החקירה בנושא נפתחה בדצמבר 2024, במהלכה נחקרו 11 חברות סיניות שנחשדו בגיוס בלתי חוקי של עובדים. במסגרת המבצע נערכו חיפושים ב-34 מוקדים, וכ-90 אנשים נחקרו
רשויות החקירה בטייוואן טוענות כי חברת SMIC, יצרנית השבבים הגדולה בסין, גייסה בצורה בלתי חוקית עובדים מתעשיית הטכנולוגיה באי. לפי משרד המשפטים בטייוואן, חברת SMIC השתמשה בחברה הרשומה בסמואה ככיסוי, כדי להקים חברת בת בטייוואן "במסווה של השקעה זרה", במטרה לגייס מומחים בתחום המוליכים למחצה.
החקירה בנושא נפתחה בדצמבר 2024, במהלכה נחקרו 11 חברות סיניות שנחשדו בגיוס בלתי חוקי של עובדים. במסגרת המבצע נערכו חיפושים ב-34 מוקדים, וכ-90 אנשים נחקרו.
משרד המשפטים של טייוואן מסר כי חברות סיניות נוטות להסוות את זהותן בדרכים שונות, כגון הקמת חברות לכאורה על ידי משקיעים זרים או טייוואנים הגרים בחו"ל, בעוד שבפועל הן מונעות על ידי הון סיני. בנוסף נטען כי חברות אלה מקימות מרכזי פעילות בטייוואן ללא אישור רשמי, ומשתמשות בסוכנויות השמה כדי לשבץ עובדים באופן מטעה בחברות מקומיות.
SMIC נמצאת במוקד תשומת הלב מאז שנת 2023, לאחר שהתברר כי היא עומדת מאחורי ייצור שבב ה-7 ננומטר בטלפון של חברת Huawei, וזאת למרות מגבלות שהטילה עליה ארה"ב כחלק ממדיניות הגבלת ייצוא טכנולוגי לסין.
טייוואן היא מוקד משמעותי לתעשיית המוליכים למחצה העולמית, ובית למפעליה של TSMC, יצרנית השבבים הגדולה והמתקדמת בעולם. בשל כך, תעשיית השבבים המקומית הפכה ליעד מרכזי עבור מדינות וחברות המחפשות להרחיב את יכולותיהן הטכנולוגיות.
SMIC טרם הגיבה רשמית להאשמות.