נובה (ת"א: נובה; נאסד"ק: NVMI), המפתחת פתרונות מדידה ובקרת תהליך לייצור שבבים, דיווחה ביום חמישי על תוצאות שיא ברבעון השלישי של 2026, שהסתיים ב־30 בספטמבר. ההכנסות הגיעו ל־287.8 מיליון דולר, גידול של 13% לעומת הרבעון הקודם ושל 28% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
רווח שיא
הרווח הנקי על בסיס GAAP הגיע לשיא של 90 מיליון דולר, או 2.64 דולר למניה בדילול מלא, גידול של 20% לעומת הרבעון הקודם ושל 39% לעומת הרבעון המקביל. הרווח הנקי על בסיס Non-GAAP הסתכם ב־98.4 מיליון דולר, או 2.86 דולר למניה, עלייה של 14% לעומת הרבעון הקודם ושל 32% לעומת אשתקד.
מארזים מתקדמים וזיכרונות מובילים את הצמיחה
לפי החברה, ההכנסות מפתרונות למארזים מתקדמים (Advanced Packaging) הגיעו לשיא בזכות הרחבת היקפי הייצור של זיכרונות HBM ומעבדים מתקדמים. גם ההכנסות מתחום שבבי הזיכרון הגיעו לשיא, על רקע הביקוש לפתרונות מדידת ממדים וחומרים.
גבי ויסמן, נשיא ומנכ"ל נובה, אמר כי ההכנסות בתחומי הזיכרונות והמארזים המתקדמים, לצד ביקוש חזק מצד לקוחות בתחום המעבדים, משקפים את עוצמת מחזור ההשקעות הנוכחי בתעשייה ואת האימוץ המתרחב של פתרונות החברה ליישומים קריטיים. לדבריו, "על רקע הבהירות הגוברת באשר לתוכניות ההשקעה של לקוחותינו, אנו ממשיכים להיות בטוחים ביכולתנו למנף את ההזדמנויות הנוצרות בעקבות המעבר לטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתעשייה".




















