לפני כמה חודשים, בפעם האחרונה ששוחחנו, התקשרתי לאלכס כדי לעודד אותו להגיע למפגשי הסיליקון קלאב במיוחד לאחר שהבחנתי כי חידש את חברותו השנתית במועדון המנכ"לים. שאלתי לשלומו ונסיתי לעודד אותו להגיע למפגש הקרוב של הפורום. תשובתו ריגשה אותי עד דמעות: "אינני יודע אם אגיע עוד למפגשי המועדון" אמר. "אז מדוע חידשת?" התעקשתי "כי אני חושב שמה שאתה עושה חשוב מאד לקידום התעשיה שלנו". ענה.
זמן מה לאחר מכן ביקשתי לקבוע מועד לביקור אצל אלכס דרך ידיד משותף. הידיד שיתף אותי במצב מחלתו של אלכס והודיע לי כי הוא נמנע מביקורים ומפגשים עקב מחלת הסרטן ששבה ותקפה אותו באכזריות.
ההיכרות הראשונה שלי עם אלכס היתה בשנת 2006. באותה עת, כיהן כמנכ"ל אינטל ישראל ואני התקשרתי לבשר לו כי נבחר כמנכ"ל המצטיין של חברת הייטק בינלאומית הפועלת בישראל. הבחירה נעשתה ע"י חבר שופטים שכלל את בכירי תעשיית ההייטק בישראל ולא התקשה לבחור בו פה אחד בזכות רצף של הישגים אליהם הצעיד את אינטל ישראל ובמיוחד לאחר שהצליח לשכנע את אינטל העולמית להקים את מפעל השבבים החדש שלה (הידוע בשם פאב 28) בישראל. לקראת מועד הענקת האות התקשר אלכס והתנצל על שלא יוכל להגיע לטקס בעקבות התחיביות קודמות. קיבלתי בהבנה את התנצלותו אך ביקשתי שישלח מישהו ראוי לקבל את האות בשמו, בטקס החגיגי שערכנו לכבודו. ואכן, אלכס שלח את מקסין פסברג, מי שמונתה לנהל את אינטל ישראל לאחר שסיים את הקדנציה שלו ועבר לנהל את מפעל נומוניקס בקרית גת.
כשפרש מתפקידיו באינטל ונומוניקס ביקשתי להיפגש עימו. אלכס נעתר מיד ובפגישתינו העליתי בפניו את הרעיון להקים בישראל איגוד מקצועי שיאגד בתוכו את החברות הרבות הפועלות בישראל בתחום פיתוח שבבים. ביקשתי מאלכס לשמש כיו"ר האיגוד והוא נענה בשמחה. נפגשנו עוד מספר פעמים בנידון והתרשמתי מאד מאישיותו של אלכס, מהתיחסותו האוהדת והענינית ומהתובנות שסיפק לי. הקמת האיגוד לא קרמה עור וגידים מסיבות שונות אך אחד הדברים שלמדתי במהלך פגישותינו היא החשיבות הרבה שיחס אלכס לשמירה ואף להגדלת היצור (לא רק של שבבים) המקומי. לדעתו, יצור הוא מקור חשוב להמשך התפתחותה של כלכלת ישראל בכלל ושל תעשיית ההייטק בפרט (לכן לא התפלאתי שנאות להצטרף כחבר דירטריון לחברת טאואר סמיקונדקטור – יצרנית השבבים הישראלית בה שימש כדירקטור עד לפטירתו).
בשנת 2013 היה לי הכבוד והעונג להעניק לו את אות "מוביל התעשיה הגלובלית"Global Industry Leader) ) שהוענק לו על פועלו ותרומתו לתעשיית ההייטק הישראלית במסגרת ChipEx2013 – הכנס השנתי של תעשיית השבבים בישראל. בטקס שנערך במרכז הנשפים של מלון הילטון תל אביב השתתפו ראשי תעשיית ההייטק בישראל וכן נכח בו, בריאן טוהי, נשיא ומנכ"ל SIA – איגוד תעשיית השבבים האמריקאי, שהגיע במיוחד לשם כך לישראל. מאז שמרתי על קשרי ידידות עם אלכס וזכיתי לראותו מדי פעם במפגשי מועדון השבבים.
ביום חמישי בלילה כשנודע לי על פטירתו של אלכס, חשתי צער עמוק. צער על לכתו בטרם עת של איש נפלא ויחיד במינו שתרם רבות לתעשיית ההייטק הישראלית ואני, זכיתי להכירו מקרוב! יהיה זכרו ברוך.
שלמה גרדמן, יו"ר הסיליקון קלאב – פורום מנכ"לי הייטק, יזם ויו"ר משותף של כנסי ChipEx
גילוי נאות: שלמה גרדמן, הוא מנכ"ל חב' איי אס ג'י בע"מ, המו"ל של אתר Chiportal