אפל סירבה לשלם תמלוגים על שבבים סלולריים המשמשים מודמים ל-LTE, ולחצה גם על ספקי המשנה שלה שלא לשלם עליהם, דבר שעורר חקירות רגולטורית. כך עולה מתביעה שפרסמה חברת קואולקום.
ההאשמות נכללות במסמך משפטי של 134 עמודים שהגיש ספק השבבים בתגובה לתביעה של מיליארדי דולרים של אפל שהוגשה בינואר. אפל טענה כי קואלקום גובה תמלוגים מופקעים על הפטנט. המסמך מספק מבט נדיר לתוך מערכת יחסים קשה ומורכבת בין שני ענקי הניידים. המסמך גם שופך אור על האזור העכור של תמלוגים על פטנטים.
בתביעה טענה אפל כי קוואלקום ביקשה פי 5 תמלוגים מאשר כל שאר בעלי הפטנטים על תחום הסלולאר ביחד. קוואלקום לעומתה אמרה כי ההכנסות מאפל זעירות לעומת התמלוגים שיצרני סלולאר אחרים משלמים כשהם מבקשים לחתוך על חוזה הכולל יותר פטנטים, לרבות כאלו הקשורתים לדור הסלולארי החמישי.
במסמך שהגישה השבוע לבית המשפט המחוזי בדרום קליפורניה, ביקשה קוואלקום פיצויים. "אפל תרמה כמעט את כל תרומתה להתפתחות של טכנולוגיית הסלולר הליבה היה בהסתמך באופן משמעותי על טכנולוגיות סלולר חלוץ על ידי Qualcomm. בשנים האחרונות, אפל עושה למעלה מ -90 אחוזים מכלל הרווחים בענף הטלפונים החכמים" טוענת קוואלקום – ומציינת כי מדובר ב-130 אלף פטנטים.
"התשלום של אפל על תמלוגים לקואלקום על תיק של עשרות אלפי פטנטים הרבה יותר קטן ממה שאפל דורשת מהלקוחות במקרה של טלפון סלולרי בסיסי", אמר ספק השבבים, וציין כי שתי החברות מקיימות "משא ומתן שוטף על הסכם רישיון ישיר אפשרי במשך שנים." זאת לדבריו בניגוד לאפל שדרשה מסמסונג 7.14 דולר לכל טלפון בשל הפרת שלושה פטנטים של ממשק משתמש.
לדברי קוואלקום אפל גם לוחצת על יצרני ODM כגון פגטרון, פוקסקון, קומפל וינסטון ואחרים שלא לכבד הסכמים שחתמו עם קוואלקום בשנת 2010. היא גם לחצה עליהם שלא לקיים ביקורת של צד שלישי. "כתוצאה מכך, לא הצליחה קוואלקום את הדיוק של דוחות התמלוגים של היצרנים", נכתב.
{loadposition content-related} |