החברה תבנה שני מרכזי פיתוח חדשים בגרמניה, ותרחיב את המפעל הקיים של פרוסות שבבים, ותייצר שבבים בתחום החשמל שאינם דורשים את הטכנולוגיה הננומטרית העדכנית ביותר – בין 40 ל-200 ננומטר
בוש מתכננת להשקיע עוד 3 מיליארד יורו בחטיבת המוליכים למחצה שלה כחלק מתוכנית המימון של IPCEI בנושא מיקרו-אלקטרוניקה וטכנולוגיית תקשורת עד שנת 2026. כך הודיעה החברה. ממכוניות ואופניים חשמליים ועד מכשירי חשמל ביתיים ומכשירים לבישים – מוליכים למחצה הם חלק בלתי נפרד מכל המערכות האלקטרוניות. הם המנוע שמניע את העולם המודרני של הטכנולוגיה. בוש הכירה בחשיבותם ההולכת וגדלה בשלב מוקדם וכעת הודיעה על השקעה של מיליארדי אירו נוספים על מנת לחזק את עסקי המוליכים למחצה שלה.
ד"ר סטפן הרטונג, יו"ר מועצת המנהלים של בוש, אמר: "מיקרואלקטרוניקה היא העתיד והיא חיונית להצלחת כל תחומי העסקים של בוש. עם זה, אנחנו מחזיקים מפתח ראשי לניידות של מחר, לאינטרנט של הדברים, ולמה שאנחנו בבוש מכנים טכנולוגיה שהיא 'הומצאה לכל החיים'".
בניית שני מרכזי פיתוח חדשים והרחבת מפעלים
אחד הפרויקטים שבוש מתכננת לממן בהשקעה זו הוא בניית שני מרכזי פיתוח חדשים – ברויטלינגן ובדרזדן – בעלות כוללת של יותר מ-170 מיליון יורו. בנוסף, החברה תוציא 250 מיליון יורו בשנה הקרובה על יצירת 3,000 מ"ר נוספים של שטח חדרים נקיים בפאב הפרוסות שלה שלה בדרזדן.
הרטונג, אמר: "אנחנו מתכוננים להמשך הגידול בביקוש למוליכים למחצה – גם לטובת הלקוחות שלנו. עבורנו, הרכיבים המיניאטוריים האלה הם עסקים גדולים".
במסגרת חוק השבבים האירופי, האיחוד האירופי והממשל הפדרלי הגרמני מספקים מימון נוסף לפיתוח מערכת אקולוגית איתנה לתעשיית המיקרו-אלקטרוניקה האירופית. המטרה היא להכפיל את נתח ייצור המוליכים למחצה העולמי באירופה מ-10 ל-20 אחוזים עד סוף העשור. IPCEI שהושק לאחרונה על מיקרואלקטרוניקה וטכנולוגיית תקשורת נועד בעיקר לקדם מחקר וחדשנות.
הרטונג, אמר: "אירופה יכולה וחייבת לנצל את החוזקות שלה בתעשיית המוליכים למחצה. יותר מתמיד, המטרה חייבת להיות לייצר שבבים לצרכים הספציפיים של התעשייה האירופית. וזה אומר לא רק שבבים בקצה התחתון של קנה המידה הננומטרי". רכיבים אלקטרוניים המשמשים בתעשיית הניידות החשמלית, למשל, דורשים גדלי תהליך של בין 40 ל -200 ננומטר. זה בדיוק מה שפאבי פרוסות בוש מיועדים לו.