הרכישה מחזקת את מעמדה של ישראל כמרכז סייבר עולמי ומבססת את אבטחת הזהויות כמרכיב מרכזי בפלטפורמה של החברה * החברה תיסחר מעתה כמניה דואלית גם בבורסה בתל אביב * רישום זה צפוי להפוך את פאלו אלטו נטוורקס לחברה הגדולה ביותר הנסחרת בבורסה בתל אביב במונחי שווי שוק.
ענקית הסייבר העולמית פאלו אלטו נטוורקס מודיעה היום על השלמת רכישת חברת CyberArk במהלך שמבסס את תחום אבטחת הזהויות כעמוד תווך מרכזי באסטרטגיית הפלטפורמציה של החברה. שילובה של פלטפורמת אבטחת הזהויות של CyberArk יאפשר לפאלו אלטו נטוורקס לאבטח את כל הזהויות בארגון – זהויות של עובדים, של מערכות, ושל סוכני בינה מלאכותית. כזכור, על פי תנאי ההסכם, בעלי המניות של CyberArk זכאים לקבל 45 דולר במזומן ו-2.2005 מניות רגילות של פאלו אלטו נטוורקס עבור כל מניה אחת של CyberArk שברשותם.
אבטחת זהויות הפכה לנדבך יסוד בהגנה על ארגונים מודרניים, ככל שארגונים מרחיבים את השימוש בענן, באוטומציה ובבינה מלאכותית. מרכיב הזהות התבסס כנתיב תקיפה מרכזי – על רקע הגידול המואץ במספר הזהויות האנושיות, הזהויות הדיגיטליות של מערכות, שירותים ויישומים, וכן זהויות של בינה מלאכותית, הפועלות ברציפות וברמות הרשאה גבוהות. כיום מספר הזהויות הדיגיטליות של מערכות, שירותים ויישומים גדול פי יותר מ-80 ממספר הזהויות האנושיות, בעוד ש-75% מהארגונים מודים כי ניהול ההרשאות של משתמשים עדיין מבוסס על מודלים מיושנים ובעלי הרשאות רחבות מדי. תוקפים מנצלים יותר ויותר חולשות בתחום הזהויות, מה שהופך שימוש לרעה בפרטי גישה ובהרשאות עודפות לנתיבי תקיפה מרכזיים. קרוב ל-90% מהארגונים כבר חוו פרצת אבטחה שמקורה בזהות.
רכישת CyberArk נותנת מענה לשינוי זה באמצעות הרחבת בקרות האבטחה על הגישה המורשית – לא רק עבור מספר מצומצם של מנהלי מערכת, אלא עבור כלל הזהויות בארגון. באמצעות הנגשת ניהול הגישה המורשית עבור משתמשים, מערכות וסוכני AI, ארגונים יכולים לצמצם הרשאות קבועות, להגביל תנועה רוחבית בתוך הרשת ולעצור מתקפות מבוססות-זהות במהירות רבה יותר. חברות המאמצות מנגנוני אבטחה מונחי זהות יכולות להאיץ את זמן התגובה לפרצות אבטחה בעד 80%, באמצעות מניעת ניצול לרעה של פרטי גישה והרשאות עודפות בידי תוקפים.
פתרונות אבטחת הזהויות של CyberArk ימשיכו להיות זמינים כפלטפורמה עצמאית. במקביל, מתבצע תהליך אינטגרציה שמטרתו לשלב את היכולות המובילות של CyberArk בתוך אקוסיסטם האבטחה של Palo Alto Networks . לקוחות קיימים לא יחוו כל שינוי בשירות והם ייהנו מהאצה בפיתוח פתרונות חדשים שיחזקו את היציבות, היעילות והתוצאות בתחום האבטחה.
ניקש ארורה, יו״ר ומנכ״ל פאלו אלטו נטוורקס: "הגל המתהווה של סוכני AI מחייב אותנו לאבטח כל זהות – של עובדים, של מערכות ושל סוכנים. זו הסיבה שפעלנו בנחישות כאשר הכרזנו ביולי האחרון על כוונתנו לרכוש את CyberArk ואני שמח לראות את תחילת תהליך האינטגרציה בין המוצרים. עבור לקוחותינו, המשמעות היא מעבר מניהול זהויות מפוזר לניהול אחוד. כעת הם יכולים לנהל הרשאות גישה מתקדמות בכל סביבת הענן ההיברידית שלהם, באמצעות אותה חברה שבה הם נותנים אמון בתחום אבטחת הרשת ותפעול האבטחה, ובכך להבטיח הגנה מלאה בעידן הבינה המלאכותית".
מאט כהן, מנכ״לCyberArk : "החיבור שלנו עם פאלו אלטו נטוורקס מייצר גוף אבטחת סייבר חזק מאי־פעם עבור ארגונים מודרניים. מדובר במהלך שמיטיב עם כולם: הלקוחות שלנו נהנים מגישה למערך פתרונות האבטחה המקיף ביותר, והעובדים שלנו מצטרפים לחברת טכנולוגיה גלובלית המובילה חדשנות. יחד אנו משלבים טכנולוגיות מוכחות ליצירת מענה חזק במיוחד להתמודדות עם מתקפות המבוססות על זהויות".
בנוסף, פאלו אלטו נטוורקס מודיעה על כוונתה להירשם כחברה דואלית בבורסה בתל אביב (TASE)
בהמשך למורשת של CyberArk ולמעמדה של ישראל כמעצמת סייבר עולמית פאלו אלטו נטוורקס מודיעה על כוונתה להירשם למסחר בבורסה לני"ע בתל אביב. במסגרת מהלך היסטורי זה, החברה מתכננת לאמץ את סימול המסחר “CYBR” בבורסה לני"ע בתל אביב, כמחווה בינלאומית למותג שבנתה CyberArk , וכחלק מהבטחת מקומה כמרכיב מרכזי באסטרטגיה הגלובלית של החברה. פאלו אלטו נטוורקס תמשיך להיסחר בנאסד"ק תחת הסימול PANW.
רישום זה צפוי להפוך את פאלו אלטו נטוורקס לחברה הגדולה ביותר הנסחרת בבורסה בתל אביב במונחי שווי שוק. המהלך מחזק עוד יותר את מרכז המחקר והפיתוח של החברה בישראל – שכבר כיום הוא הגדול ביותר שלה מחוץ לעמק הסיליקון – כמרכז חדשנות גלובלי מוביל, המוקדש לאבטחת עתיד עידן הבינה המלאכותית.






















