את התוכנית, המתגבשת בימים אלה בנוסח הקרנות הדו לאומיות, חשף הודיע המזכיר הראשי לטכנולוגיית מידע בממשלת קארנאטאקה, אשוק קומאר מאנולי. אבי לובטון, מנהל הפיתוח העסקי לאסיה ודרום אמריקה במתימו"פ: התוכנית נמצאת בשלבי החלפת טיוטות בין הממשלות ותכסה את כל תחומי ההייטק שבהם מתמחה בנגלור
.
המזכיר הראשי לטכנולוגיית מידע בממשלת קארנאטאקה, אשוק קומאר מאנולי |
קרן חדשנות בעלת הון ראשוני של 2.2 מיליון דולרים הוקמה על ידי ממשלחת מחוז קארנאטאקה בדרום הודו יחד עם מתימו"פ – מרכז התעשיה הישראלית למחקר ופיתוח , ומטרתה לסייע לחברות מוליכים למחצה ו-IT משתי המדינות.
מתימו"פ תנהל את הפרויקט המשותף, וממשלת קארנאטאקה תשקיע מימון נוסף אם יהיה צורך, כך הודיע המזכיר הראשי לטכנולוגיית מידע בממשלת קארנאטאקה, אשוק קומאר מאנולי.
בטקס הפתיחה של כנס המערכות המשובצות בבנגלור, אמר מאנולי, כי התוכנית החדשה נועדה לעודד חברות מוליכים למחצה בבנגלור, והיא תחל לפעול בקרוב.
בבנגלור מתקיימות 80% מעבודות תכנון השבבים במדינה, ויותר מ-200 חברות מחזיקות את מרכזי הפיתוח שלהן בעיר זו. המאמץ ההודי-ישראלי מיועד לעודד את הבסיס הזה של חברות פיתוח המוליכים למחצה ולטפח את מאמצי החדשנות – במיוחד כעת, כאשר רוב מוצרי האלקטרוניקה היומיומיים כוללים מוליכים למחצה, לדבריו של מאנולי.
אבי לובטון, מנהל פיתוח העסקים באסיה ודרום אמריקה במתימו"פ, אישר בשיחה עם Chiportal כי אכן מתקיימים מגעים בין מתימו"פ לגוף המקביל לה בממשלת מדינת קארנאטקה ושהם נמצאים בשלבים מתקדמים, אך הם לא מתקדמים כפי שתיאר אותן מנולי וגם המספרים שבהם נקב הם על אחריותו בלבד. "אנחנו נמצאים בשלב של קידום חתימה על הסכם בין ישראל ובין מדינת המחוז ההודית קארנאטקה. מהות ההסכם, שכאמור נמצא בשלבי החלפת טיוטות וטרם נחתם תהיה דומה לזו של הסכמים דו צדדיים אחרים שמתימו"פ מפעילה מול מדינות אחרות."
לובטון מדגיש בשיחה עם Chiportal כי הכסם דו צדדי זה לא אמור להתמקד בענף ספציפי במו"פ אך מכיוון שבירת המדינה, בנגלור נחשבת לבירת ההייטק – אמנם בעיקר בתחום פיתוח התוכינה אבל גם בתחומי החומרה, יהיו גם פרויקטים בתחומים אלה שיזכו למימון. לובטון מציין את פעילות ארגון ISA – ארגון החברות ההודיות לתחום המוליכים למחצה, אך הדגיש כי תחום זה אינו היחיד.
האם יש למתימו"פ הסכמים דומים מול מדינות אחרות בהודו?
לובטון: "ההסכם שיש לנו היום הוא מול הממימשל הפדראלי בהודו באמצעות משרד המדע והטכנולוגיה DSP. היום אנחנו מריצים קולות קוראים לחברות לבוא ולשתף פעולה ברמה הפדראלית אבל בשל גודלן של ארצות כמו הודו סין וברזיל, הן מחולקות מינהלית למדינות, מחוזות או פרובינציות משנה (כל מדינה בהתאם לחלוקה הפנימית שלה). במקרים מסוימים כדאי להתמקד במדינות המחוז המפותחות יותר בהייטק וביכולות מו"פ ולכן אנחנו מנסים לפעול גם במישור פדראלי וגם במישור מחוזי. הדברים משלימים אחד את השני ולא סותרים אחד את השני."
לדברי לובטון הודו היא מדינה ששווה להתפתח איתה במישור מו"פי ולא כל שכן קאנראטקה שהיא מדינה יחסית מפותחת בהודו, בתוכנה בנגלור שהיא העיר הכי פורה בעולם. כל הגופים הגדולים בעולם פתחו מרכזי פיתוח של תוכנה, כך שהפוטנציאל גדול אני מקווה שעלינו על מסלול שיוביל אותנו לפרויקטים משותפים איתם."
עוד על תעשיית השבים בהודו באתר chiportal
- רשמים מצולמים מביקור משלחת TapeOut בהודו (וידאו)
-
מחקר: תעשיית השבבים בהודו גדלה ב-2009 ב-15%
-
סגן נשיא ST: הודו ראויה לבסיס ייצור משלה לתעשיית האלקטרוניקה
-
בתעשיית הסמיקונדקטור ההודית מציבים רף גבוה: 400 מיליארד מכירות ב-2020
-
הודו תפתח שבב 0.18 מיקרון ליישומי חלל וכורים גרעיניים
-
הודו – היהלום של הכתר הבריטי
{loadposition content-related} |