במקור, הייצור הניסיוני היה צפוי להתחיל ברבעון הרביעי של השנה, באוקטובר או מאוחר יותר. המהלך להקדמת הייצור הניסיוני מתפרש כניסיון להאיץ את הייצור ולהבטיח תפוקה יציבה לפני המעבר לייצור המוני. הייצור הניסיוני נועד לבחון את תהליכי קו הייצור המתוכננים לפני תחילת הייצור ההמוני
TSMC, יצרנית השבבים הגדולה בעולם, תתחיל בייצור ניסיוני של שבבים בגודל 2 ננומטר בשבוע הבא, הרבה יותר מוקדם מהצפוי. חברת אפל תהיה הראשונה לאמץ את השבבים הללו עבור סדרת iPhone 17 ומכשירים נוספים של אפל.
במקור, הייצור הניסיוני היה צפוי להתחיל ברבעון הרביעי של השנה, באוקטובר או מאוחר יותר. המהלך להקדמת הייצור הניסיוני מתפרש כניסיון להאיץ את הייצור ולהבטיח תפוקה יציבה לפני המעבר לייצור המוני. הייצור הניסיוני נועד לבחון את תהליכי קו הייצור המתוכננים לפני תחילת הייצור ההמוני.
TSMC הדגימה לראשונה את תהליך הייצור של שבבי 2 ננומטר בדצמבר האחרון. הייצור הניסיוני יתבצע במפעל באושן שבצפון טייוואן, והציוד הנחוץ לייצור בגודל 2 ננומטר הובא והותקן במפעל מאז הרבעון השני של השנה.
דגמי iPhone 15 Pro מצוידים במעבד A17 Pro, שנבנה בטכנולוגיית 3 ננומטר של TSMC. תהליך זה מאפשר להכניס יותר טרנזיסטורים בשטח קטן יותר, ומשפר את הביצועים והיעילות בהשוואה לדורות הקודמים. שבב M4 של אפל, שהוצג לאחרונה עם iPad Pro החדש, משתמש בתהליך 3 ננומטר משופר.
הבאת תפוקה טובה (אחוז השבבים העוברים בדיקות איכות) היא אחד האתגרים הגדולים ביותר עבור תהליכי ייצור חדשים. באפריל אשתקד, תפוקת השבבים בגודל 3 ננומטר של TSMC הייתה סביב 50%.
בעבר, אפל הייתה ידועה כמי ששומרת את כל כושר הייצור של שבבי 3 ננומטר עבור מעבדי A17 Pro ו-M3 שלה, ויש אפשרות כי היא תחזור על כך עם TSMC גם עבור שבבי 2 ננומטר. דו"ח ממאי אשתקד מציין כי החברה עבדה על שמירת כל כושר הייצור של שבבי 2 ננומטר גם כן.
TSMC מתכוונת להחיל טכנולוגיית Gate-All-Around (GAA) החל מהתהליך בגודל 2 ננומטר, אשר תשפר את הביצועים ואת יעילות האנרגיה. בנוסף, החברה מתכננת להציג טכנולוגיית אספקת חשמל אחורית (BSPR) עם השבבים בגודל 2 ננומטר.