מדובר במעבדי Xeon מהדור הרביעי. ליבת המעבד פותחה בישראל וכמו כן הם מיועדים להיות מיוצרים במפעל החברה בקריית גת
אינטל הודיעה היום (ג') על השקת הדור הרביעי של מעבדי Xeon המיועדים לענן, דאטה סנטר ושרתים. ליבתהמעבד פותחה בישראל והוא מיועד ליצור במפעל החברה בקריית גת. זהו המעבד הראשון של אינטל המתאים לעידן "ChatGPT" ו-AI ג'נרטיבי שהופכים להיות פופולאריים, שכן הוא כולל לראשונה טכנולוגיה ישראלית בשם Intel AMX המיועדת לטפל בחישובי למידה עמוקה ובינה מלאכותית. טכנולוגיה ישראלית נוספת שתיכלל במעבד החדש קרויה – Trust Domain Extensions – והיא מיועדת להגן על תוכנות שרצות בענן. שתי הטכנולוגיות החדשות הללו נכנסות לראשונה למעבדים והן פותחו על ידי עשרות מפתחים ומהנדסים מאינטל ישראל.
מעבדי הדור הרביעי (שם קוד Sapphire Rapids) הם אחד המוצרים האסטרטגיים החשובים ביותר של אינטל. קבוצת הדאטה סנטר של של אינטל רשמה בשנת 2021 היקף הכנסות בגובה של 25 מיליארד דולר. באינטל חיכו להשקה הזאת זמן רב, וכבר ענקיות הענן החלו בהזמנות ראשונות. בין היתר מדובר ב-AWS, גוגל, יבמ, אורקל, מיקרוסופט וחברות נוספות.
המעבדים החדשים כוללים מספר הרב ביותר של מאיצים מובנים מאשר כל מעבד אחר בעולם, מה שיאפשר למעבדים לטפל בצורה הטובה ביותר בעומסי עבודה כגון: בינה מלאכותית, אנליטיקה, רשתות, אבטחה, אחסון ומחשוב עתיר ביצועים (HPC).
בזכות הליבה הישראלית – (שם קוד "גולדן קוב") – באינטל אומרים כי בהשוואה לדורות קודמים, לקוחות המשתמשים במעבדי הדור הרביעי של Xeon Scalable יכולים לצפות לשיפור יעילות של פי 2.9 כאשר משתמשים במאיצים המובנים.
אולם ביצועים אינו הנושא העיקרי שאינטל התייחסה אליו. מרכזי הענן והדאטה סנטר של העולם הם "זוללי אנרגיה" משמעותיים ובעלי צריכת חשמל בזכות העובדה שלמעשה רוב הישומים בעולם רצים עליהם. באינטל אומרים כי כדי לטפל בנושא הקירור של המעבדים החדשים, פותחו טכנולוגיות ששולבו במעבד שיביאו לחסכון של עד 70 וואט עבור מעבד במצב עבודה ממוטב עם איבוד ביצועים מזערי עבור עומסי עבודה נבחרים, ובהתאם גם העלות לספקי ענן תהיה זולה יותר בעלות נוכל החסכון בצריכת חשמל.
לצד ההשקה של מעבדי הדור הרביעי לענן, אינטל השיקה עוד שני מוצרים חשובים: הראשון, מעבדים חדשים ששמם Xeon CPU Max Series (תחת שם הקוד Sapphire Rapids HBM), והשני – שבבים גרפיים המכונים Data Center GPU Max Series (תחת שם הקוד Ponte Vecchio)
CPU Max Series הם המעבדים הראשונים והיחידים מבוססי x86 עם רוחב פס גבוה לזיכרון שנועדו להאצת שימושים רבים עתירי דאטה של מחשוב עתיר ביצועים ללא צורך בשינויי קוד.
CPU Max Series הם המעבדים הכי חזקים שאינטל מציעה כיום, ומיועדים למחשבי על. בהשוואה למעבדי Xeon מהדור השלישי של אינטל, מעבדי Xeon CPU Max Series מספקים ביצועים גבוהים יותר עד פי 3.7 עבור מגוון יישומים אמיתיים, כמו יצירת מודלים של מערכות אנרגיה.
המוצר השני הם מעבדים גרפיים לחזקים במיוחד . בשמם החדש, מדובר במעבדי GPU Max Series . הם יהיו המעבדים עם הכי הרבה טרנזיסטורים אי פעם שאינטל שיווקה. במארז של Data Center GPU Max Series יש למעלה מ-100 מיליארד טרנזיסטורים שמשובצים בחבילה המורכבת מ-47 אריחים (Tiles), והם מביאים רמות חדשות של תפוקה לעומסי עבודה מאתגרים בתחומים כמו פיזיקה, שירותים פיננסיים ומדעי החיים.
"ההשקה של מעבדי Xeon Scalable מהדור הרביעי ומשפחת מוצרי Max Series היא רגע מרכזי בתפנית לטובה של אינטל, והיא מניעה מחדש את דרכנו להובלה בדאטה סנטר ולהגדלת טביעת הרגל שלנו בזירות חדשות", אומרת סנדרה ריברה, סגנית נשיא, ומנכ"לית קבוצת הדאטה סנטר והבינה מלאכותית של אינטל. "הדור הרביעי של Xeon מבית אינטל ומשפחת מוצרי Max Series מספקים את מה שהלקוחות באמת רוצים – ביצועים מובילים ואמינות בתוך סביבה מאובטחת עבור דרישות העולם האמיתי שלהם – שמניעים זמן מהיר יותר לערך ומעצימים את קצב החדשנות שלהם".
אינטל גם מדווחת על הישג נפלא שמחובר לקבוצת ה-Core הישראלית. כיום, ישנם למעלה מ-100 מיליון מעבדי Xeons בשוק. המשמעות: קבוצת פיתוח של ה-Core באינטל, שנמצאת בישראל, אחראית למעל ל-100 מיליון ליבות ששווקו לעולם.
מעבדי הדור הרביעי של Xeon הם גם הישג בייצור. לראשונה אינטל תייצר מעבד שמורכב מארבע אריחים שונים, בליתוגרפיה של Intel 7 בחבילה אחת. הייצור יתבצע במפעל אינטל קרית גת.
גאווה ישראלית בפיתוח וייצור