• אודות
  • כנסים ואירועים
  • צור קשר
  • הצטרפות לניוזלטר
  • TapeOut Magazine
  • ChipEx
  • סיליקון קלאב
  • Jobs
מבית
EN
Tech News, Magazine & Review WordPress Theme 2017
  • עיקר החדשות
    מנכ"ל אינטל ליפ-בו טאן. צילום מסך מערוץ היוטיוב של אינטל

    אינטל שוקלת למכור את עסקי הרשת והקצה

    ליפ-בו טאן. צילום: אינטל

    מנכ”ל אינטל החדש מבטיח צניעות, הקשבה והתמקדות ב”ביצוע, ביצוע, ביצוע”

    שבבי בינה מלאכותית. אילוסטרציה: depositphotos.com

    טראמפ ביטל את מגבלות מכירות שבבי AI שהטיל ממשל ביידן

    מגוון הטכנולוגיות של Wi-Charge. צילום יחצ

    Wi-Charge מגייסת 20 מיליון דולר להרחבת פלטפורמת החשמל האלחוטי

    ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל NVIDIA. צילום יחצ

    אנבידיה תקים מטה בטאיוואן

    שבב Huawei Ascend 910C – תחת המגבלות החדשות של משרד המסחר האמריקאי (צילום: Huawei)

    משרד המסחר של ארה"ב אוסר על שימוש בכל מאיצי ה-AI מסדרת Ascend של וואווי, מאיים בקנסות, השבתת זכויות ואף מאסר

    Trending Tags

    • בישראל
      מיכאל קגן, ה-CTO של אנבידיה ביחד עם שלמה גרדמן בכנס ChipEx2025. צילום: ניב קנטור

      מסעו של מיכאל קגן: מרוסיה לטכנולוגיות AI ב־NVIDIA

      אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות בערב הבכירים של ChipEx2025. צילום: ניב קנטור

      אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות: “עוצמתה של ישראל נובעת מיכולותיה האנושיות, מהמצוינות המדעית ומהיכולת להפוך רעיונות חדשניים לפריצת דרך בעלת השפעה עולמית”

      אנה ברנוב מנכלית HowHardAI בכנס ChipEx2025. צילןום: לנס הפקות

      “HowHardAI מאמנת LLM לתכנון אוטומטי של Netlist"

      KEES JOOSE במפגש הסיליקון קלאב, 2017

      Kees Joosse ב-ChipEx2025:“חוק מור לא מת”

      מיחשוב על בישראל. אילוסטרציה: depositphotos.com

      נביוס נבחרה להקים את מחשב העל הלאומי בהשקעה של למעלה מחצי מיליארד שקלים

      רכישת טאואר ע"י אינטל – סוף עידן או פתיחת דף חדש?

      טאואר סמיקונדקטור מדווחת על תוצאות הרבעון הראשון של 2025

      Trending Tags

      • מדורים
        • אוטומוטיב
        • בינה מלאכותית (AI/ML)
        • בטחון, תעופה וחלל
        • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
        • ‫יצור (‪(FABs‬‬
        • ‫צב"ד‬
        • ‫שבבים‬
        • ‫רכיבים‬ (IOT)
        • ‫תוכנות משובצות‬
        • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
        • תקשורת מהירה
        • ‫‪FPGA‬‬
        • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
      • מאמרים ומחקרים
      • צ'יפסים
      • Chiportal Index
        • Search By Category
        • Search By ABC
      No Result
      View All Result
      Chiportal
      • עיקר החדשות
        מנכ"ל אינטל ליפ-בו טאן. צילום מסך מערוץ היוטיוב של אינטל

        אינטל שוקלת למכור את עסקי הרשת והקצה

        ליפ-בו טאן. צילום: אינטל

        מנכ”ל אינטל החדש מבטיח צניעות, הקשבה והתמקדות ב”ביצוע, ביצוע, ביצוע”

        שבבי בינה מלאכותית. אילוסטרציה: depositphotos.com

        טראמפ ביטל את מגבלות מכירות שבבי AI שהטיל ממשל ביידן

        מגוון הטכנולוגיות של Wi-Charge. צילום יחצ

        Wi-Charge מגייסת 20 מיליון דולר להרחבת פלטפורמת החשמל האלחוטי

        ג'נסן הואנג, מייסד ומנכ"ל NVIDIA. צילום יחצ

        אנבידיה תקים מטה בטאיוואן

        שבב Huawei Ascend 910C – תחת המגבלות החדשות של משרד המסחר האמריקאי (צילום: Huawei)

        משרד המסחר של ארה"ב אוסר על שימוש בכל מאיצי ה-AI מסדרת Ascend של וואווי, מאיים בקנסות, השבתת זכויות ואף מאסר

        Trending Tags

        • בישראל
          מיכאל קגן, ה-CTO של אנבידיה ביחד עם שלמה גרדמן בכנס ChipEx2025. צילום: ניב קנטור

          מסעו של מיכאל קגן: מרוסיה לטכנולוגיות AI ב־NVIDIA

          אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות בערב הבכירים של ChipEx2025. צילום: ניב קנטור

          אלון סטופל, יו"ר רשות החדשנות: “עוצמתה של ישראל נובעת מיכולותיה האנושיות, מהמצוינות המדעית ומהיכולת להפוך רעיונות חדשניים לפריצת דרך בעלת השפעה עולמית”

          אנה ברנוב מנכלית HowHardAI בכנס ChipEx2025. צילןום: לנס הפקות

          “HowHardAI מאמנת LLM לתכנון אוטומטי של Netlist"

          KEES JOOSE במפגש הסיליקון קלאב, 2017

          Kees Joosse ב-ChipEx2025:“חוק מור לא מת”

          מיחשוב על בישראל. אילוסטרציה: depositphotos.com

          נביוס נבחרה להקים את מחשב העל הלאומי בהשקעה של למעלה מחצי מיליארד שקלים

          רכישת טאואר ע"י אינטל – סוף עידן או פתיחת דף חדש?

          טאואר סמיקונדקטור מדווחת על תוצאות הרבעון הראשון של 2025

          Trending Tags

          • מדורים
            • אוטומוטיב
            • בינה מלאכותית (AI/ML)
            • בטחון, תעופה וחלל
            • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
            • ‫יצור (‪(FABs‬‬
            • ‫צב"ד‬
            • ‫שבבים‬
            • ‫רכיבים‬ (IOT)
            • ‫תוכנות משובצות‬
            • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
            • תקשורת מהירה
            • ‫‪FPGA‬‬
            • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
          • מאמרים ומחקרים
          • צ'יפסים
          • Chiportal Index
            • Search By Category
            • Search By ABC
          No Result
          View All Result
          Chiportal
          No Result
          View All Result

          בית דפי האתר ושונות בלוגים הבלוגים של Chiportal כדי ליהנות באמת מיין טוב חייבים ללמוד מה לחפש בו

          כדי ליהנות באמת מיין טוב חייבים ללמוד מה לחפש בו

          מאת ישראל פרקר
          03 מרץ 2010
          in הבלוגים של Chiportal
          israel_preker1
          Share on FacebookShare on TwitterLinkedinWhastsapp

          כדי ליהנות באמת מיין טוב חייבים ללמוד מה לחפש בו

          מאת: ישראל פרקר underline-blog-409
          באחד העיתונים פורסמה תמונה גדולה בה נראו עובדים מצטיינים שהרימו כוסית בחברת מנהלם. 26  ידים עם כוסיות יין אדום הונפו לחיים.  לא הייתה אפילו יד אחת שהחזיקה נכון את כוסית היין לפי מסורת מומחי היינות, שגם יודעים ליהנות משתיתם.

          .

          כדי ליהנות באמת מיין טוב חייבים ללמוד מה לחפש בו

          מאת: ישראל פרקר

          underline-blog-409
          באחד העיתונים פורסמה תמונה גדולה בה נראו עובדים מצטיינים שהרימו כוסית בחברת מנהלם. 26  ידים עם כוסיות יין אדום הונפו לחיים.  לא הייתה אפילו יד אחת שהחזיקה נכון את כוסית היין לפי מסורת מומחי היינות, שגם יודעים ליהנות משתיתם.

          רוצים ליהנות מיין? אחזו את הכוסית ברגלה, קרוב לבסיס, ולא בחלק העליון בו נמצא היין.
          1.    האחיזה ברגל מונעת חימום היין. יין אדום כדאי לשתות בטמפרטורה בסביבות ה 18 עד 20 מעלות. מעל טמפרטורה זו היין מאבד רעננותו ומתחיל להתחמצן. יין לבן  רצוי לשתות בטמפרטורה בין 8 ל14 מעלות. בטמפרטורה גבוהה  יותר היין מאבד  מטעמו העדין והריחני.
          2.    האחיזה ברגל הכוסית  מונעת את לכלוך הזכוכית ע"י היד השומנית. הלכלוך  מקלקל את הגוון הנראה של היין ומפחית מהנאת ההתבוננות ביין, בצבעו ובשקיפותו.
          3.    אחיזה ברגל היא יציבה יותר ומאפשרת ערבול היין בכוסית כדי ליהנות גם מריחו.
          4.    החזקת הכוס ברגלה  נראית יפה  ואלגנטית יותר ומציינת שהשותה מתמצא בתרבות היין ויודע ליהנות ממנו.

          מהו בעצם יין טוב? מה צריך לחפש ביין טוב? למה יין זול  מאוד שערב לחך שלכם לא יכול להיחשב כיין טוב בסטנדרטים של איך צריך להיות טעמו של יין הנחשב כטוב באמת בעיני המתמחים בעולם היין?  איך בכלל נהנים מלגימת יין שאינו סתם  עוד משקה?

          יין טוב הוא יין בו קיים איזון מושלם בין מרכיביו: החומצות, הסוכר, הטאנין והאלכוהול. אף אחד מהמרכיבים לא בולט על פני שאר המרכיבים, אך כל המרכיבים צריכים להיות מורגשים בטעמו וריחו של היין.
          כדי לדעת מהי איכותו של היין, חייבים לטעום אותו. רק בטעימה נכונה, שלב אחר שלב ניתן להכיר את היין ולדרגו.
          אתייחס בבלוג זה לטעימת יין מסוג אחד המגיע לידכם וברצונכם לדעת אם היין עומד בקריטריונים של יין טוב, והאם הוא יין פשוט או שאולי הוא בכלל יין מקולקל.

          בטעימה המושלמת משתמשים במספר חושים:
          חוש הראיה להתבוננות ביין.
          חוש הריח  להרחת היין.
          חוש המישוש לנגיעה ביין באזורי הפה השונים.
          חוש הטעם להבחנה בטעמי היין.

          את היין יש למזוג בכוסית המתאימה לו. יין אדום בכוסית רחבה ויין לבן בכוסית צרה יותר.
          רק כך ניתן לקבל את הטעם האמיתי של היין ולחוש בארומות שלו. ממלאים יין רק בשליש מנפח הכוסית. (שמעתי פעם במסעדה אורחת שגערה על מלצר שלא מילא לה את הכוסית עד לקצה העליון. מבינה ביין לא הייתה כנראה אותה סועדת.)

          התבוננות ביין
          מטים את הכוס באלכסון על רקע לבן ומסתכלים על היין, על מצב צלילותו, צבעו והברק שלו. יין אדום איכותי  הינו יין בעל גוון אדום עז מבריק.  יין אדום בעל צבע הנוטה לחום מעיד לרוב על יין ישן.  צבע צהוב עז – כשל דבש – של יין לבן  גם הוא מעיד על סוף דרכו של היין. יין לבן טוב יהיה בהיר ושקוף.
          כאשר מטים את הכוס ב45 מעלות פני הנוזל מקבלים צורת אליפסה. הצבע של שולי האליפסה מעיד  על  גילו. ביין צעיר הטבעת בשולים בהירה מאוד. ביין מבוגר השוליים כהים ואין כמעט הבדל בין צבעם לבין צבע היין במרכז. יין זה עומד לסיים את דרכו.
          כאשר מחזירים את הכוסית למצבה המקורי, קיימת נזילת יין על דפנות הזכוכית. ה"רגלים"  מראות את צמיגות היין. רגלים כבדות בעלות מירקם שומני מעידות על תכולת אלכוהול גבוהה. רגליים מימיות עם טפטוף מהיר מעידות על מעט אלכוהול.

          הרחת היין
          יש לסובב את הכוסית  באחיזה ברגלה. התנועה הסיבובית מגדילה את שטח הנוזל שבא במגע עם האוויר.  היין מתנדף וריחותיו נפלטים.  שואפים את הריחות ומנתחים אותם.
          ריחות הארומה הראשונה  משקפים את סוג הענבים ומביאים את ריחו של העינב.
          ריחות הארומה השניה הם תוצאה של תהליך התסיסה. כאן מזוהים ריחות של פירות שונים שאין להם כל קשר לענבים.
          קיימים ביינות השונים עשרות סוגי ריחות וכדי שתהייה אחידות, הוצאו בעולם מספר גלגלי ארומה שהנפוץ ביניהם הוא גלגל 95 הארומות שפותח ע"י צוות מומחים בראשות דר'  אן נובל מאוניברסיטת דייויס בקליפורניה. הניחוחות חולקו למשפחות.
          דוגמאות לניחוחות מתוך גלגל הארומות הזה:
          תות שדה, לימון, פלפל שחור, סיגליות, שמיכת סוס, זיעה, דג, קרטון רטוב, ביצה מסריחה, נפט, עובש, מעושן, אלון, וניל, שוקולד, קפה, טבק,  אספרגוס, דשא קצוץ, שזיף, בננה, תפוח,  ועוד ועוד.המגוון הענק של הריחות נוצר ביין בתהליכים כימיים תוך כדי התהוות היין , בתהליך מופלא, ויישונו.
          ליינות מקולקלים יהיו ריחות רעים וליינות זולים, שטוחים בלי גוף לא יהיו כלל ריחות מוגדרים.

          טעימת היין
          כ50,000 פיטמות טעם מרוכזות על פני כל אזורי הלשון. בקדמת הלשון נמצאות אלה הרגישות למתיקות. מאחריהן אלה הרגישות למליחות, בצידי הלשון הפיטמות החשות בחמיצות ובבסיס הלשון אלה הרגישות למרירות.
          החניכיים רגישות לעפיצות הבאה ליין מהטאנין הנמצא בו. העפיצות היא תופעה הגורמת להתכווצות החיך ממש כשם שזה קורה כשאוכלים פרות לא בשלים.
          הגענו לחלק החשוב ביותר של הטעימה.
          ממלאים את חלל הפה ביין. הלשון שקועה ביין ויש לגלגלו בפה מצד לצד.  כדאי לשאוף קצת אויר עם חמצן  ולערבבו ביין. לאחר מכן יורקים את היין או בולעים אותו ומנתחים את הטעמים שנשארו בפה.
          ראשית חשים בגופו של היין. השילוב בין האלכוהול החומצות, הגליצרין והתרכובות הפנוליות קובע את סמיכות היין.  הגוף יכול להיות דליל, בינוני או מלא. ביינות אדומים ככל שהגוף כבד יותר היין נחשב טוב יותר. היינות הלבנים הם בעלי גוף קל עד בינוני.
          מתיקות – יינות אדומים יבשים הם כמעט ואינם מתוקים אף כי תכולה גבוהה של אלכוהול  יכולה לתת תחושה קלה של מתיקות. אין יינות אדומים חצי יבשים (חצי מתוקים).
          ליינות הלבנים החצי יבשים יש טעם מתקתק.
          מרירות- מקורה במלחים ובטאנין. ביינות צעירים המרירות גבוהה יותר מאשר ביינות ישנים. מרירות רבה מדי משקפת יין לא תקין שמקומו בביוב .
          חומציות- היא תוצר טבעי של העינב העוזרת בשימור היין לתקופה ארוכה. ישנם ייננים המתקנים יינות ע"י הוספת חומצה, לפעמים בכמות גדולה מדי. היין יוצא  מאיזון ונחשב ליין לא טוב. גם ביינות מקולקלים, מחומצנים יש עודף חומצה שמעידה כמובן שמקומו של היין בביוב או כתחליף לחומץ.
          אלכוהול-  האלכוהול נוצר מהסוכר שבענבים בעת התסיסה בעזרתם של שמרים מיוחדים. כמות מוגזמת של אלכוהול גורמת ליין להיות חריף מדי ולא מאוזן.  כמות  פחותה של אלכוהול גורמת ליין להיות שטוח ו"לא מעניין".
          טאנינים-  נמצאים בעיקר ביינות האדומים ונותנים להם אריכות ימים.  כמות גדולה מדי של טאנינים גורמת לעפיצות גבוהה ולהרגשה לא טובה בפה. טעם מוגזם ולא מאוזן של חבית עץ האלון כתוצאה מעודף טאנינים לא מוסיף לאיכות היין.
          טעם שיורי- לאחרי בליעת היין נשאר בפה טעמו של היין. ככל שהטעם נשאר לאורך זמן ארוך יותר, היין משובח יותר.  טעמו של יין מעולה עשוי להישאר בפה 60 שניות ויותר. טעמו של יין פשוט נשאר בפה שניות בודדות בלבד.

          כאשר מסיימים לטעום את היין ניתן לנתח מה נמצא בו וזאת לאחר שמבינים מה צריך לחפש ביין טוב ומהו צבעו, ריחו וטעמו של יין פחות טוב או יין מקולקל היכול להימכר בחנויות או להיות מוגש באווירה נעימה באירועים ציבוריים.

          לסיכום:
          יין העולה 20 ₪ לעולם לא יכול להיות שווה באיכותו, מרכיבי ריחותיו וטעמיו, מקור ענביו, דרכי ייצורו, יישונו ואחסנתו ליין שעולה 70 ₪.
          ולאלה שעדין מפקפקים בכך אני מציע שיעשו את הפעולה הבאה:
          –     קנו בסופר השכונתי יין זול  שאתם אוהבים ומכירים.
          –    בקשו מהמוכר בחנות  מיוחדת למכירת יין  שיציע לכם בקבוק יין ישראלי שלדעתו הוא משובח ושמחירו בין 50 ל90 ש"ח .
          –    כנסו מספר חברים ומזגו  לכל  אחד  מהם את 2 היינות ל2 כוסיות נפרדות מסומנות  בלי שידעו מהו היין בכל כוסית.
          –    ספרו להם בקצרה איך טועמים יין ומה צריך לחפש ביין בהתאם לנכתב במאמר זה.
          –    תנו לכל אחד 5 דקות להתייחד עם היינות ולטעום אותם כאשר בחדר שקט ואיש אינו מפריע לרעהו בתהליך הטעימה.
          –    בקשו לכל אחד לתת ציון  כללי לכל יין מ1-10.
          אני בטוח שהתוצאות ימחישו שטעימה אחת טובה מאלף מילות הסבר.

          ישראל פרקר www.wines-israel.co.il

          ישראל פרקר

          ישראל פרקר

          נוספים מאמרים

          Shlomo_Gradman_2
          בינה מלאכותית (AI/ML)

          האם הגענו לשלב בו מחשב יכול לנצח את המוח האנושי?

          Shlomo_Gradman_2
          הבלוגים של Chiportal

          ענקית השבבים החדשה

          ADI_KATAV
          הבלוגים של Chiportal

          היכן נפתח משרד פיתוח ושיווק כאשר פנינו לסין ושווקי אסיה?

          Shlomo_Gradman_2
          הבלוגים של Chiportal

          מה שהיה הוא לא מה שיהיה – גם בשוק האלקטרוניקה

          הפוסט הבא
          cindy

          מעבדת המחקר של יבמ בחיפה ושורת גופים אירופיים השיקו פרוייקט לשיפור תהליכי התכנון, העלויות והאמינות של שבבי מחשב

          כתיבת תגובה לבטל

          האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

          • הידיעות הנקראות ביותר
          • מאמרים פופולאריים

          הידיעות הנקראות ביותר

          • רוני פרידמן, מנהל מרכז הפיתוח של אפל בישראל חושף: כך…
          • עדי חבושה, AWS ישראל: "הדור הבא של תשתיות AI…
          • קיידנס חושפת: מהפכת הסוכנים הסיליקוניים בעיצוב שבבים…
          • “HowHardAI מאמנת LLM לתכנון אוטומטי של Netlist"
          • אנבידיה תקים מטה בטאיוואן

          מאמרים פופולאריים

          • Neoclouds: הסטארט-אפים הזריזים המגדירים מחדש את…
          • היכונו לדור הרובוטים החדש: רובוטיקת בינה מלאכותית…
          • הינן שחולם: לייצר ינות ישראלים ברמת סופר פרימיום
          • להוביל עם הלב: הכוח של ניהול ממוקד באדם בעידן הבינה…
          • מהפך במערכות הניווט של המחר: האם שבבים חכמים יחליפו…

          השותפים שלנו

          לוגו TSMC
          לוגו TSMC

          לחצו למשרות פנויות בהייטק

          כנסים ואירועים

          כנסים ואירועים

          כנס ChipEx2025 יערך ב-13-14 במאי, 2025. הכנס מיועד לכל העוסקים בתעשיית הסמיקונדקטור  כולל מהנדסים, מומחים מקצועיים ובכירים.

          לחץ לפרטים

          הרשמה לניוזלטר של ChiPortal

          הצטרפו לרשימת הדיוור שלנו


            • פרסם אצלנו
            • עיקר החדשות
            • הצטרפות לניוזלטר
            • בישראל
            • צור קשר
            • צ'יפסים
            • Chiportal Index
            • TapeOut Magazine
            • אודות
            • מאמרים ומחקרים
            • תנאי שימוש
            • כנסים
            • אוטומוטיב
            • בינה מלאכותית
            • בטחון, תעופה וחלל
            • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
            • ‫יצור (‪(FABs‬‬
            • ‫צב"ד‬
            • ‫רכיבים‬ (IOT)
            • ‫שבבים‬
            • ‫תוכנות משובצות‬
            • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
            • ‫‪FPGA‬‬
            • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬

            השותפים שלנו

            כל הזכויות שמורות Chiportal (c) 2010 תנאי שימוש ומדיניות פרטיות

            דרונט דיגיטל - בניית אתרים, בניית אתרי וורדפרס, בניית אתרי סחר, חנות אינטרנטית, פיתוח אתרים

            No Result
            View All Result
            • עיקר החדשות
            • בישראל
            • מדורים
              • אוטומוטיב
              • בינה מלאכותית (AI/ML)
              • בטחון, תעופה וחלל
              • ‫טכנולוגיות ירוקות‬
              • ‫יצור (‪(FABs‬‬
              • ‫צב"ד‬
              • ‫שבבים‬
              • ‫רכיבים‬ (IoT)
              • ‫תוכנות משובצות‬
              • ‫תכנון אלק' (‪(EDA‬‬
              • ‫‪FPGA‬‬
              • ‫ ‪וזכרונות IPs‬‬
              • תקשורת מהירה
            • מאמרים ומחקרים
            • צ'יפסים
            • כנסים
            • Chiportal Index
              • אינדקס חברות – קטגוריות
              • אינדקס חברות A-Z
            • אודות
            • הצטרפות לניוזלטר
            • TapeOut Magazine
            • צור קשר
            • ChipEx
            • סיליקון קלאב

            כל הזכויות שמורות Chiportal (c) 2010 תנאי שימוש ומדיניות פרטיות

            דרונט דיגיטל - בניית אתרים, בניית אתרי וורדפרס, בניית אתרי סחר, חנות אינטרנטית, פיתוח אתרים

            דילוג לתוכן
            פתח סרגל נגישות כלי נגישות

            כלי נגישות

            • הגדל טקסטהגדל טקסט
            • הקטן טקסטהקטן טקסט
            • גווני אפורגווני אפור
            • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
            • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
            • רקע בהיררקע בהיר
            • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
            • פונט קריאפונט קריא
            • איפוס איפוס