה.
במקביל פנה השבוע מנכ"ל אינטל בוב סוואן לנשיא ארה"ב הנבחר ג'ו ביידן להשקיע בייצור שבבים בארה"ב במכתב פתוח ובו כתב: "אסטרטגיית ייצור לאומית, כולל השקעה של ממשלת ארה"ב בתעשיית המוליכים למחצה המקומית, היא קריטית כדי להבטיח שחברות אמריקאיות יתחרו על מגרש משחקים ברמה ולהוביל את הדור הבא של הטכנולוגיה החדשנית".
מאינטל נמסר בתגובה: "ישראל היא אחד המרכזים הגלובליים של אינטל המו"פ והייצור, עם פעולות כגון מפעל ייצור השבבים בקרית גת, מיחשוב, תקשורת ומו"פ בינה מלאכותית ברחבי הארץ, ומטה מובילאיי בירושלים". "אנו ממשיכים להשקיע בפעולות אלה. ב-2019 רכשה אינטל גם את Habana Labs, וב-2020 רכשה אינטל את הסטארט-אפ Moovit תמורת 900 מיליון דולר. אנו מרחיבים כיום את מתקני הייצור שלנו בישראל ובאירלנד."