במדינה המרכז אמריקאית מוקם מפעל ההרכבה והבדיקה היחיד של אינטל בחצי הכדור המערבי
באוגוסט התקיימה בקוסטה ריקה חנוכת הרחבת מפעל ההרכבה והבדיקות היחיד של אינטל במערב. מנכ"ל אינטל פט גלסינגר הפסיד את הטקס כדי להגיע להכרזה של הנשיא ביידן על חוק השבבים.
אינטל מנסה בשנים האחרונות בניסיון לאזן את משקל פעילותה באסיה, בעוד ממשל ביידן מקדם ייצור מוליכים למחצה מקומיים כמרכיב מרכזי בכלכלת ארה"ב ובביטחון בהקשר של המתיחות עם סין, בקרב של ענקיות הטכנולוגיה שהציב את קוסטה ריקה, השוכנת במרחק שלוש שעות טיסה בלבד ממיאמי, בעמדה מנצחת.
אינטל הקימה את המתקן בקוסטה ריקה בשנת 1997, אך ב-2015 העבירה את עיקר הפעילות שלה בתחום לאסיה, ובכך צמצמה פעילות שהיוותה 20% מהיצוא של קוסטה ריקה, המפעל הופעל מחדש שוב ב-2020 עם השקעה מוכרזת של 350 מיליון דולר שבסופו של דבר גדלה למיליארד דולר, כולל גידול של 60% בכוח האדם לכמעט 4,000 עובדים ב-2022 עם תוכניות להרחבה בעתיד. אמר טימותי סקוט, מנהל קשרי המימשל של אינטל בקוסטה ריקה בראיון לאל פאיס.
"למרות שהחוק שעליו חתם ביידן מתמקד באופן ספציפי בארצות הברית, בשל הקרבה הגיאוגרפית והיכולות הקיימות, הוא עשוי ליצור גל נרחב", הסביר סקוט, והכיר בעובדה שקוסטה ריקה היא כבר ביתם של מרכזי מחקר ושירותים גלובליים והדבר עשוי לתת יתרון לכלכלת המדינה.
כידוע אינטל מרחיבה את פעילותה בארה"ב – ובמיוחד היא תבנה מגה מפעל באוהיו ובקרוב במדינות נוספות בארה"ב כתוצאה מחוק השבבים. לדברי סקוט , את השבבים הללו יהיה צריך להעביר להרכבה וקוסטה ריקה היא המתקן ההרכבה הקרוב ביותר לארה"ב.
הידיעה מגיעה אחרי שבשבוע שעבר הודיעה ממשלת ארה"ב על איסור יצוא לסין של סוגים שונים של שבבים המיועדים לייצור נשק ומחשבי על.