כששואלים את אנה ברנוב מדוע החליטה ללמד דווקא הנדסת חשמל היא מסבירה שבמשפחה שלה זה היה הדבר הכי טבעי. "במשפחה בה כולם מהנדסים היה ברור לי שגם אני אלמד הנדסה" היא עונה בהחלטיות. יותר מאוחר בראיון שערכנו איתה מתברר שהיא גם היתה תלמידה מצטיינת בתיכון והתקבלה על מלגה מלאה ללימודי הנדסת חשמל באוניברסיטאת תל אביב. חודש אחרי השחרור מצה"ל כבר החלה את לימודיה באוניברסיטה ועם סיום התואר הראשון החלה לעבוד במחלקת הפיתוח של זיהוי דיבור אוטומטי בחברת NICE. אחרי כשנתיים עברה לקבוצת התקשורת האלחוטית של אינטל שם עסקה בפיתוח אלגוריתמי DSP מבוססי אודיו. לאחר 5 שנים ותואר שני בעיבוד אותות שרכשה בדרך, עברה לחברת General Motors שם השתלבה בקבוצת ה- Conversational AI כארכיטקטית וכמנהלת פיתוח האלגוריתמים.
שלוש שנים מאוחר יותר החליטה שהגיע הזמן להקים סטרטאפ והצטרפה לצוות ההקמה של חברת Social Wonder בה שימשה כ- CTO. הסטראפ כמו סטרטאפים רבים לא התפתח כמתוכנן אבל אנה קיבלה את הנסיון שאולי חסר לה לעבוד בסביבה של סטארטאפ ולהבין מה היתונות ומה החסרונות של חברה קטנה וצעירה.
בתחילת שנת 2024, חזרה אנה לקבוצת ה-Wireless של אינטל, שם החלה להתמקד באופטימיזציה של תכנון כרטיסים. במסגרת עבודתה, היא וחברי הצוות התממשקו עם הסימולטור של Ansys בתחום ה- Signal Integrity . במהלך הפעילות פיתחו אנה וחבריה אייג'נטים ייחודיים שהוכיחו את היכולת לשדרג באופן משמעותי את תכנון הכרטיסים ואף לאפשר אוטומציה מתקדמת על ידי ניצול מושכל של יכולות הבינה המלאכותית הקיימות כיום. תובנות אלו פתחו בפניהם אפשרויות לא רק לשיפור תכנוני SerDes אלא גם לתכנון אוטומטי ויעיל של החיבורים החשמליים במעגלים על גבי השבב, הידועים בשם Netlist עבור שבבים מתקדמים.
לאור ההצלחה של הסקריפטים שכתבה, החלה אנה לשקול הקמת חברה עצמאית שתתמקד בפיתוח מודלים בקוד פתוח (Open Source). מודלים אלו יאפשרו לחברות EDA ולחברות המפתחות שבבים לבצע אוטומציה בתהליכי התכנון ולייעל את עבודת התכנון בדור ה-AI.
לשם כך, פנתה אנה לד"ר סעיד אמל, מומחה לעיבודי בינה מלאכותית ו-NLP, שאיתו עבדה בעבר בחברת GM. ד"ר אמל, המתגורר כיום בבוסטון ומשמש כחוקר באוניברסיטת Northeastern וכפרופסור אורח בבית הספר לרפואה בהרווארד, נענה בשמחה לסייע לה.
בתחילת 2025, עזבה אנה את אינטל במטרה להקדיש את מלוא מרצה למיזם החדש שלה. אליה הצטרפו שני מהנדסים בכירים, רוני אבירי ואיל חולי, שעזבו אף הם את אינטל כדי לקחת חלק בסטארטאפ החדשני שזכה לשם המקורי HowHardAI. ד"ר אמל ממשיך לתמוך בפרויקט מרחוק, בעוד הצוות מתמקד בפיתוח פתרונות פורצי דרך שייעלו את תהליכי התכנון בעולם השבבים.
אנה ברנוב צפויה להשתתף בכנס ChipEx2025 ולהסביר בסמינר הטכנולוגי כיצד ניתן לבצע Netlist אוטומטי או איך שהיא קוראת לזה: One-Click Netlist-to-GDS . להשתתפות בכנס ChipEx2025 לחצו כאן.