חברת מערכות הרחפנים הונפקה לפי שווי של כ־102 מיליון שקל אחרי הכסף; מימוש מלא של האופציות עשוי להזרים לה בעתיד 14.2 מיליון שקל נוספים
חברת קאנדו דרונס השלימה הנפקה ראשונה לציבור בבורסה בתל אביב וגייסה כ־19 מיליון שקל. ההנפקה בוצעה לפי שווי חברה של כ־102 מיליון שקל אחרי הכסף, או שווי אפקטיבי של כ־90 מיליון שקל לאחר נטרול שווי האופציות שנכללו בהצעה.
ההנפקה הורכבה מיחידות שכל אחת מהן כללה 100 מניות ו־50 אופציות, במחיר של 4.64 שקלים ליחידה. מחיר המימוש של כל אופציה נקבע על 6.96 שקלים, ותוקפה עד 6 ביולי 2028. במקרה של מימוש מלא, עשויות האופציות להזרים לחברה תמורה נוספת של כ־14.2 מיליון שקל. את ההנפקה הובילה חברת החיתום אקסימוס קפיטל.
קאנדו מספקת מערכות ושירותי רחפנים ללקוחות צבאיים, ביטחוניים ואזרחיים. פעילותה כוללת הקמה וניהול של מערכי רחפנים, הפעלה מרחוק ממרכזי שליטה, טיפול בדרישות רגולטוריות, אינטגרציה בין הרחפנים ומערכות הלקוח, התאמת תוכנה והכשרת מפעילים.
החברה אינה נשענת בעיקר על מכירת רחפנים. בשנת 2025 הסתכמו הכנסותיה בכ־7 מיליון שקל, מהם כ־1.1 מיליון שקל בלבד ממכירת רחפנים, והיתרה משירותים. נתון זה משקף את התמקדותה בהקמה, הפעלה ותחזוקה של מערכים ולא בייצור סדרתי של כלי טיס.
בסוף 2025 עמד צבר ההזמנות של החברה על כ־38 מיליון שקל. מתוך סכום זה, כ־16 מיליון שקל מיועדים להכרה בהכנסות במהלך 2026, כ־16.8 מיליון שקל במהלך 2027 והיתרה משנת 2028 ואילך.
בדצמבר 2025 זכתה קאנדו במכרז של התעשייה האווירית לאספקת ציוד ושירותים לפרויקט מסווג. היקף המכרז עומד על כ־6.5 מיליון דולר לתקופה של שנתיים. החברה לא מסרה פרטים נוספים על סוג המערכות או על הלקוח הסופי.
בקאנדו מועסקים 56 עובדים, מהם 23 בתחום ההטסה וההפעלה המבצעית. את החברה ייסדו תא״ל במילואים יואלי אור, המכהן כמנכ״ל; תא״ל במילואים אלון קלוס, סמנכ״ל התפעול; ומשה קיפניס, סמנכ״ל הטכנולוגיות.
רשת רמי לוי שיווק השקמה נותרה בעלת המניות הגדולה בחברה, עם החזקה של כ־22.3% לאחר ההנפקה. כספי ההנפקה נועדו לתמוך בהרחבת הפעילות בישראל ובחו״ל ובהמשך פיתוח מערכות רחפנים אוטונומיות.






















