מבקר היין והמסעדות הבכיר דניאל רוגוב הלך לעולמו
מאת: ישראל פרקר
מבקר היין והמסעדות הבכיר דייויד ג'ורוף, הידוע בארץ בשם העט דניאל רוגוב, נפטר בתחילת חודש ספטמבר. הייתה זו הפתעה עצובה מאוד לאנשי עולם היין בארץ. אני רוצה להקדיש לרוגוב, מורי ורבי, מספר מילים.
מבקר היין והמסעדות הבכיר דניאל רוגוב הלך לעולמו
מאת: ישראל פרקר
מבקר היין והמסעדות הבכיר דייויד ג'ורוף, הידוע בארץ בשם העט דניאל רוגוב, נפטר בתחילת חודש ספטמבר. הייתה זו הפתעה עצובה מאוד לאנשי עולם היין בארץ. אני רוצה להקדיש לרוגוב, מורי ורבי, מספר מילים.
רוגוב היה מבקר היין והאוכל של עיתון "הארץ" מזה 27 שנים וחיבר את הספרים הכתובים בשפה האנגלית "מדריך רוגוב ליינות ישראל" (7 מהדורות שנתיות שהאחרונה אף תורגמה לעברית ע"י עמית יריב) ואת "מדריך רוגוב ליינות כשרים".
רוגוב נולד בארצות הברית וגדל בשכונת בורו פארק שבברוקלין להורים שהיגרו מרוסיה. בגיל 15 סיים את לימודי התיכון וטס לפאריס, שם התחיל לכתוב על אוכל ויין למגזינים ועיתונים בארצות הברית. בהמשך כתב לעיתונים בצרפת ובשווייץ והנחה פינות בטלוויזיה.
ב 1976 עלה לישראל. באותם ימים תעשיית היין והמסעדנות כאן הייתה בחיתולים. שנתיים לאחר מכן החל לכתוב לג'רוזלם פוסט ובמהרה ביסס את עצמו כמבקר היינות המוביל בישראל. ב-1984 התחיל לכתוב לעיתון "הארץ" על אוכל ויין.
רוגוב ניהל את הפורום באינטרנט "wine lovers page". בו הביא מידע רב באנגלית על יינות ישראל. הוא התמיד בדיווחיו ויום יום העלה לפורום את הפוסטים שלו. הוא היה מוכר מאוד בתעשיית היין העולמית והיה שגריר מצוין לתעשיית יינות ישראל בעולם. ספריו נמצאים על מדפי חנויות יין רבות בעולם.
רבים בארץ ובעולם קראו את הביקורות שלו על יינות ומסעדות ישראל ובהתאם לכך בחרו איזה יינות לקנות ובאיזה מסעדות לבקר.
ביקורות שכתב רוגוב על מסעדות כללו לא רק תיאורי טעמים וריחות, אלא גם ידע קולינרי נרחב שאפשר לקוראים להכיר את מרכיבי המנות.
גדולתו של רוגוב הייתה לדעתי התמדתו הכמעט יום יומית בטעימת יינות במשך למעלה מ25 שנים ופרסום תוצאות טעימתו באמצעי התקשורת השונים. קשה מאוד יהיה למצוא מישהו שיוכל להיכנס לנעליו הגדולות.
שבוע לפני מותו ערכו לכבודו ידידיו ערב הצדעה בו הוקראו הרבה דברי תודה והוקרה לאדם שהקדיש שנים רבות מחייו לקידום ענף היין בארץ. חלק מהדברים הגיעו מאנשים ידועים ברחבי העולם. כ400 אנשים השתתפו בערב זה ורבים מהם לחצו ידיו ונפרדו ממנו באופן אישי.
יש המון דברים עליהם גם אני יכול להודות לרוגוב ממנו למדתי הרבה, אבל אתמקד באחד במיוחד:
ב1999 כשהרופא אמר לי שלמען בריאותי אני חייב ללגום כל יום כוס יין, חזרתי הביתה וחיפשתי באינטרנט מידע על יינות ישראל. לא מצאתי כמעט כלום על היין הישראלי באינטרנט. יכולים להעיד אנשי משפחת שקד מ"דרך היין" שבאותה תקופה הסתובבתי הרבה בחנות "דרך היין" באור יהודה, שאלתי וחקרתי ויצאתי משם בהתחלה דווקא עם יינות זינפנדל מקליפורניה.
החלטתי שאם אין אתרי אינטרנט על יינות ישראל, אני אקים אתר כזה. אבל מה אכתוב בו ומאיין אקבל את החומר? אני הרי חדש בכל העסק הזה.
המליצו לי ב"דרך היין" ליצור קשר עם המומחה ליין – דניאל רוגוב – ונתנו לי את מספר הטלפון שלו. התקשרתי לרוגוב בהתרגשות וסיפרתי לו עלי ועל מטרותיי. תוך מספר ימים כבר ישבנו יחד בקפה קום איל פו בצפון רחוב דיזנגוף. רוגוב סיפר לי על ענף היין ועל כ20 יקבים בולטים שיש בארץ. הוא נתן לי גם מספרי טלפון של אנשי היקבים הגדולים והבטיח לדבר איתם ולספר עלי. כך באמת היה.
וכך התחיל למעשה סיפור אתר יינות ישראל שלי, שיש בו היום מידע על כ-250 יקבים. www.wines-israel.co.il
על כך תודתי לדניאל רוגוב.
יהי זכרו ברוך !!!
www.wines-israel.co.il
{loadposition content-related} |