• אודות
  • כנסים ואירועים
  • צור קשר
  • הצטרפות לניוזלטר
  • TapeOut Magazine
  • ChipEx
  • סיליקון קלאב
  • Jobs
מבית
EN
Tech News, Magazine & Review WordPress Theme 2017
  • עיקר החדשות

    מטא יוצאת לקרב על המוחות: בונוסים של עד 100 מיליון דולר למדעני OpenAI. אלטמן: אף אחד לא חתם

    מנכ"לית AMD ליסה סו ומנכ"ל OPEN AI סם אלטמן בהופעה בפני וועדה של הקונגרס. צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב של הקונגרס האמריקני

    שבבי ה-AI החדשים של AMD זכו לאמון פומבי של סם אלטמן

    מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין בתחום השבבים. אילוסטרציה: depositphotos.com

    SIA: ארה"ב משקיעה יותר מ-10 מיליארד דולר במחקר שבבים – מפת דרכים חדשה מבטיחה שמירה על ההובלה הגלובלית

    הדמית המפעל המתוכנן של TI ביוטה. צילום באדיבות טקסס אינסטרומנטס

    טקסס אינסטרומנטס תשקיע למעלה מ-60 מיליארד דולר בהקמת מפעלי שבבים בארה"ב

    נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ. המחשה: depositphotos.com

    טראמפ מתכנן סבב חדש של מכסים – הפעם נגד תעשיות התרופות, השבבים והמינרלים הקריטיים

    טכנולוגיה בקנדה. המחשה: depositphotos.com

    מועצת השבבים של קנדה פרסמה דו"ח מיוחד בנושא חיזוק ההון האנושי של קנדה לתעשיית השבבים

    Trending Tags

    • בישראל
      ניוריאליטי משיקה מערכת AI משודרגת עם מודלי LLM מותקנים מראש

      ניוריאליטי משיקה מערכת AI משודרגת עם מודלי LLM מותקנים מראש

      צוות פורסייט רובוטיקס. מימין לשמאל: ד"ר דניאל גלוזמן, פרופ׳ משה שוהם וד״ר יוסי נתן. צילום: שלומי יוסף

      פורסייט רובוטיקס מיקנעם גייסה 125 מיליון דולר לפיתוח ניתוחי עיניים רובוטיים

      עמית בן קיש, CTO, קוונטום ארט. צילום יחצ

      קוונטום ארט שואפת להוביל את תחום המחשוב הקוונטי עם מיליון קיוביטים עד 2033

      אמיר פנוש מנכ'ל סיוה. צילום באדיבות החברה

      סיוה משיקה פתרון לשליטה טבעית ומדויקת, ללא מגע, עבור ממשקי טלוויזיה חכמה, גיימינג ובתים חכמים

      חשיפה: ההחמצה הענקית של טאואר סמיקונדקטור בהודו

      חשיפה: ההחמצה הענקית של טאואר סמיקונדקטור בהודו

      בינה מלאכותית יוצרת. המחשה: depositphotos.com

      קרן ישראל-סינגפור מזמינה שיתופי פעולה פורצי דרך בתחום הבינה המלאכותית היוצרת

      Trending Tags

      • מדורים
        • אוטומוטיב
        • בינה מלאכותית (AI/ML)
        • בטחון, תעופה וחלל
        • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
        • ‫יצור (‪(FABs‬‬
        • ‫צב"ד‬
        • ‫שבבים‬
        • ‫רכיבים‬ (IOT)
        • ‫תוכנות משובצות‬
        • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
        • תקשורת מהירה
        • ‫‪FPGA‬‬
        • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
      • מאמרים ומחקרים
      • צ'יפסים
      • Chiportal Index
        • Search By Category
        • Search By ABC
      No Result
      View All Result
      Chiportal
      • עיקר החדשות

        מטא יוצאת לקרב על המוחות: בונוסים של עד 100 מיליון דולר למדעני OpenAI. אלטמן: אף אחד לא חתם

        מנכ"לית AMD ליסה סו ומנכ"ל OPEN AI סם אלטמן בהופעה בפני וועדה של הקונגרס. צילום מסך מתוך ערוץ היוטיוב של הקונגרס האמריקני

        שבבי ה-AI החדשים של AMD זכו לאמון פומבי של סם אלטמן

        מלחמת הסחר בין ארה"ב לסין בתחום השבבים. אילוסטרציה: depositphotos.com

        SIA: ארה"ב משקיעה יותר מ-10 מיליארד דולר במחקר שבבים – מפת דרכים חדשה מבטיחה שמירה על ההובלה הגלובלית

        הדמית המפעל המתוכנן של TI ביוטה. צילום באדיבות טקסס אינסטרומנטס

        טקסס אינסטרומנטס תשקיע למעלה מ-60 מיליארד דולר בהקמת מפעלי שבבים בארה"ב

        נשיא ארה"ב דונאלד טראמפ. המחשה: depositphotos.com

        טראמפ מתכנן סבב חדש של מכסים – הפעם נגד תעשיות התרופות, השבבים והמינרלים הקריטיים

        טכנולוגיה בקנדה. המחשה: depositphotos.com

        מועצת השבבים של קנדה פרסמה דו"ח מיוחד בנושא חיזוק ההון האנושי של קנדה לתעשיית השבבים

        Trending Tags

        • בישראל
          ניוריאליטי משיקה מערכת AI משודרגת עם מודלי LLM מותקנים מראש

          ניוריאליטי משיקה מערכת AI משודרגת עם מודלי LLM מותקנים מראש

          צוות פורסייט רובוטיקס. מימין לשמאל: ד"ר דניאל גלוזמן, פרופ׳ משה שוהם וד״ר יוסי נתן. צילום: שלומי יוסף

          פורסייט רובוטיקס מיקנעם גייסה 125 מיליון דולר לפיתוח ניתוחי עיניים רובוטיים

          עמית בן קיש, CTO, קוונטום ארט. צילום יחצ

          קוונטום ארט שואפת להוביל את תחום המחשוב הקוונטי עם מיליון קיוביטים עד 2033

          אמיר פנוש מנכ'ל סיוה. צילום באדיבות החברה

          סיוה משיקה פתרון לשליטה טבעית ומדויקת, ללא מגע, עבור ממשקי טלוויזיה חכמה, גיימינג ובתים חכמים

          חשיפה: ההחמצה הענקית של טאואר סמיקונדקטור בהודו

          חשיפה: ההחמצה הענקית של טאואר סמיקונדקטור בהודו

          בינה מלאכותית יוצרת. המחשה: depositphotos.com

          קרן ישראל-סינגפור מזמינה שיתופי פעולה פורצי דרך בתחום הבינה המלאכותית היוצרת

          Trending Tags

          • מדורים
            • אוטומוטיב
            • בינה מלאכותית (AI/ML)
            • בטחון, תעופה וחלל
            • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
            • ‫יצור (‪(FABs‬‬
            • ‫צב"ד‬
            • ‫שבבים‬
            • ‫רכיבים‬ (IOT)
            • ‫תוכנות משובצות‬
            • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
            • תקשורת מהירה
            • ‫‪FPGA‬‬
            • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
          • מאמרים ומחקרים
          • צ'יפסים
          • Chiportal Index
            • Search By Category
            • Search By ABC
          No Result
          View All Result
          Chiportal
          No Result
          View All Result

          בית דפי האתר ושונות בלוגים הבלוגים של Chiportal היין, מוצר חי, נושם ומתפתח

          היין, מוצר חי, נושם ומתפתח

          מאת אבי בליזובסקי
          20 יוני 2010
          in הבלוגים של Chiportal
          israel_preker1
          Share on FacebookShare on TwitterLinkedinWhastsapp

          היין, מוצר חי, נושם ומתפתח

          מאת: ישראל פרקר underline-blog-409

          היין הוא לא סתם עוד משקה. היין הוא מוצר חי ורגיש מאוד המתפתח כל הזמן. הוא מושפע בקלות מתנאי הסביבה. השמש, האור, החמצן, והחום הם אויבי בקבוקי היין ומקצרים את חיי היין שבהם. .

          היין, מוצר חי, נושם ומתפתח

          מאת: ישראל פרקר

          underline-blog-409

          היין הוא לא סתם עוד משקה. היין הוא מוצר חי ורגיש מאוד המתפתח כל הזמן. הוא מושפע בקלות מתנאי הסביבה. השמש, האור, החמצן, והחום הם אויבי בקבוקי היין ומקצרים את חיי היין שבהם.
          יין המאוחסן  על המדפים  בחנויות בעמידה, באור מלא, ובטמפרטורה מעל 20 מעלות, איכותו יורדת לאחר זמן אחסון קצר. צבעו האדום בעל הברק של היין האדום הופך לחום מט, צבעו הצהוב בהיר של היין הלבן הופך לצהוב כהה וטעמם יהיה חמוץ ולעיתים אף יפיצו ריחות לא נעימים.
          את הבקבוקים חייבים לאחסן בשכיבה במקום אפל וקריר כדי שהיינות לא יפגעו ויפגמו.
          בבקבוקים העומדים מתייבשים הפקקים ודרכם נכנס חמצן לתוך הבקבוק ומחמצן את היין.

          יין הוא יין טוב כשקונים אותו במקומות הנכונים ומייצרים אותו בשיטות הנכונות.

          בין הפקק ופני היין ישנה בועת אוויר. ככל שהמרחק בין היין והפקק קצר יותר כן היין טוב יותר והוא עתיד להישמר לתקופה יותר ארוכה. מומלץ, כמובן, לרכוש בקבוקים עם בועת אויר קטנה ככל האפשר. בועה זו גדלה בתנאי אכסון לא נכונים של היין.

          יין כדאי לקנות רק בחנויות המתמחות במכירת יינות בהן הוא מאוחסן בתנאים האופטימאליים ועובדים בהן  אנשים בעלי ניסיון וידע  היכולים לייעץ ולעזור בבחירת היין המתאים. בחנויות היין ניתן אף לטעום חלק מהיינות, דבר המקל מאוד על ההחלטה איזה יין לקנות.

          לפני שנכנסים לחנות כדאי לגבש דעה איזה סוג יין באים לקנות ועבור איזה אירוע. לפיקניק בטבע מתאים לקנות יין קליל השונה מיין המתאים לארוחה בשרית חגיגית. למסיבת יום הולדת קייצית נקנה יין השונה מיין  שנגיש בערב חורפי קר. בבחירה המתאימה, בהתאם לצרכים, יעזור כמובן, המוכר המנוסה.
          כדאי לתכנן מראש את התקציב המיועד לקניית היין. לכל תקציב תתאים קבוצת יין אחרת. לא מומלץ להתפתות למבצעים המציעים שלושה בקבוקים במחיר בקבוק אחד… יקב המעריך את תוצרתו לא ימהר למכרה במבצעים כאלה, ויש סיבה (לא תמיד חיובית) למחיר הנמוך.

          כשקונים יין כדאי לזכור שקיימות שתי קבוצות מרכזיות של יינות:
          יינות לצריכה שוטפת – יינות הנועדים לשתיה במשך מספר חדשים לאחר הייצור. לקבוצה זו שייכים רוב היינות הלבנים, היינות הסמוקים (רוזה) והיינות האדומים הקלים שלא עברו תקופת יישון בחביות עץ אלון. הם טובים לשתיה  כשהם צעירים ורעננים.
          יינות הנועדים  לאחסון והתיישנות של מספר שנים –  רוב היינות האדומים  העשויים מזנים משובחים, איכותם משתפרת בתקופת ההתיישנות בחביות, המוסיפות ליינות את הטאנינים שהם חומרים המאריכים את חיי היין. גם יין השרדונה הלבן, המיושן בחביות, תקופת חייו ארוכה מחיי יינות לבנים אחרים.
          אין לקנות יין קליל ולנסות לשמור אותו מספר שנים ולא כדאי לרכוש יין מורכב אדום רב טעמים וריחות, הנועד להשתבח במשך השנים, ולשתות אותו סמוך למועד ייצורו.

          מונחי יין חשובים שיעזרו לקשר טוב עם מוכר היין
          בחנות היין כדאי  לדבר עם המוכר בשפת היין המוכרת לו. תקבלו אז טיפול טוב ומוערך יותר.
          להלן מספר מושגים בסיסיים ושימושיים שיעזרו לכם במפגש עם מוכרי היין:
          יין לבן יבש – יין חסר מתיקות העשוי מענבי זנים לבנים. (עד 4 גרם סוכר בליטר)
          יין אדום יבש – יין חסר מתיקות העשוי מזני ענבים אדומים. הקליפות נשארו בתמיסה בעת תהליך התסיסה, בו הסוכר הופך לאלכוהול, ונתנו ליין את צבעו האדום.
          יין רוזה (אדמדם, סמוק) – עשוי מענבי זנים אדומים. הקליפות הוצאו מהתמיסה בזמן תהליך התסיסה.
          יין לבן חצי יבש – יין לבן המכיל כ 15-20 גרם סוכר טבעי בליטר. היין הוא בעל טעם מתקתק.
          בדרך כלל לא נהוג לייצר יין אדום חצי יבש, אף כי אני רואה כאלה המגיעים ממזרח אירופה.
          יין זני – יין המורכב מלפחות 85% של זן אחד. על התווית יופיע שמו של הזן הדומיננטי. למשל ליין המכיל 85%  ענבי קברנה סוביניון ו15% ענבי מרלו קוראים יין קברנה סוביניון.
          יין ג'נרי – יין המכיל 2 זנים או יותר. אף אחד מהמרכיבים אינו בחלק העולה על 84% מהרכב היין. ליין קוראים בשם שלא מכיל את שם הזנים המרכיבים.
          ארומה – הריחות המקוריים של הענבים שמהם נעשה היין. ניחוחות אלו נותנים ליין את אופיו ואיכותו.
          בוקה – ניחוח של יינות הנוספים ליין בעת תהליך ייצורו ויישונו בהשפעת חביות העץ.
          טאנין – חומר אורגני פנולי, מר ועפיץ הנמצא בשדרות האשכולות, בקליפות, בחרצני הענבים ובעץ חביות האלון.
          יין מאוזן- יין המכיל את כל האלמנטים מרכיבי היין ביחס נכון. החומצות, הסוכר, הטאנין והאלכוהול.
          בקבוק מגנום – בקבוק כפול בגודלו המכיל 1.5 ליטר יין.
          עפיצות- הרגשת יובש בפה וכיווץ השפתיים, לאחר טעימת יינות עם טאנין גבוה.
          יין בעל גוף – יין סמיך ועשיר בטעמים ובריחות.
          טעם שיורי – טעם וניחוח היין הנותר בפה לאחר לגימתו. ככל שהוא נשאר לזמן ארוך יותר היין נחשב לטוב יותר.
          יין מחוזק – יין שתכולת האלכוהול שבו הועשרה ע"י תוספת אלכוהול בעת הייצור.

          אני בטוח שרבים עדין אומרים לעצמם:  " או קיי, אנחנו כבר יודעים איפה כדאי לקנות יין לא מקולקל, אך למה עלינו לשלם עליו יותר מ20 ₪ לבקבוק?"
          כדי להבחין בין יינות טובים לפחות טובים חייבים לדעת לטעום יין ולהשוות בין היינות הזולים ליקרים יותר.
          בטעימה המושלמת משתמשים במספר חושים:
          חוש הראיה להתבוננות ביין.
          חוש הריח  להרחת היין.
          חוש המישוש לנגיעה ביין באזורי הפה השונים.
          חוש הטעם להבחנה בטעמי היין. כל אזור בפה אחראי על טעם אחר.

          כיצד טועמים, מה צריך לחפש ביין, מה ההבדל בין היינות השונים אפילו מאותו זן ומאותו כרם אך משנים אחרות או משורות שונות בכרם, ומהו יין טוב באמת?
          כל אלה נושאים לכתבה מעניינת אחרת.

          ישראל פרקר  www.wines-israel.co.il

          {loadposition content-related}
          אבי בליזובסקי

          אבי בליזובסקי

          נוספים מאמרים

          Shlomo_Gradman_2
          בינה מלאכותית (AI/ML)

          האם הגענו לשלב בו מחשב יכול לנצח את המוח האנושי?

          Shlomo_Gradman_2
          הבלוגים של Chiportal

          ענקית השבבים החדשה

          ADI_KATAV
          הבלוגים של Chiportal

          היכן נפתח משרד פיתוח ושיווק כאשר פנינו לסין ושווקי אסיה?

          Shlomo_Gradman_2
          הבלוגים של Chiportal

          מה שהיה הוא לא מה שיהיה – גם בשוק האלקטרוניקה

          הפוסט הבא
          zvi-or-bach

          צבי אורבך, מייסד eASIC: מאמין בטכנולוגיה, מקווה שגם החברה תתגבר על האתגרים

          כתיבת תגובה לבטל

          האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

          • הידיעות הנקראות ביותר
          • מאמרים פופולאריים

          הידיעות הנקראות ביותר

          • חשיפה: ההחמצה הענקית של טאואר סמיקונדקטור בהודו
          • מובילאיי במרכז מהפכת הרובוטקסי של פולקסווגן: תניע את…
          • טראמפ מתכנן סבב חדש של מכסים – הפעם נגד תעשיות…
          • מטא יוצאת לקרב על המוחות: בונוסים של עד 100 מיליון…
          • קרן ישראל-סינגפור מזמינה שיתופי פעולה פורצי דרך…

          מאמרים פופולאריים

          • היתרון הישראלי בסכסוך האיראני – לוחמה מדויקת…
          • Neoclouds: הסטארט-אפים הזריזים המגדירים מחדש את…
          • היכונו לדור הרובוטים החדש: רובוטיקת בינה מלאכותית…
          • הינן שחולם: לייצר ינות ישראלים ברמת סופר פרימיום
          • להוביל עם הלב: הכוח של ניהול ממוקד באדם בעידן הבינה…

          השותפים שלנו

          לוגו TSMC
          לוגו TSMC

          לחצו למשרות פנויות בהייטק

          כנסים ואירועים

          כנסים ואירועים

          כנס ChipEx2025 יערך ב-13-14 במאי, 2025. הכנס מיועד לכל העוסקים בתעשיית הסמיקונדקטור  כולל מהנדסים, מומחים מקצועיים ובכירים.

          לחץ לפרטים

          הרשמה לניוזלטר של ChiPortal

          הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו


            • פרסם אצלנו
            • עיקר החדשות
            • הצטרפות לניוזלטר
            • בישראל
            • צור קשר
            • צ'יפסים
            • Chiportal Index
            • TapeOut Magazine
            • אודות
            • מאמרים ומחקרים
            • תנאי שימוש
            • כנסים
            • אוטומוטיב
            • בינה מלאכותית
            • בטחון, תעופה וחלל
            • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
            • ‫יצור (‪(FABs‬‬
            • ‫צב"ד‬
            • ‫רכיבים‬ (IOT)
            • ‫שבבים‬
            • ‫תוכנות משובצות‬
            • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
            • ‫‪FPGA‬‬
            • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬

            השותפים שלנו

            כל הזכויות שמורות Chiportal (c) 2010 תנאי שימוש ומדיניות פרטיות

            דרונט דיגיטל - בניית אתרים, בניית אתרי וורדפרס, בניית אתרי סחר, חנות אינטרנטית, פיתוח אתרים

            No Result
            View All Result
            • עיקר החדשות
            • בישראל
            • מדורים
              • אוטומוטיב
              • בינה מלאכותית (AI/ML)
              • בטחון, תעופה וחלל
              • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
              • ‫יצור (‪(FABs‬‬
              • ‫צב"ד‬
              • ‫שבבים‬
              • ‫רכיבים‬ (IoT)
              • ‫תוכנות משובצות‬
              • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
              • ‫‪FPGA‬‬
              • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
              • תקשורת מהירה
            • מאמרים ומחקרים
            • צ'יפסים
            • כנסים
            • Chiportal Index
              • אינדקס חברות – קטגוריות
              • אינדקס חברות A-Z
            • אודות
            • הצטרפות לניוזלטר
            • TapeOut Magazine
            • צור קשר
            • ChipEx
            • סיליקון קלאב

            כל הזכויות שמורות Chiportal (c) 2010 תנאי שימוש ומדיניות פרטיות

            דרונט דיגיטל - בניית אתרים, בניית אתרי וורדפרס, בניית אתרי סחר, חנות אינטרנטית, פיתוח אתרים

            דילוג לתוכן
            פתח סרגל נגישות כלי נגישות

            כלי נגישות

            • הגדל טקסטהגדל טקסט
            • הקטן טקסטהקטן טקסט
            • גווני אפורגווני אפור
            • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
            • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
            • רקע בהיררקע בהיר
            • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
            • פונט קריאפונט קריא
            • איפוס איפוס