היום אנו שמחים לארח במדור “חמש עם…” את יונתן סרוסי, מנהל מרכז הפיתוח של דרופבוקס בישראל. בראיון בלעדי ל- Chiportal אומר יונתן: " מילת המפתח לשינוי העיקרי שנראה אחרי המשבר היא – גמישות. כולנו הבנו כעת שארגונים גמישים שהצליחו להתאים את עצמם במהירות למציאות החדשה הם אלה שיכלו להמשיך לעבוד ונפגעו פחות. לדעתי, הגמישות תבוא לידי ביטוי גם באימוץ של המשך העבודה מהבית במקרים מסויימים…אמנם ימשיכו לתחזק את המשרד, אליו יגיעו העובדים כדי להפגש ולעבוד יחד, אבל יהיה מצב שיאפשר שילוב (בין עבודה מהמשרד לעבודה מהבית)". לפניכם הראיון המלא עם יונתן סרוסי:
1. כיצד מתמודדת חברתך עם משבר הקורונה? (האם פיטרתם עובדים, צמצמתם פעילות וכו')
מייד עם פרוץ המשבר התקבלה החלטה ברמה העולמית, לעבור לעבוד מהבית. לא צמצמנו פעילות ולא פיטרנו עובדים, נהפוך הוא, אנחנו ממשיכים לעבוד במרץ בצוותי פיתוח שכוללים, גם בימים כתיקונם, עובדים ממרכז הפיתוח בישראל ועובדים ממרכזי הפיתוח שלנו בארה"ב ובאירופה. בספטמבר נחזור לעבוד מהמשרדים, אולם בהחלטה עולמית כל העובדים שלנו יכולים להמשיך לעבוד מהבית עד סוף השנה אם הם מעדיפים או שזה מקל עליהם. חשוב לנו להוריד את הסטרס של העובדים וכיוון שראינו בחודשיים האחרונים שהעבודה מהבית עובדת, אנחנו מאפשרים זאת.
2. איזה טיפ ניהולי להתמודדות עם המשבר אתה יכול לתת למנהלים אחרים בהייטק?
המשבר הכריח את כולנו להתנסות בצורת עבודה שלא היינו רגילים לה קודם לכן – עבודה מהבית. בתקופה זו למדתי כי השינוי הכי משמעותי טמון ביכולת של המעסיק להעלות את רמת האמון שלו בעובדים. זאת, כיוון שעל מנת לנהל צוות עובדים מרחוק חשוב לסמוך עליהם ולתת להם להגדיר בעצמם את התהליכים והקצב. בדרך זו, הפוקוס של המנהל צריך להיות על התפוקות ולא על התשומות – כלומר, להתמקד בתפוקה של העובדים ולא במספר השעות או איך הם ביצעו את העבודה בפועל.
3. סביר להניח שאתם משתמשים בעבודה מרחוק/מהבית – מה מסקנותיך משימוש בשיחות וידאו ועבודה מבוזרת?
כיוון שאנחנו חברה גלובלית העובדים שלנו מורגלים בעבודה מרחוק עם הצוותים שלהם בארה"ב ובאירופה ואנחנו עושים שימוש בכל הכלים שהשוק מציע – משיחות וידאו ועד מסמכים משותפים. בנוסף, ליבת העשייה שלנו היא פיתוח של פלטפורמת עבודה משותפת לצוותי עבודה, מה שבעצם הפך את המציאות היומיומית שלנו בזמן המשבר ל"מעבדת ניסויים" ויכולנו להתנסות בצורה מואצת ובזמן אמת, בטכנולוגיה שאנחנו מפתחים.
4. האם אתה צופה שינויים בהייטק ו/או בעולם העסקי בעקבות המשבר או שהכל יחזור לקדמותו?
אני מצפה לראות עלייה בעבודה מבוזרת. כלומר, ביותר ויותר ארגונים נראה מספר הולך וגדל של עובדים שיעבדו מהבית בעתיד וזה יתאפשר באמצעות הכלים הטכנולוגיים. בנוסף, אני חושב שמילת המפתח לשינוי העיקרי שנראה אחרי המשבר היא – גמישות. כולנו הבנו כעת שארגונים גמישים שהצליחו להתאים את עצמם במהירות למציאות החדשה הם אלה שיכלו להמשיך לעבוד ונפגעו פחות. לדעתי, הגמישות תבוא לידי ביטוי גם באימוץ של המשך העבודה מהבית במקרים מסויימים, כיוון שארגונים הבינו שהשד לא נורא. אמנם ימשיכו לתחזק את המשרד, אליו יגיעו העובדים כדי להפגש ולעבוד יחד, אבל יהיה מצב מאוזן יותר שבחלק מהארגונים יאפשר שילוב (בין עבודה מהמשרד לעבודה מהבית).
5. מסקנות כלליות ותובנות שלך ממשבר הקורונה (מה היית צריך לעשות אחרת, מה צריכה לעשות ממשלת ישראל למען התעשיה, מה הציפיות שלך מספקים, לקוחות, עובדים?)
ברמה האישית הייתי צריך להשקיע יותר זמן בהפרדה בין העבודה לבית. אני באופן אישי מאמין בכוחה של תעשיית ההייטק בארץ. כמובן שיש תחומים כמו mobility ותיירות שיפגעו אבל בהכללה אני מאמין שההתאוששות בסקטור שלנו תהיה מהירה יחסית.