ג'יימס לואיס, מנהל תוכנית הטכנולוגיות האסטרטגיות במרכז למחקר אסטרטגי ובינלאומי (CSIS), הוסיף כי "חשוב לארה"ב להפחית את התלות שלה בטאיוואן בשל הפגיעות שלה ללחץ סיני." לואיס הדגיש שהביקוש לשבבים צפוי להמשיך לגדול ככל שמדינות ממשיכות במאמצי הדיגיטליזציה שלהן. "מדינות יצטרכו להקים תעשיות שבבים מקומיות כדי להבטיח את מעמדן הכלכלי והביטחוני," הסביר
התחרות הגיאופוליטית בתחום ייצור השבבים והמוליכים למחצה מתגברת, במיוחד בין ארה"ב לסין, על רקע מתיחות הסחר והטכנולוגיה סביב טאיוואן. האי טאיוואן מייצר כ-60% מהשבבים המתקדמים בעולם בגודל תת-7 ננומטר, המשמשים ביישומי בינה מלאכותית, טכנולוגיות 5G וכלי נשק צבאיים, וממצב את טאיוואן בחזית מלחמת הסחר והטכנולוגיה בין ארה"ב לסין.
סטיבן איזל, סגן נשיא למדיניות חדשנות עולמית בקרן הטכנולוגיה והחדשנות (ITIF), הדגיש כי על אף המאמצים האמריקניים להגדיל את הייצור המקומי באמצעות השקעות כמו חוק השבבים והמדע, לטאיוואן עדיין יש תפקיד מרכזי בייצור שבבים מתקדמים. "הייצור של TSMC בטייוואן הוא המתקדם ביותר מבחינה טכנולוגית, בעוד שהייצור במפעל באריזונה מפגר אחרי זה שבטאיוואן," אמר איזל. לדבריו, "טאיוואן תישאר קריטית לתעשיית השבבים העולמית גם בעתיד הנראה לעין."
מריו מוראלס, סגן נשיא לטכנולוגיות תומכות ומוליכים למחצה בתאגיד המידע הבינלאומי (IDC), התייחס לחשיבות ההולכת וגדלה של שבבים בשרשראות האספקה העולמיות. "מאז המגפה, חברות התחילו להבין עד כמה חשובים השבבים לתפקוד השרשרת," ציין מוראלס. "ארה"ב והאיחוד האירופי חוקקו חוקים כמו חוק השבבים והמדע כדי להתמודד עם המצב ולהשקיע בייצור מקומי."
ג'יימס לואיס, מנהל תוכנית הטכנולוגיות האסטרטגיות במרכז למחקר אסטרטגי ובינלאומי (CSIS), הוסיף כי "חשוב לארה"ב להפחית את התלות שלה בטאיוואן בשל הפגיעות שלה ללחץ סיני." לואיס הדגיש שהביקוש לשבבים צפוי להמשיך לגדול ככל שמדינות ממשיכות במאמצי הדיגיטליזציה שלהן. "מדינות יצטרכו להקים תעשיות שבבים מקומיות כדי להבטיח את מעמדן הכלכלי והביטחוני," הסביר.
הביקוש לשבבים מתקדמים גובר גם בשל הצורך הגובר בתחומי הבריאות, הפיננסים והתחבורה. לדבריו של מוראלס, העתיד יציג שני מסלולי שרשראות אספקה: אחד שיתאים למדינות המערב והשני שיתמקד בסין.
מבט לעתיד
פרנאיי קוטאשטאנה, סגן מנהל במרכז המחקר Takshashila בהודו, ציין כי ייצור השבבים בטאיוואן עשוי לאבד מחשיבותו אם יימשכו מגמות הייצור במדינות אחרות. "כיום, המעבדים הגרפיים (GPUs) משמשים ליישומי למידת מכונה, אך בעתיד צפויים שבבים מותאמים אישית למשימות כאלה," הסביר קוטאשטאנה. "שיתופי פעולה בינלאומיים בייצור שבבים אינם בחירה אלא הכרח."