המכתבים שכמעט שלחתי
מאת: ישראל פרקר
לעיתים אני ניתקל במישהו או מישהי הגורמים לי לצאת משלוותי האופיינית, בגלל נושא הקשור ליין והנובע מחוסר הבנתם או אי רצונם להבין בנושא זה. לעיתים אני מביע דעתי בנושא מיידית. לעיתים לא נעים לי לפגוע וכאילו להתנשא.
לכן, החלטתי שהרבה יותר קל לי לכתוב מכתבים קצרים לאותם אלה שהוציאוני משלוותי.
המכתבים שכמעט שלחתי
מאת: ישראל פרקר
לעיתים אני ניתקל במישהו או מישהי הגורמים לי לצאת משלוותי האופיינית, בגלל נושא הקשור ליין והנובע מחוסר הבנתם או אי רצונם להבין בנושא זה. לעיתים אני מביע דעתי בנושא מיידית. לעיתים לא נעים לי לפגוע וכאילו להתנשא.
לכן, החלטתי שהרבה יותר קל לי לכתוב מכתבים קצרים לאותם אלה שהוציאוני משלוותי.
מכיוון שחסרים לי לרוב שמם המלא וכתובתם המדויקת של הנמענים, אני מפרסם את מכתבי הקצרים כאן, בתקווה שתוכנם יגיע לייעודו. כל המקרים והאנשים המוזכרים הם אמיתיים והתרחשו במציאות.
מה שלומך היינן?
שלום לך שכנתי שמדי פעם בפגישתנו במעלית את אומרת לי: "מה שלומך היינן האלכוהוליסט?". לידיעתך אני לא יינן. אני חובב יין, ובעיקר ישראלי. יינן הוא בעל תואר ייננות מאחת מאוניברסיטאות העולם. ובקשר לאלכוהוליסט: האלכוהוליסטים הם שתיינים כבדים המכורים לאלכוהול. הם הופכים להיות כאלה לא מיין אלא משתייה מסיבית של משקאות בעלי אחוזי אלכוהול גבוהים כמו וודקה או ברנדי, למשל.
טרם שמעתי על אלכוהוליסט הלוגם כל היום כוס יין מרלו. אחוז האלכוהול הממוצע ביין הוא 13% וכדי להפוך לאלכוהוליסטים מיין חייבים ללגום ביום הרבה בקבוקי יין.
קניתי יין בדיל מצוין
שלום לך הרב סרן שפגשתי בבסיס צה"ל בו ביקרתי במסגרת עבודתי באלקטרוניקה. כשסיפרתי לך שהקמתי אתר אינטרנט לכבודם של יינות ישראל אמרת לי: "מה הבעיה? למה צריך בשביל זה אתר? יש בס"ה שני סוגי יינות, אחד אדום ואחד לבן. אגב השבוע מצאתי יין אדום (לא זוכר איזה) בדיל נהדר בסופר: 19 ₪ לבקבוק."
לידיעתך, המפקד, יש עשרות רבות של זני ענבי יין אדום ולבן. מחלקם עושים יינות מתוקים, מחלקם חצי מתוקים ומהרוב מייצרים יינות יבשים בהם רמת הסוכר נמוכה מאוד. בארץ מייצרים מדי שנה מאות יינות חדשים, אדומים ולבנים ביותר מ200 יקבים הפזורים ברחבי המדינה. אתר היין שלי נועד לרכז את המידע עליהם.
היין שקנית בדיל נקנה בעסקה גרועה לדעתי, בהתחשב בעובדה שב19 ₪ כלולים מחיר הענבים, הבקבוק, הפקק, הקפסולה, התווית, העבודה, ההובלה הרווח לחנות, למשווק וליקב. רציתי להזכירך שיין טוב עושים רק מענבים איכותיים. האם עדיין ניראה לך שהיין שקנית ב"דיל" יכול להתייצב בשורה אחת עם יינות הנחשבים לאיכותיים ?
מיץ יותר טוב מיין?
שלום לך חברתי לעבודה. כשמזגתי לכוסות העובדים בחברה יין, בהרמת כוסית לחיים לקראת החג, דאגת שהכוס שלך תהיה מלאה מראש במיץ אשכוליות כדי שלא אוכל למזוג גם לך יין, "… כי אני הרבה יותר אוהבת לשתות מיץ מיין…". יין לא שותים, חברתי, יין לוגמים וטועמים. מאיפה את יודעת שאת לא אוהבת את היין המשובח שמזגתי אם לא ניסית לטעמו? מדוע שלא תצאי קצת מהשמרנות ותנסי לטעום ואולי גם ליהנות (לפחות בערב החג) ממשקה שבעיני רבים ומבינים נחשב ליין איכותי? אל תשכחי גם שבמקורות עתיקים כתוב שיין ישמח לבב אנוש, ומה נחוץ לנו יותר בערב החג?
כף היד לפתה את הכוס בחוזקה
שלום לך חברי, איתך סעדתי לאחרונה במסעדה תל אביבית. כאשר מזגתי לך יין בכוס זכוכית ארוכת הרגל ועבת הזכוכית, תפסת אותה בחוזקה בחלקה העליון כשכף ידך הגדולה מכסה את כולה. הנפת אותה לחיים, ובתנועה מהירה לגמת מהיין ובלעת אותו כמו קולה או מיץ.
מומלץ להחזיק גביע יין ברגל הצרה שלו כדי לא לחמם את היין שבה וגם לא ללכלך את זכוכית הכוס הבוהקת באצבעות המשומנות. הרבה יותר נעים ללגום יין מכוס נקייה ושקופה. כדאי להסתכל על היין לפני שלוגמים ממנו.
יין חם מאבד מתכונותיו הטובות. הייננים טורחים שיינותיהם יהיו בעלי ארומות וריחות שונים, אז מדוע שלא תכבדם ומדי פעם תנסה להריח את היין וליהנות גם מהארומות שלו לפני הלגימה? זאת לא בושה לערסל את היין בכוס ולהריח אותו. מומלץ גם לגלגל את היין מספר שניות בפה לפני הבליעה כדי שתחוש את כל טעמיובאמצעות כל חיישני הטעם הפזורים בפה ובכך תהייה הנאתך מהיין מלאה.
בקשר לכוס עבת הזכוכית, כדאי שגם במסעדות יועילו לכבד את היין שהם מוכרים וימזגו אותו בכוסות מתאימות שנועדו להביא ללוגם את מירב הארומות והטעמים להם התכוון היינן שעשה את היין. למבנה הכוס ולעובי הזכוכית השפעה רבה על טעם וריח היין. כוס עבת זכוכית המכונה ג'וקר בה משתמשים במסעדות וברוב האירועים היא אויב היין הטוב…
מכתבים נוספים שלא נשלחו אביא בפוסט הבא.
לחיים
ישראל פרקר
www.wines-israel.co.il