לאחרונה היינו עדים לידיעות אופטימיות שהופצו ע"י אינטל ברחבי העולם וגם בגאווה רבה ע"י דובר אינטל ישראל (מצ"ב תמונה) . כותרת הידיעות היתה: אינטל מכריזה על הכפלת יכולות היצור בטכנולוגיות 14 ו- 10 ננומטר. ההכרזה של אינטל והסרטון שהתלווה אליה מנסים לזרות רוח אופטימית בציבור על יכולות היצור של אינטל אך למעשה העובדות הן קצת פחות משמחות.
בעבר התגאתה אינטל בהיותה מובילת שוק השבבים וכמי שמקדימה את כל מתחרותיה בטכנולוגיות הכי חדישות. כיום כאשר חברות טכנולוגיה מובילות כאפל, NVIDIA, AMD,סמסונג ואחרות כבר מייצרות בטכנולוגיות של 7 ו -5 ננומטר, אינטל עדיין נמצאת כמה דורות מאחור. וכך כאשר מפעלי היצור של מתחרותיה מייצרים שבבים בטכנולוגיות החדשניות ביותר נאלצת אינטל להגדיל יצור בטכנולוגיות הפחות מתקדמות.
כדאי גם להדגיש כי הכפלת היצור לא קרתה בין לילה אלא בהדרגה ולאורך שלוש שנים – זמן שבדרך כלל מציין דור של טכנולוגיות יצור ובסיומו עוברת החברה לייצר בטכנולוגיות החדישות יותר. מכיוון שאינטל נתקלה, לפי פרסומים רבים, בבעיות יצור בטכנולוגיות החדישות יותר, היא נאלצת להמשיך ולייצר בטכנולוגיות הקיימות.
בתקופה בה חברות רבות סבלו מהקורונה נראה כי אינטל דווקא זוקפת לזכות הקורונה את יכולתה להגדיל את יכולות היצור שלה ומודה כי ניצלה את העובדה כי עובדים רבים עברו לעבוד מהבית כדי להסב (Repurposing) שטחי משרדים ומעבדות למתקני ייצור של פרוסות סיליקון. הסבה זו איפשרה להגדיל שטחי יצור בזמן קצר ובעלות נמוכה יותר מאשר בניה מהיסודות של אולמות יצור נוספים.
בסרטון שפורסם בצמוד להודעות על הגדלת היצור מפרטת אינטל את הצעדים שנקטה במהלך השנים האחרונות בכדי להכפיל את הקיבולת לתהליך 10 ננומטר המשמש ליצור מעבדי דור 11 שלה וכן של שבבי ה- Atom P5900 וכן של השבבים שהיא עדיין מייצרת בטכנולוגיות 14 ננומטר. לזכותה של אינטל נציין כי הכפלת קיבולת היצור התאפשרה בזכות שיפורים בתהליך ושיפור נצילות היצור ולא ע"י הוספת מכונות יצור או מפעלים חדשים.
מבלי להפחית בערך התוצאות של שיפור התהליך ונצילות היצור, חלק מהחדשנות המתוארת ע"י אינטל היא למעשה תהליך טבעי שקורה גם במפעלים של חברות אחרות לאורך זמן.
כעובד אינטל (גאה) לשעבר אני חייב לומר שזה קצת מעציב לראות את החברה פונה לפרסומים שיווקיים שאין מאחוריהם באמת הצלחה עסקית והנדסית יוצאת דופן במיוחד.