מזכר הבנות לשנתיים בין SEMI Europe ללשכת המסחר הפולנית-טאיוואנית נועד לחזק את ייצור השבבים בפולין, לעודד שיתופי פעולה עם התעשייה הטאיוואנית ולמשוך השקעות נוספות למדינה
פולין עושה צעד נוסף בניסיון להשתלב עמוק יותר בשרשרת האספקה העולמית של תעשיית השבבים. SEMI Europe חתמה על מזכר הבנות לשנתיים עם לשכת המסחר הפולנית-טאיוואנית, במטרה לקדם את התרחבות תעשיית השבבים במדינה במסגרת שיתוף פעולה בין האיחוד האירופי לטאיוואן.
לפי פרטי ההסכם, הצדדים יתמקדו בקידום ייצור שבבים תחרותי ובר-קיימא יותר בפולין. בנוסף, הוא כולל חילופי ידע, קיום אירועים משותפים לתעשייה, ושיתוף פעולה בתחומי מדיניות ורגולציה בין בעלי עניין אירופיים וטאיוואניים.
נשיא SEMI Europe, לית' אלטימימה, הגדיר את ההסכם כאבן דרך חשובה בשיתוף הפעולה הכלכלי וכמהלך שיכול לפתוח הזדמנויות עסקיות חדשות. מבחינת פולין, מדובר במהלך אסטרטגי שנועד למצב אותה כשחקנית רלוונטית יותר בתעשיית השבבים, בזמן שמדינות רבות באירופה מנסות להרחיב את פעילותן בתחום ולמשוך השקעות ייצור ופיתוח.
לפי נתוני שוק שצוטטו בדיווח, שוק השבבים בפולין מוערך כיום ב-2.81 מיליארד דולר, והוא צפוי לצמוח ל-3.54 מיליארד דולר עד 2030, קצב צמיחה שנתי של 4.74%. בלשכת המסחר הפולנית-טאיוואנית מעריכים כי שיתוף הפעולה החדש עשוי לסייע גם במשיכת השקעות נוספות לפולין מצד חברות שבבים וגורמים הפועלים בשרשרת הערך של התעשייה.
המהלך משתלב במגמה רחבה יותר באירופה, שבה מדינות מנסות לנצל את הדחיפה הפוליטית והתעשייתית להגברת ריבונות טכנולוגית ולהקטנת התלות באסיה ובארצות הברית בייצור שבבים. עם זאת, במקרה של פולין, דווקא שיתוף הפעולה עם טאיוואן עשוי להפוך למנוף משמעותי: טאיוואן היא אחת המעצמות המרכזיות בעולם בתחום ייצור השבבים, והידוק הקשרים עמה עשוי לאפשר לפולין גישה לידע, לשותפויות תעשייתיות ולחיבור עמוק יותר לאקוסיסטם הגלובלי.
מבחינת התעשייה האירופית, ההסכם מדגיש שוב כי המרוץ על השקעות שבבים אינו מתמקד רק במפעלי ענק במערב אירופה, אלא גם במדינות המבקשות לבנות לעצמן נישה בתחומי ייצור, חומרים, שירותים תעשייתיים ותמיכה בשרשרת האספקה. פולין מבקשת כעת להוכיח שגם היא יכולה להיות חלק מהמהלך הזה.





















