אם סין תקנה ציוד בהיקף החזוי, היא תהיה בפעם הראשונה אי פעם הקונה הגדולה ביותר בעולם של ציוד למפעלים, לדברי ארגון התעשייה SEMI.
מקטע מהחומה הסינית. צילום: אבי בליזובסקי |
שוק הציוד לייצור שבבים יתאושש כנראה בשנה הבאה, בגלל הגדלת ההוצאה של סין על ציוד לייצור שבבי זיכרון ופרויקטים חדשים אחרים. אם סין תקנה ציוד בהיקף החזוי, היא תהיה בפעם הראשונה אי פעם הקונה הגדולה ביותר בעולם של ציוד למפעלים, לדברי ארגון התעשייה SEMI.
SEMI צופה שההוצאה הכוללת על ציוד ב-2020 תעלה ל-55.8 מיליארד דולר לעומת 52.1 מיליארד דולר השנה. הארגון עוקב אחרי פרויקטי מפעלים בסין שצפויים להכניס ציוד בשנה הבאה. כ-55% מהמפעלים האלה יהיו של זיכרונות.
שוב, אסיה תהיה כנראה המקום העיקרי של השקעות בציוד ייצור חדש בשנה הבאה, אבל הפעם יובילו כמה פרויקטים בסין, כשהיא מתקדמת לקראת הפיכתה למדינת מפתח בייצור שבבים.
"סמסונג, SK Hynix ואינטל יוציאו יותר מ-5 מיליארד דולר על ציוד לייצור זיכרונות בסין בשנה הבאה", אמר ל-EE Times קלרק צנג, מנהל המחקר והסטטיסטיקה של התעשייה ב-SEMI. "אנחנו עוקבים עכשיו אחרי יותר מ-2 מיליארד דולר שכנראה יוציאו ספקי זיכרונות סיניים, וזה יוצא כ-30% מההשקעות בציוד לייצור זיכרונות בסין".
SEMI חוזה שסין, קוריאה הדרומית וטאיוואן יהיו שלושת השווקים הגדולים של ציוד לייצור שבבים בשנה הבאה. ב-2020 השוק הסיני צפוי לזנק ב-24% לעומת 2019 ל-14 מיליארד דולר וקוריאה צפויה להיות השוק השני בגודלו עם 11.7 מיליארד דולר ואחריה טאיוואן עם 11.5 מיליארד דולר ויפן עם 9.0 מיליארד דולר.
סביר שתהיה עלייה גדולה יותר אם המקרו כלכלה תשתפר והמתיחות בסחר תפחת ב-2020, לדברי SEMI.
סביר שתהיה התאוששות "קלה" בציוד לייצור שבבים ב-2020, עם גידול של 1.8%, אחרי קיטון של 13.5% ב-2019, לדברי דן הצ'יסון מ-VLSIresearch.
"צריך לזכור שהמחזור הזה היא בעיקר שגשוג/ שפל בזיכרונות", אומר הצ'יסון.
העלייה של סין כיצרנית שבבים היא בצמתים זולים ומפגרים טכנולוגית שמשמשים בעיקר במיקרו בקרים ואלקטרוניקה צרכנית בקצה הנמוך של השוק. לאחרונה סין מנסה להיכנס לפלחי שוק עם ערך יותר גבוה כמו DRAM, זיכרונות פלאש ומעבדים. התחומים האלה מצריכים מפעלים יותר מתקדמים וציוד ייצור נוסף.
אבל כדי לגשת לטכנולוגיה הכי מתקדמת בייצור שבבים צריך לפתח מומחיות רבה הרבה מעבר לקנייה והתקנה של הציוד הכי חדיש, לדברי ליינלי גוונאפ, אנליסט ראשי בקבוצת ליינלי.
{loadposition content-related} |